Spy Game


Decca Records (0044001619021)
电影 | 发布: 2002 | 电影发行: 2001 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Su-Chou Prison5:00
2.Muir Races to Work3:32
3.'...He's Been Arrested for Espionage.'1:23
4.Red Shirt5:07
5.Training Montage2:34
6.Berlin2:18
7.'It's Not a Game'2:34
8.'You're Going to Miss It'9:15
9.Beirut, A War Zone3:20
10.'My Name is Tom'2:41
11.All Hell Breaks Loose6:19
12.Explosion and Aftermath2:50
13.Parting Company2:08
14.Harker Tracks Muir3:28
15.The Long Night1:46
16.Muir's in the Hot Seat5:08
17.Back at Su-Chou Prison2:18
18.Operation Dinner Out4:50
19.Spies(Ryebot Remix)2:16
20.Dinner Out(Rothrock Remix)2:38
 71:25
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Spy Game - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De succesvolle film Spy Game is geregisseerd door thrillerspecialist Tony Scott en met Robert Redford en Brad Pitt in de hoofdrollen.
Het verhaal draait om CIA-agent Bishop (Pitt), die door de Chinezen gevangen is genomen toen hij daar een vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden. De CIA zit nu met de handen in het haar, want de Amerikaanse president wil met de Chinezen een handelsovereenkomst sluiten en dit kan roet in het eten gooien. Mede omdat Bishop op eigen houtje handelde, wil de CIA hem laten vallen, wat hem z'n leven zal kosten. Ze roepen de ervaren agent Muir (Redford) om hem in de dossiers te laten zoeken, maar Muir is dan al op de hoogte van het spel dat gespeeld wordt en zet een reddingsoperatie in gang...

De vaste componist van Tony Scott is natuurlijk Harry Gregson-Williams en dat is ook bij Spy Game het geval.
Het verhaal kent verschillende dimensies. Van achtervolgingsscenes tot dramatische scenes en van enige romantiek tot scenes vol onderhuidse spanning. Dat gaf Gregson-Williams de kans om meer in z'n score te verwerken dan alleen de snelle en aggressieve elektronische geluiden die we kennen uit Enemy of the State of vooral The Replacement Killers van een paar jaar eerder. Die elektronische up-tempo muziek met snelle elektro-percussie maakt nog steeds een behoorlijk deel uit van deze score voor Spy Game, maar gelukkig worden de tracks veel meer afgewisseld met meer orkestrale muziek. Daarmee is Gregson-Williams de weg ingeslagen naar zijn meer symfonische scores in de jaren die zouden volgen, met Sinbad en Shrek als twee van zijn hoogtepunten. Die laatste componeerde hij samen met mede Media-Ventures veteraan John Powell. Beide hebben ook voor een aantal andere films intensief samengewerkt.

Behalve de irritante en jachtige elektronische percussiemuziek bevat de score voor Spy Game zeker ook muziek die prima te pruimen is. Een behoorlijk aantal tracks van deze uitgebreide score zijn veel meer instrumentaal gearrangeerd en er zijn ook voldoende tracks die erg prettig in het gehoor liggen en fraai zijn georkestreerd. Ook qua melodie, vaak een ondergeschoven kindje in thrillerscores, komt deze score goed uit de verf. Niet zozeer bij de jachtige elektronische tracks, maar wel bij de meer dramatische of zelfs romantisch getinte tracks. Daar komt de melodie en ook het thema van de score fraai naar voren. Ook binnen actietracks heeft Gregson-Williams de nodige rustmomenten ingelast met melodieuze stukjes. Dat zorgt voor een algehele sfeer van de score
die het redelijk goed doet voor een thrillerscore.

