Maldonne


电影 | 发布日期: 20/07/2009 | 电影发行: 1969 | 格式: 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Maldonne2:15
2.La Recherche2:01
3.Jacques et Gilberte3:20
4.Promenade dangereuse1:33
5.Le Couloir de l'angoisse3:55
6.Dans la serre2:22
7.La Recherche (2e version)1:49
8.La Résignation1:31
9.Maldonne0:56
10.L'Avancée1:47
11.Jacques compose1:42
12.Troublante rencontre1:00
13.Ultime avancée0:53
14.Gilberte1:28
 26:31
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Maldonne - 05/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Frans-Italiaanse film Maldonne is een thriller, die geregisseerd is door Italiaan Sergio Cobbi (Le Temps des Loups, Les Intrus). De film is redelijk ontvangen, maar wordt wat aan de trage kant gevonden. Sommige recensenten geven aan dat de muziek hen door die wat trage scenes gesleept heeft.
Het verhaal draait om Jaques Christens (Pierre Vaneck), een aan lager wal geraakte musicus, die door een zekere Frank gevraagd wordt of hij wil doorgaan voor de echtgenoot van de al dementerende Gilberte de Baer (Elsa Martinelli). Haar echte man Paul is al jaren verdwenen. Ze kan de enorme erfenis van een overleden oom krijgen, maar haar man moet aanwezig zijn bij de overdracht. Jacques kan een flink bedrag tegemoet zien als hij de rol van Paul de Baer op zich neemt, wat hem dan gelijk verlost van de nodige financiële problemen. Dan blijken anderen op zoek te zijn naar de man van Gilberte, die in de oorlog het nodige op z'n geweten blijkt te hebben...

De muziek bij deze nogal donkere film is geschreven door Vladimir Cosma, die daarmee zijn tweede score componeerde.
Voor een thriller heeft Cosma zijn muziek toch wel erg luchtig gehouden. Er hangt daarbij een lichte jazzy kleuring over de score, die opent met het thema voor de film. De melodie hiervan is wat zeurderig en wordt voornamelijk gezongen door de stem van Christiane Legrand, die ook in de track 'La Recherche' te horen is. Deze tweede track is in min of meer dezelfde stijl gecomponeerd, maar met een andere, minder aantrekkelijke melodie. Deze muziek is nogal aan de saaie kant en kent, behalve een wat jazzy kleuring ook de nodige funk-elementen, wat aan de basloopjes goed te horen is. Deze track 'La Recherche' komt nogmaals op het album voor, maar dan in een andere uitvoering en ook vrijwel zonder de stem van de zangeres.
Ook de titeltrack komt nog een keer terug op het album, maar nu in een typische jazz-uitvoering, zonder de stem van Christiane Legrand.

De typische jazzy kleuring wordt versterkt door het gebruik van onder andere de trombone en lichte jazzpercussie in een aantal tracks. Ook de, piano, dwarsfluit en de saxofoon worden op een jazzy manier gebruikt in sommige tracks. De traagheid van de muziek in veel tracks, in combinatie met een lichte jazzy, soms wat funky kleuring maakt dat het allemaal wat saai overkomt.

In de beide laatste tracks komt de stem van Christiane Legrand weer terug, zoals ze ook in beide eerste tracks te horen was, alleen klinkt de muziek aan het slot van dit album wat minder harmonisch en nog wat meer in die jazzy stijl. Wel is de muziek net een klein beetje vlotter dan op de rest van het album, maar door de sterke jazzy kleuring zijn het nog steeds geen echt aangename tracks.

Kortom, met zijn score voor de thriller Maldonne heeft Vladimir Cosma een nogal jazzy score gecomponeerd. De funky elementen die soms worden toegevoegd maken het er niet beter op, terwijl verreweg de meeste muziek op dit album behoorlijk aan de trage kant is. Daarmee is de muziek vooral saai en onaantrekkelijk geworden. De zangstem van Christiane Legrand kan hier niets aan veranderen. De waardering voor dit album is slechts 53 uit 100 punten.

其他版本 Maldonne (1969):

Maldonne (1968)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多