Balls of Fury


Colosseum (4005939683825)
Varèse Sarabande (0030206683820)
电影 | 发布日期: 28/08/2007 | 电影发行: 2007 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.History In A Paddle 3:18
2.Shock From An Eastern Bloc 2:04
3.A Harsh Ballerina 2:10
4.Tiny Balls Go Olympic 1:31
5.Training Shakedown 2:12
6.Open Invitation 1:14
7.Journey To The Competition 1:46
8.Reflecting In A Glass Pool :36
9.Sweet Victory 2:05
10.Statesman Feng Makes The Intros 3:46
11.Falling Hard And Going Soft :56
12.On The Bridge 3:20
13.Cracking The Ice :59
14.Derailed 1:37
15.Homecourt Advantage 2:27
16.Taking All Comers 2:18
17.Blood Ties :27
18.Storming The Garrison 1:55
19.An Old Wise Tale :57
20.Facing The Dragoness 1:56
21.Pong The Swords 2:39
22.Spoons And Bugs 1:42
23.Little Girls Don't Cry 2:08
 44:03
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Balls of Fury - 08/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
In 2007 kwam de wat absurde sport komedie Balls of Fury uit, geregisseerd door Ben Garant (Herbie fully Loaded, Night at the Museum 1, 2 en 3). De film is nogal matig ontvangen.
Het verhaal draait om Randy Daytona, die in het begin van de film 11 jaar oud is en tafeltennis kampioen. Als hij uitkomt voor de Olympische spelen raakt hij gewond en moet opgeven. Maar er is op hem gegokt en een zekere Feng (Christopher Walken) brengt daarom Randy's vader om het leven. Jaren later heeft Randy (Dan Fogler) een ontmoeting met een FBI agent (George Lopez), die hem wil inzetten om Feng te pakken te krijgen. Feng blijkt namelijk gek te zijn op tafeltennis en is van plan om in z'n illegale schuilplaats een toernooi te houden. En Feng heeft ook nog een leuke nicht, Maggie (Maggie Q). Maar eerst moet de niet meer zo sportieve Randy z'n tafeltennispeil weer op een wedstrijdwaardig niveau zien te krijgen. De blinde Wong helpt hem daarbij...

De muziek is gecomponeerd door Randy Edelman, die een gevarieerde score heeft neergepend. Het album opent met het erg fraaie 'History in a Paddle'. Een 'paddle' is een slaghout bij tafeltennis. De melodie van de openingstracks is fraai en is ook mooi orkestraal gearrangeerd. De film is een komedie, maar is ook spannend en die spanning hoor je al duidelijk in deze track. Toch ligt de muziek steeds aangenaam in het gehoor.
Die spanning wordt in de tweede track duidelijk opgevoerd en komt ook verder op het album regelmatig terug, vaak in iets minder prettig klinkende arrangementen, wanneer de melodie ondergeschikt wordt en de spanning de muziek wat minder symfonisch maakt, de ene keer met snelle violen, de andere keer met meer grommende bassen of uithalen van koperblazers en stevige percussie. Ook de actiemuziek wordt door Edelman stevig ingezet, maar die muziek is vaak een stuk melodieuzer dan de spanningsmuziek en ook wordt het orkest breder ingezet, wat deze tracks toch veel prettiger maken dan de typische spanningsmuziek, hoewel een aantal tracks al gauw een combinatie van beide is.
Een actietrack als 'On the Bridge' is hierbij wel erg gevarieerd, want zo ongeveer elke stijl komt hierin voor. Van stukjes actie naar vol orkestrale hymnische muziek en van spannende klanken naar rustig en romantisch gekleurd gitaargetokkel.

Die rustige en soms wat romantische kleuring komt op de score vaker terug. De muziek heeft dan fraaie melodieën, die op een underscore van strijkers dan rustig voortkabbelt. De ene keer wordt de melodie ook door strijkers gespeeld, een andere keer door een chineze fluit, getokkelde gitaar of hobo, maar steeds zijn dit erg fraaie tracks.

De film heeft een duidelijke oost-aziatische link en dat hoor je goed terug in de muziek, waarin Edelman regelmatig Oosterse klankkleuren verwerkt. Dat doet hij meestal wat verdekt, waarbij in een track op enig moment wat Oriëntaalse instrumentatie doorklinkt, zonder overheersend te zijn. Dit zijn dan van die typische Oriëntaalse fluit- of gitaarmelodietjes. Maar ook in sommige strijkerarrangementen klinkt die Oosterse kleuring licht door, wat een fraai effect geeft.

Een aparte track is 'Tiny Balls go Olympic'. Dit is een vol orkestrale track met een hoog volkslied-gehalte. De vlotte mars heeft een mooie melodie en zit goed in elkaar. Zeker een van de fraaiere tracks.

In veel scores van Edelman gebruikt hij de synthesizer om underscore te creëren. Dat geeft zijn muziek vaak een wat kunstmatige tint. Gelukkig is dat op Balls of Fury niet het geval, want de score is volledig orkestraal opgezet en dat maakt de muziek erg plezierig om naar te luisteren. Daarnaast is deze score gevarieerd en bevat het album ruim voldoende mooie en wat rustiger muziek, die melodieus is en erg aangenaam om naar te luisteren. De film is een spannende komedie, maar de echt komische muziek hoor je nauwelijks terug in de score op dit album. Wel is de spannende en actiegerichte muziek duidelijk aanwezig, maar overheerst niet. En ook is die muziek steeds nog prima beluisterbaar, zonder echt chaotische of dissonante klanken. Daarmee heeft Randy Edelman voor deze wat absurde sportkomedie een erg aangename score gecomponeerd, die een waardering krijgt van 83 uit 100 punten.
Original Motion Picture Soundtrack
Music Composed by Randy Edelman

In the unsanctioned, underground and unhinged world of extreme Ping-Pong, the competition is brutal and the stakes are deadly.

Now, Rogue Pictures’ outrageous new comedy Balls of Fury serves up this secret world for the first time on-screen. Written by Thomas Lennon & Robert Ben Garant (Night at the Museum, Reno 911!), the film is directed by Mr. Garant.

Down-and-out former professional Ping-Pong phenomen Randy Daytona (Tony Award winner Dan Fogler) is sucked into this maelstrom when FBI Agent Rodriguez (George Lopez) recruits him for a secret mission. Randy is determined to bounce back and recapture his former glory, and to smoke out his father’s (Robert Patrick) killer – one of the FBI’s Most Wanted, arch-fiend Feng (Academy Award winner Christopher Walken).

But, after two decades out of the game, Randy can't turn his life around and avenge his father’s murder without a team of his own. He calls upon the spiritual guidance of blind Ping-Pong sage and restauranteur Wong (James Hong), and the training expertise of Master Wong’s wildly sexy niece Maggie (Maggie Q), both of whom also have a dark history with Feng. All roads lead to Feng’s mysterious jungle compound and the most unique Ping-Pong tournaments ever staged. There, Randy faces such formidable players as his long-ago Olympics opponent, the still-vicious Karl Wolfschtagg (Mr. Lennon). Can Randy keep his eye on the balls? Will he achieve the redemption he craves while wielding a paddle? Is his backhand strong enough to triumph over rampant wickedness?

其他版本 Balls of Fury (2007):

Balls of Fury (2008)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多