De film speelt zicht voor een deel af in Oosterse streken en Gregson-Williams heeft de muziek van een aantal gedeelten van de score daarop aan laten sluiten. Ook nu weer komen in een aantal tracks die ethnische klanken voor, en die misstaan zeker niet, maar geven een heel aardige kleuring aan de muziek.
Daarnaast weet Gregson-Williams ook menselijke, vooral vrouwelijke, stemmen goed in te zetten in sommige tracks. Die klanken geven absoluut een meerwaarde aan de muziek en maken een aantal tracks tot een aangename luisterervaring, vooral als dat samengaat met Oosterse muzikale klanken. In de openingstrack komen alle stijlen die Gregson-Williams gebruikt al naar voren, waardoor deze track al een idee van de score geeft. In andere tracks komen die ethnische klanken en stemmen nog duidelijker naar voren, zoals in 'Beirut, a War Zone', maar ook meer wester gekleurde tracks worden ingevuld met die klanken en stemmen, waardoor Gregson-Williams een consistente mix maakt die goed uitpakt en een beeld schept dat de film zich in allerlei gebieden van de wereld afspeelt, zoals bij een spionagefilm hoort, inclusief dramatiek en tragiek.

Naast irritante tracks als 'Training Montage' of saaie tracks als het lange 'You're Going to Miss it', staan er op deze score ook prachte pareltjes als 'My Name is Tom', 'Explosion and Aftermath' en de eerste drie minuten van 'Operation Dinner Out'. De laatste ruim twee minuten van die laatste track is echter weer irritante elektro-beat.
De score sluit af met twee remix tracks die weer een hoog up-tempo elektro-gehalte hebben. 'Spies Remix' is nog wel acceptabel, maar 'Dinner Out Remix' ligt echt niet prettig in het gehoor. Daarmee sluit de score niet af met een hoogtepunt, maar helaas eerder met een dieptepunt.

Deze Original Score duurt al ruim 71 minuten, maar er is ook nog een Complete Score verkrijgbaar, die er nog een flink aantal extra luisterminuten tegenaan gooit. Deze Complete Score bevat de hele Original score, met een aantal extra tracks, waaronder een ruim 19 minuten durende suite. Daarin zijn overigens niet alleen delen uit de mooie tracks te horen, maar ook komen er genoeg irritante stukjes in voor en hij sluit er zelfs mee af. Toch is de suite een overwegend prettige track. Maar de Complete score biedt toch te weinig extra en met de Original score heb je voor deze film al een behoorlijk complete versie in huis. De waardering is 73 uit 100 punten, wat voor een thrillerscore zeker niet slecht is.
Spy Game - 08/10 - 评论 Andreas Lindahl, 提交于 (英语)
Harry Gregson-Williams has written quite a good score for Tony Scott's surprisingly good spooks thriller Spy Game, starring Robert Redford, Brad Pitt and Catherine McCormack, with much of the action taking place in Beirut, Vietnam and China. Which is something Gregson-Williams makes use of in his score, which mixes ethnic influences with the typical spy movie score, i.e. lots of electronics - the kind of high tech sound so often heard in scores for movies like this.

The orchestra, conducted by Harry Gregson-Williams himself, is a decent sized orchestra, with mainly strings and brass, but often overshadowed by the electronics. The strings and brass is often used to support the synths, and not the other way around. Nothing wrong, with that, of course. Especially true considering that Gregson-Williams really uses his array of samples in the best possible way. "Muir Races to Work" and "Training Montage" are two really great action cues.

The ethnic parts of the score consists of Middle Eastern vocals and a small collection of instruments, such as flutes, erhu, symbalon and Chinese and Middle Eastern percussion. Gregson-Williams uses these elements rather sparingly, and just hints at the non-Western cultures we get to visit throughout the movie, which seems like a good decision. The opening of "Su-Chou Prison", for example. And "Beirut, a War Zone".

