Quest for Camelot


Atlantic US (0075678309724)
电影 | 发布: 1998 | 电影发行: 1998 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Looking Through Your EyesLeAnn Rimes4:06
2.I Stand AloneSteve Perry3:43
3.The PrayerCéline Dion2:49
4.United we StandSteve Perry3:20
5.On my Father's WingsThe Corrs3:00
6.Looking Through Your EyesThe Corrs & Brian White3:36
7.RuberGary Oldman3:56
8.I Stand all AloneBryan White3:26
9.If I Didn't Have YouEric Idle & Don Rickles2:55
10.Dragon Attack / Forbidden Forest Patrick Doyle3:14
11.The Battle Patrick Doyle2:49
12.Looking Through Your Eyes (Instrumental)David Foster3:57
13.The PrayerAndrea Bocelli4:09
 45:00
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Quest for Camelot - 09/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse film Quest for Camelot (of The Magic Sword) is een animatiefilm als een fantasy-musical uit de stal van Warner Bros. De film is geregisseerd door Belgische Frederik du Chau (Racing Stripes, Underdog). Het verhaal van de film is gebaseerd op het boek De Dolende Jonkvrouw uit de Arthur-legende-serie van Vera Chapman. In de film zingen de acteurs niet hun liedjes, maar worden die door 'echte' zangers en zangeressen vertolkt. De film is door de critici nogal mager ontvangen en soms afgebrand en was ook in de bioscopen geen groot succes, waardoor deze net niet uit de kosten kwam.
Het verhaal draait om Kayley, dochter van rondetafelridder Sir Lionel. Zij wil, net als haar vader, ook graag ridder worden. Maar dan offert Sir Lionel zich op als er een aanslag op Koning Arthur gepleegd wordt. Arthur zegt Kayley en haar moeder dat ze altijd welkom zullen zijn op Camelot, de burcht van Arthur. Tien jaar later wordt Arthur's zwaard Excalibur gestolen en valt deze in het Verboden Woud, terwijl Lord Ruber, die de aanslag op Arthur pleegde, Kayley en haar moeder en de rest van het huishouden in gijzeling neemt, waarbij hij een magisch drankje wil gebruiken om een leger tegen Camelot te creëren. Kayley weet te ontsnappen en vlucht het Verboden Woud in...

De film is voor een deel een musical, waarin de personages liederen zingen. Vrijwel al deze songs staan op het soundtrackalbum en worden hier door dezelfde zangers en zangeressen gezongen als in de film. Dat is nog wel eens anders. En de productiemaatschappij heeft ook niet zomaar zangers en stemacteurs benaderd voor de film, maar grote namen. Het mocht wat kosten. En dat heeft het dan ook gedaan.

De score voor de film is van de gelauwerde componist Patrick Doyle, die inmiddels veel vaker met het animatiebijltje heeft gehakt. Van hem staan er helaas slechts twee tracks op dit soundtrackalbum. Gelukkig heeft de dvd van de film een geïsoleerd geluidsspoor van Doyle's score, zodat via die weg de score toch beschikbaar is. Immers het is een van de weinige scores van Doyle die niet officieel op CD zijn uitgekomen. Anders is er via het internet wel ergens een bootleg van zijn score te vinden. In ieder geval is die score van Doyle zeker een grote aanrader, vooral als je sowieso al een voorkeur voor zijn muziek hebt. De beide tracks op het soundtrackalbum zijn daarbij eigenlijk niet representatief voor die score als geheel.
Doyle heeft in zijn score veel thema's uit de songs van Foster en Bayer-Sager verwerkt en hij heeft dat op een prachtige orkestrale en subtiele manier gedaan, met veel gebruik van keltische invloeden. Dat hoor je helaas allemaal niet terug op de beide tracks op dit soundtrackalbum.

De songs voor deze animatiefilm zijn van niemand minder dan David Foster en Carole Bayer-Sager die al de nodige grote pophits op hun naam hadden staan en ook al vaker liedjes voor films hadden gecomponeerd. En het moet gezegd dat ze bijzonder aansprekende songs voor deze film hebben geschreven, in de allerbeste musicaltradities. Alan Menken zou het niet beter hebben gedaan. De mislukking van de film heeft dan ook zeker niet aan de muziek gelegen, niet aan de score en niet aan de songs.

