47 Ronin


Colosseum (4005939724627)
Varèse Sarabande (0030206724684)
电影 | 发布日期: 24/12/2013 | 电影发行: 2013 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Oishi’s Tale6:44
2.Kirin Hunt3:03
3.Resentment1:41
4.The Witch’s Plan2:29
5.Ako2:13
6.Shogun2:10
7.Tournament3:45
8.Bewitched3:36
9.Assano Seppuku2:41
10.Dutch Island Fugue2:05
11.Reunited Ronin3:11
12.Tengu6:29
13.Shrine Ambush2:11
14.The Witch’s Lie3:19
15.Kira’s Wedding Quartet4:32
16.Palace Battle3:11
17.The Witch Dragon3:37
18.Return To Ako2:24
19.Shogun’s Sentence2:02
20.Mika And Kai2:47
21.Seppuku3:45
22.47 Ronin2:43
 70:37
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

47 Ronin - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse avonturen-fantasy-film 47 Ronin is geregisseerd door Carl Rinsch, die daarvoor alleen een paar korte films had geregisseerd. Tot 2017 was dit zijn enige bioscoopfilm. Het verhaal is gebaseerd op het al eerder in 1941 verfilmde verhaal over de 47 Japanse historische samoerai. De film heeft echter niet veel overeenkomsten met de veel meer historische benadering uit de oude film. De film is door de critici matig ontvangen. De kosten van de film en de kosten voor de marketing waren echter exorbitant en het lukte bij lange na niet om al die kosten terug te verdienen, waardoor de film toch als een flop geldt, ondanks een respectabele opbrengst in de bioscopen van ruim 150 miljoen dollar.
Het verhaal begint met Kai (Keanu Reeves), die als kind van Engels-Japanse ouders door de goedaardige landvoogd Naganori is geadopteerd. Ouder geworden wordt hij verliefd op Naganori's eigen dochter Mika, maar vader's samoerai mogen hem niet vanwege z'n onzuivere afkomst. Dan probeert de Heer Kira, van een ander gebied, een aanslag te plegen op Naganori, waarvoor hij de hulp van een heks inroept. Zij weet met toverkunsten een monster los te laten met de opdracht om Naganori om te brengen, maar zijn samoerai proberen het beest te doden. Kai is echter ook doorgedrongen tot het slagveld en weet het beest te doden. Hij ontdekt vervolgens wie achter de heks schuilgaat, maar zijn waarschuwingen worden genegeerd...

De muziek bij deze spectakelfilm is van Ilan Eshkeri. Maar hij was niet de eerste keus. Aanvankelijk was dat Atticus Ross, maar hij is vervangen door Javier Navarette, die beide in staat zouden moeten zijn dit tot een goed eind te brengen, gezien hun beider staat van dienst. Toch zijn beiden aan de kant geschoven en is Ilan Eshkeri gevraagd om in relatief korte tijd een heftige actiegedreven score in elkaar te zetten. En daar heeft Eshkeri keurig aan voldaan.

Eshkeri's muziek is volop orkestraal gecomponeerd, met de nodige elektronische aanvullingen om wat meer diepte in de klanken te krijgen. Ook de Oosterse, meer specifiek de Japanse sfeer is niet vergeten. Vooral in de percussie heeft Eshkeri gebruik gemaakt van Taiko drums. Maar ook gewone basdrums en meer specifieke Verdi-basdrums zijn volop ingezet voor de score. Daarmee zit de percussie vooral laag in toon en klinkt het allemaal erg heftig. Verder is er slechts beperkt gebruik gemaakt van typische Japanse instrumenten, terwijl toch een aantal tracks en daarmee ook de score, een bepaalde Oosterse kleur hebben meegekregen. Een van de instrumenten die daarvoor zorgt is de gewone westerse cello, bespeeld door topcelliste Caroline Dale. Zij geeft de snaren hun aparte klank door ze niet met haar vingers op de toetsplaat te bespelen, maar met een tennisbal, zo legde Eshkeri in een interview uit. Daardoor is een klank ontstaan die wel iets wegheeft van die van een Erhu.