Spy Game is perfect music to listen to while at the gym, for example. It's exciting, there's lot of rythmic material, and it's quite powerful at times.
Spy Game - 08/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
Spy Game, CIA agent Nathan Muir (Robert Redford) zal op zijn laatste dag voor zijn pensioen zijn beschermeling Tom Bischop (Brad Pitt) trachten te bevrijden die gearresteerd werd in China voor spionage. Terwijl hij alles in het wekt stelt om Bischop te redden, blikken we terug op de training van weleer en vriendschap die hen bindt.
Spy Game vond ik een erg spannende en gevarieerde film, knappe acteerpresaties en een erg verrassende score. Voor deze suspense film heeft actiecomponist Harry Gregson Williams een van zijn beste composities tot nu toe neergezet. In zijn muziek, die zoals gebruikelijk een afwisseling is tussen groot orkest, synthesizer en meestal een combinatie van beiden, gebruikt hij alle mogelijke etnische elementen die in de film voorkomen, voornamelijk voor de settings : China, Beiroet en Berlijn. De muziek voor deze drama-spionage film is vaak erg meeslepend en emotioneel, wat je helemaal vasthoudt aan het plot in deze 2 uur durende film. Harry Gregson-Williams gebruikt in zijn score ook een aantal vocals, ondersteund met een zwevende synthesizer melodie, wat doet denken aan de stijl van Gladiator, niet erg verwonderlijk want de score is een product van onder andere MediaVentures, Hans Zimmer's filmmuziek bedrijf. Met meer dan 70 minuten heb je een erg lange, maar toch steeds gevarieerde score, bovendien is de sfeerzetting van de muziek in de film erg goed, wat maakt dat deze score een must is voor de liefhebbers van de film.
Spy Game - 09/10 - 评论 Joris Kessels, 提交于 (荷兰人)
Een uitermate fascinerende soundtrack. In eerste instantie kreeg de muziek geen vat op me, maar na enkele keren beluisteren drong de schoonheid van dit werk tot me door. Het zijn met name de dramatische klanken verweven in het geheel van elektronische hoogstandjes die het ‘m doen. Door dit laatste nadert het geheel naar electronische dance, dit kwam ik ook al tegen bij The Bourne Identity en K-Pax. Dit genre voor soundtracks spreekt me steeds meer aan en al helemaal op de manier hoe Harry Gregson-Williams dit voor Spy Game heeft opgepakt.

Naast de zeer goede combinatie van electronica en orkest weet Gregson-Williams veel uiteenlopende uitheemse klanken in de muziek te verwerken. Zo worden we in meerdere tracks getrakteerd op de prachtige klank afkomstig van de twee-snarige Chinese viool de erhu. Ook een heerlijke traktatie is de verschillende solozang, met name de zang van de westerse jongenssopraan en de Aziatische klaagzanger. Mede door de etnische percussie dwaalde mijn gedachten af naar de tevens geweldige Media Ventures score Black Hawk Down, echter klinkt Spy Game toch een stuk meer westers. De twee laatste tracks zijn (dance) remixes die erg lekker klinken en je nog meer doet denken aan dj’s zoals Paul Oakenfold en Air.

Geduld is een schone zaak!
Spy Game - 08/10 - 评论 René Brooymans, 提交于 (荷兰人)
Weer eens wat anders dan een klassieke soundtrack. Ook een beetje techno en synthesizer kunnen in een score bestaan. Sommige ervan zouden zo gebruikt kunnen worden in een auto commercial (als dat al niet gebeurd is). Het kinderstemmetje vond ik een beetje irritant maar aan de oosterse zang kun je wennen. Verder redelijk afwisselend met sterke emotionele stukken. Deze score staat duidelijk verwijderd van andere scores van Gregson waarin hij samenwerkte met John Powell maar ja, je kijkt nu niet naar een animatie film en ik moet de hem nog bespieden...
Spy Game - 10/10 - 评论 Peter Van Riet, 提交于 (荷兰人)
Waar Enemy of the state een zeer goede onderhoudende score was die heel goed bij zo'n technothriller paste, daar is Spy een totaal andere score dan Enemy, waar vooral heel veel aandacht is besteed aan de emotionenele kant van de film, en dit zijn dan ook mijn lievelingsstukken, vooral waar het kinderkoor zingt. Meer en meer geraakt Harry Gregson-Williams weg van die zogenaamde "MediaVentures-sound", en dat is voor mij zeker de aanzet tot een grote carrière voor deze man.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多