De componisten hebben voor de film zeven songs geschreven, waarvan een aantal in de film een paar keer voorbij komen. Die versies staan allemaal op het album. Behalve de songs in het filmverhaal komen een paar songs ook buiten het verhaal zelf naar voren, in uitvoeringen van de toen populaire Lee Ann Rimes als eerste song op het album en van Andrea Bocelli als afsluiter van het album.
De openingstrack van Lee Ann Rimes, 'Looking through Your Eyes' is een erg fraaie popballad, met een mooie melodie en een pakkend arrangement. Rimes zingt de song op een aansprekende manier, waardoor je middels deze track gelijk in de startblokken zit voor de andere songs.
Deze zelfde ballad komt terug in een meer ingetogen uitvoering door Andrea Corr en Brian White, die in de film de zangstemmen hebben van de personages Kayley en Garreth. En ook dit is een erg aangename song. Tot slot komt de song nog een keer als voorlaatste track terug in een instrumentale versie, met de piano als leidend instrument. Dit is duidelijk de minste van de drie.

Zowel Steve Perry als Brian White zingen de meer up-tempo en wat bravouriger song 'I Stand Alone', die een soort van hymnische en opwekkende melodie heeft. En die melodie is bijzonder fraai, waarbij de heldere stem van Perry meer aan de heldhaftige kant zit en de wat gedemptere stem van White de song een wat intiemere kleuring geeft.
De song 'The Prayer' wordt door Celine Dion gezongen, als zangstem voor Jane Seymour's Lady Juliana. Ze zingt dit erg ingetogen, omdat ze anders de stem van Seymour helemaal wegblaast en beide stemmen lijken sowieso al niet op elkaar. Daarmee is 'The Prayer' een van de meer ingetogen songs geworden. Andrea Bocelli doet dit aan het eind van het album nog een keer dunnetjes over in het Italiaans en combineert dit dan met het Engels. Beide uitvoeringen zijn overigens fraai.
De songs van de heldin van het verhaal worden gezongen door Andrea Corr, leadzangeres van de familieband The Corrs. En zij doet dit erg goed in de fraaie song 'On My Father's Wings', terwijl ze samen met Brian White ook nog een keer in duet de mooie song 'Looking Through Your Eyes' zingt.
Steve Perry zingt voor Pierce Brosnan als Arthur ook nog een keer de song 'United We Stand', waarbij de percussie flink ingezet wordt en die de song een prettig aanstekelijke ritmiek geeft, op een fraaie melodie.
De komische noot komt van de song 'If I didn't have You', gezongen door Eric Idle en Don Rickles, waarbij beide zangers zowel qua tekst als qua muziek tegen elkaar op boksen.
Halverwege het album staat de enige wat grimmiger song 'Ruber', die door acteur Gary Oldman deels boosaardig gezongen, deels boosaardig gesproken wordt, en dat doet hij met verve, wat zelfs aanstekelijk overkomt als je gewoon naar deze song luistert, die ook qua melodie goed in elkaar zit.

Kortom, de soundtrack van de animatiefilm Quest for Camelot is een aanstekelijke verzameling songs en een tweetal tracks uit de scoremuziek van Patrick Doyle. Die beide tracks van Doyle zijn niet representatief voor de score. Daarom is het zeker een aanrader om middels de dvd de isolated score te bemachtigen of via het internet op zoek te gaan. Voor Doyle-fans mag dit niet ontbreken. De songs zijn niet van Doyle, maar van David Foster en Carole Bayer-Sager en zijn stuk voor stuk zeer aansprekende, mooi melodieuze en harmonische popballads. Zelfs de grimmige song van snodaard Ruper pakt overwegend goed uit. De waardering voor dit soundtrackalbum is dan ook een mooie 86 uit 100 punten.

其他版本 Quest for Camelot (1998):

Quest for Camelot, The (2013)

收藏的原声带: Animation

Shadow Skill (1996)
Étrange Noël de Monsieur Jack, L' (1994)
Kung Fu Panda 2 (2011)
Legend of Heroes, The (2013)
宇宙海賊キャプテンハーロック (2003)
Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, The (2011)
Ice Age (2002)
Farewell to Space Battleship Yamato: In the Name of Love (1978)
Megamind (2010)
Prince d'Egypte, Le (1998)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多