De score is te verdelen in grofweg twee stijlkleuren, waarvan de belangrijkste die van de actiemuziek is. De andere stijlkleur is een veel rustiger en introvertere kleuring, die soms zelfs bijna intiem te noemen is en waarbij in een enkele track met slechts een paar instrumenten gewerkt wordt. Die beide stijlen hoor je al gelijk in de openingstrack.
De percussie wordt vooral in de actietracks volop ingezet, samen met snelle strijkers en koperblazers. Soms zit de muziek daarbij stevig in het dissonante spectrum, wat die muziek niet echt aantrekkelijk maakt. Maar vaak is de actiemuziek gelukkig tonaal en is de muziek op een redelijk harmonische manier gearrangeerd. De strijkers spelen dan in snelle bewegingen, wat een stevige inzet van het orkest zal hebben gevraagd. Ook is de muziek in deze actietracks meestal heel behoorlijk melodisch, wat dan voor de beluisterbaarheid weer wat positiever uitpakt. Toch liggen veel actietracks niet altijd even gemakkelijk in het gehoor, hoewel ze in de film allicht uitstekend zullen werken.
De rustiger tracks doen het wat dat betreft veel beter. De melodieën zijn vaak prachtig en worden fraai ingetogen gespeeld. Regelmatig past Eshkeri daarbij solo instrumenten toe, die dan bijzonder fraai boven de underscore uit spelen.

De thema's die Eshkeri heeft gecomponeerd zijn overwegend fraai, maar het fraaie hoofdthema is nogal aan de korte kant. Dit zou je eerder een motief kunnen noemen, wat als voordeel heeft, dat het op veel meer plekken in de score inzetbaar is en dat hoor je dan ook terug. Dit hoofdthema, dat al in de openingstrack voor het eerst naar voren komt, komt in een groot aantal tracks terug, soms duidelijk hoorbaar, maar soms ook wat verscholen achter de andere tonen en instrumentaties.
Ook het liefdesthema van Kai en Mika is een bijzonder mooie melodie, die wel wat verder uitgewerkt is. Elementen van dit thema zijn vaker in de score te horen, maar het volledige thema komt pas laat in de score, in de track 'Mika And Kai' voluit voor het voetlicht.

Eshkeri heeft in zijn muziek ook elektronische effecten verwerkt. Vaak zorgen die effecten voor een wat meer creepy sfeer, omdat ze vaak een verband hebben met de toverkunsten van de heks in de film of met de kille sfeer in de omgeving van de personages. De klanken worden dan wat ijl en galmen in de verte, of het zijn vervormde klanken of vervormde stemmen, maar ze spreken niet echt aan.

Kortom, met 47 Ronin heeft Ilan Eshkeri een stevige en soms bombastische actiescore gecomponeerd. Gelukkig wordt er regelmatig afgewisseld met meer ingetogen of meer melodieuze muziek, die soms zelfs klassiek aandoet, zoals in 'Kira's Wedding Quartet'. Maar veel muziek is voorzien van nogal ijle en ongemakkelijke effecten. Gelukkig wordt dat deels goedgemaakt door fraaie orkestrale arrangementen, maar het gebrek aan melodie en de overmatige actiespanning helpt niet echt mee. Toch is er op dit album zonder meer prachtige muziek aanwezig, maar het is helaas wel wat beperkt. De waardering komt daardoor niet hoger dan 68 uit 100 punten.
Keanu Reeves makes an explosive return to action-adventure in 47 RONIN. After a treacherous warlord kills their master and banishes their kind, 47 leaderless samurai vow to seek vengeance and restore honor to their people. Driven from their homes and dispersed across the land, this band of ronin must seek the help of Kai (Reeves) — a half-breed they once rejected — as they fight their way across a savage world of mythic beasts, shape-shifting witchcraft and wondrous terrors.

As this exiled, enslaved outcast becomes their most deadly weapon, he will transform into the hero who inspires this band of outnumbered rebels to seize eternity.

Composer Ilan Eshkeri’s (Kick-Ass) epic score offers a powerful and exotic mix of cello, percussion and flute with symphony orchestra, capturing all the color, action, emotion and drama of the story.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多