The Young Victoria


PlanR Soundtracks (5099969676222)
电影 | 发布日期: 09/03/2009 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Childhood3:09
2.Go to England, Make Her Smile (Alfred's Theme)1:08
3.Down the Stairs (Victoria's Theme)0:57
4.The King's Birthday6:00
5.Swan Song2:27
6.The King Is Dead3:07
7.Buckingham Palace1:07
8.Lord Melbourne1:07
9.Albert Returns1:56
10.Archery1:19
11.The First Waltz1:45
12.Rainy Gazebo1:59
13.Letters from Victoria1:18
14.Constitutional Crisis2:20
15.Riot1:38
16.Letters from Albert1:19
17.Marriage Proposal3:56
18.Honeymoon2:18
19.Assassin4:03
20.Victoria and Albert3:33
21.Only You (Love Theme from 'The Young Victoria')Sinéad O'Connor 5:18
 51:43
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Young Victoria - 10/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
Het kostuumdrama The Young Victoria vertelt het verhaal van de jonge princes Victoria rond 1840, die door haar moeder heel kort gehouden wordt volgens de tradities, waardoor ze geen plezierige jeugd heeft. Dan is er ook nog Sir Conroy, de secretaris van haar moeder, die haar dwars zit. Ze kan evenwel goed overweg met Lord Melbourne, de eerste minister, een band die sterker wordt als Victoria op haar achttiende koningin wordt.
Prinsen van diverse pluimage dingen naar haar hand en zij verkiest prins Albert, een jonge Duitser, waar ze mee trouwt. Maar haar politieke onervarenheid en haar koppigheid kosten haar bijna de troon. Dan blijkt ook pas wat ze echt aan Albert heeft...
Wie deze schitterende film heeft gezien, weet dat de muziek een hele belangrijke rol speelt, bijna een van de hoofdrollen. De muziek staat ook vaak op de voorgrond, wat bij de meeste films niet zo is. Daardoor krijgt de film een extra weelderig karakter, wat het mooie verhaal zeker ten goede komt.

De prachtige score is slechts deels gecomponeerd door Ilan Eshkeri en is een volop symfonische score geworden, gespeeld door een groot orkest. Eshkeri heeft ervoor gekozen om de muziek te baseren op bestaande klassieke werken en heeft die gecombineerd en vereenvoudigd tot scoretracks, waarbij hij met eigen muziek heeft aangevuld, maar dan wel zo dat er een fraai en consistent geheel is ontstaan. De muziek is rustig en elegant en zwiert heerlijk gedurende vrijwel de hele score.
De tracks hebben bijna allemaal een behoorlijke romantische 'touch', wat het geheel een zeer prettige beluisterbaarheid geeft. Het thema, wat prachtig naar voren komt in de tracks Archery en Rainy Gazebo, is ongelooflijk mooi. De muziek wordt vrijwel geheel gebracht door strijkers, terwijl percussie en blazers niet in deze score voorkomen, wat de score een gedragen en zoete sfeer geeft.
Waar Eskeri's eerdere score voor Stardust een veel steviger klank had, met een behoorlijk aantal minder gemakkelijke tracks, is dat bij The Young Victoria vrijwel niet het geval. Er zijn wel twee steviger tracks, waarbij het wat heftiger gespeelde Constitutional Crisis pianoklanken krijgt toegevoegd, en waarbij de klankkleur dramatischer is, maar de track daarmee aan diepte en kracht wint, omdat de zoetigheid er wat af is. Ook Riot is zo'n stevige track, waarbij het orkest in snel staccato speelt, maar toch symfonisch blijft, nog steeds zonder percussie.
Het is in deze score lastig om te bepalen welke muziek van Ilan Eshkeri is en wat van andere klassieke componisten is. Wel heeft Eshkeri een eigen wonderschoon thema verwerkt in de score, wat een aantal tracks nog weer boven de rest laat uitsteken.
De piano komt terug in de heerlijke track Honeymoon, met ook weer het mooie thema in de hoofdrol. Het thema komt in de tweede helft van de score volop aan bod, nadat in de eerste helft er veel gebruik is gemaakt van aangepaste en opnieuw gearrangeerde klassieken. Zo sluit het instrumentale deel van de score af met het heerlijk Victoria & Albert, met volle vioolklanken en prachtig harmonieus en romantisch.

De score sluit af met een song, met het thema van de score als melodie en gezongen door Sinead O'Connor. De song misstaat nogal bij de overige muziek van de score, wat vooral komt door de stemkleur van O'Connor. Met een klassieke zangeres was dit allicht een prachtige track geweest. Nu is het erg middelmatig, en lijkt het alsof O'Connor af en toe niet bij de noten kan. Wellicht moest dit de commerciële trekker worden. Dat is dan niet goed gelukt.

The Young Victoria is al met al een prachtige score geworden. Een volop klassieke score met een geweldig en romantisch thema, dat heerlijk wegluistert. De keus die gemaakt is om klassieke werken aan te passen naar deze score, zodat de klankkleur in het tijdsbeeld past en toch modern klinkt, is een goede keus gebleken. Vaak liggen scores met originele klassieke werken nogal zwaar op de maag, maar dat is bij deze score zeker niet het geval. Een aanrader!


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多