The Stoning of Soraya M.
(Cd) Limited Edition


Varèse Sarabande CD - 1000 副本 (0030206420128)
电影 | 电影发行: 2008
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Main Title3:12
2.She Lies By the River2:54
3.Soraya’s Theme0:46
4.The Meadow1:41
5.They Looked Away s I Died2:06
6.Death of Hashem’s Wife3:43
7.Digging Graves1:49
8.Concubine1:03
9.Your Mother’s Ring1:19
10.Waiting1:41
11.The Beating2:36
12.The Verdict2:03
13.I’ll Tell the World1:47
14.Saying Goodbye2:46
15.Dead Woman Walking1:13
16.The Stoning of Soraya M.12:50
17.The Gentleness of Passing1:59
18.The Escape2:35
 48:03
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Stoning of Soraya M. - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De film The Stoning of Soraya M. is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het boek is in Iran, waar het zich heeft afgespeeld, verboden. Hoewel het een Amerikaanse productie is, heeft de film het Perzisch als voertaal, om zo dicht mogelijk op de huid van de hoofdrolspelers te kruipen.
Het indringende verhaal gaat over een getrouwde Iraanse vrouw. Haar man wil van haar af om een 14-jarig meisje te kunnen trouwen en vanwege zijn gewelddadige verleden weet hij de mullah te overreden om hem te helpen. Maar Soraya weigert. Dan overlijdt een vrouw in het dorp en de mullah regelt het zo dat Soraya tegen betaling voor de echtgenoot gaat zorgen. Maar dan zorgt Soraya's man voor geruchten van overspel...
Het verhaal wordt verteld aan een journalist (Jim Caviezel) door een familielid van Soraya en hij neemt het verhaal op een taperecorder op om de wereld op de hoogte te brengen van dit veel voorkomend onrecht. En het komt nog steeds voor, ondanks de wereldwijde protesten.

De score voor deze film is van John Debney, die zich goed heeft ingeleefd in de Iraanse muzikale cultuur. Qua verhaal en qua muziek zijn er duidelijke overeenkomsten met de film The Passion of the Christ. In beide films gaat het over het onrecht van een onschuldig iemand die ter dood wordt veroordeeld door het volk. En in beide films heeft Debney de muzikale cultuur van de regio een grote rol laten spelen.

De mooie track 'Main Title' opent gelijk met dat Iraanse accent. Een mooie melodie, ondersteund door zachte violen van een behoorlijk orkest. De Iraanse zang van zangeres Sussan Deyhim met de Perzische viool, cello en fluit geven die etnische klank aan de muziek. En die klank vind je terug in de hele score. Dat maakt niet alle tracks even toegankelijk en je moet er dan ook even wat moeite voor doen en goed luisteren om prachtige pareltjes van muziek terug te vinden op deze score.
Debney heeft de score heel ingehouden gecomponeerd. Veel muziek wordt slechts met beperkt instrumentarium gebracht en veel tracks hebben geen ondersteuning van het orkest en leunen dus vooral op die etnische klanken.

De vrij sobere muziek heeft een veelal tragische ondertoon. Soms licht melancholiek, vaker dramatisch gearrangeerde tracks illustreren het diep trieste verhaal. En toch gaat de muziek daar niet altijd helemaal in mee. Ook opgewekte klanken ontbreken niet, al zijn dat uitzonderingen.
De ruimt twaalf minuten durende titeltrack van de film geeft de muziek weer die Debney gemaakt heeft voor tijdens de steniging van Soraya. Het is ingehouden, wat elegische muziek, die de gewelddadige filmscene eigenlijk in z'n tragiek ondersteunt. Hier geen atonale of schetterende muziek met spanningseffecten, maar juist het omgekeerde: een mooie melodie die ingetogen en rustig, op een bijna gedragen manier de dramatische beelden versterkt. De daarop volgende track versterkt dat gevoel nog extra, door de solo vioolklanken en de harp op gedragen underscore.

Kortom, de score van John Debney voor The Stoning of Soraya M. heeft een hoog etnisch gehalte, maar is voor de goede luisteraar aangenaam om naar te luisteren door de muziek die harmonieus op de achtergrond meespeelt in een aantal tracks. Toch moet de Iranese muziek die Debney voor de score inzet wel een beetje je smaak zijn, want het overheerst welzeker de muziek op zich. Dat in ogenschouw genomen komt de waardering voor beluisterbaarheid los van de film op 71 uit 100 punten.

其他版本 The Stoning of Soraya M. (2008):

Stoning of Soraya M., The (2009)
Stoning Of Soraya M., The (2008)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多