Last Flight Out


电影 | 发布: 2005 | 电影发行: 2004 | 格式: CD
限量版: 1000 副本
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Main Title6:26
2.On the Beach1:10
3.Too much Water3:35
4.Loading the Plane1:01
5.Salazar's Smoke3:09
6.Talking to Annie2:26
7.The Boy's Present / Guerillas in the Village4:32
8.Getting ready to Fly1:17
9.The Mine Field1:44
10.The Villagers run3:25
11.The Escape6:05
12.Safe Landing2:02
13.The Guerillas Search1:01
14.Rescuing Mateo4:47
15.Dan's Prayer1:53
16.I've always loved you2:06
17.Angel unaware3:20
 49:58
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Last Flight Out - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De film Last Flight Out is geproduceerd door de organisatie van de bekende evangelist Billy Graham en heeft dan ook een duidelijk evangeliserend karakter.
Het volgens veel recensenten spannende verhaal draait om de zendeling-arts Ann Williams, die werkt in een afgelegen dorp in Colombia, Zuid-Amerika. Drugbaronnen hebben het in de regio steeds meer voor het zeggen en een van hen is met zijn bende op weg naar het dorp van Ann. Haar vader komt daar achter en zet een reddingsactie in gang, waarbij de ex-vriend van Ann, die piloot is, haar moet evacueren. Vanaf de laatste tankstop gaat er ook een gids mee, die hem naar een landingsplek in de buurt van het dorp moet leiden, terwijl de gewapende drugsbende steeds dichterbij komt...

De score is van Bruce Broughton, die al eerder voor Graham's filmorganisatie World Wide Pictures gewerkt heeft voor zijn allereerste bioscoopfilm The Prodigal.
Eigenlijk was Broughton gevraagd of hij misschien een componist wist die de film Last Flight Out van muziek kon voorzien, maar na het zien van de ruwe film stelde Broughton voor om het zelf te gaan doen, waar de producent uiteraard erg verguld mee was.

De film speelt zich voor het grootste deel af in Zuid-Amerika en de Zuid-Amerikaanse invloeden zijn dan ook duidelijk in de muziek verwerkt.
De belangrijkste instrumenten die een leidende rol in de score hebben zijn dan ook de akoestische gitaar en de nodige houtblazers, waaronder ook een panfluit. Ook de piano en lichte percussie spelen een rol, naast nog een aantal andere instrumenten die een wat beperktere rol hebben. Het budget was voor deze productie niet enorm hoog en dat hoor je goed aan de score. Koperblazers komen er niet op voor en de strijkers komen allemaal uit de synthesizer. Helaas is dat tamelijk goed hoorbaar, al heeft Broughton z'n best gedaan om dit met de akoestische instrumenten wat te bedekken.

De score is prettig beluisterbaar, wat vooral komt door de tokkelende gitaar van George Doering.
In de 'Main Title' presenteert Broughton het hoofdthema op die gitaar, maar verderop in de track gaat dit wat verloren door spannende klanken die je gemakkelijk in de jungle kunt plaatsen. Die spanning creëert Broughton door nogal minimale percussie en wat piano en synthesizerklanken. Ook in andere tracks wordt de spanning veelal op een wat minimalistische manier opgebouwd.
De film is tot op zekere hoogte een thriller en dat hoor je aan de muziek, die vrij veel spannende tracks kent. Een erg minimalistische synthesizer track die de spanning verklankt is 'The Mine Field'. Die spanning neemt ook nogal eens wat steviger vormen aan, vooral wanneer de guerilla's in beeld komen of reddingsacties in gang zijn of gevlucht moet worden, zoals in 'The Villagers Run' en 'The Escape'. Toch is het vooral minimalistische muziek die de spanning genereert op de score, waarbij de synthesizer een belangrijke rol speelt. Het is alleen jammer dat die net wat teveel kunstmatig klinkt.

Toch kent de score ook zeker een aantal rustige en melodieuze tracks, of delen van tracks. Met name wanneer de gitaar de leiding heeft, gaat daar duidelijk rust vanuit. Erg mooi is het wanneer die gitaar in 'Talking to Annie' de bekende song Amazing Grace tokkelt. Ook in 'Dan's Prayer' komt die melodie weer fraai terug.
Een andere fraaie track is 'The Boy's Present', waar vooral een xylofoon voor een exotisch kleurtje zorgt. Het tweede deel van deze track is vooral spannende muziek, die veel minder gemakkelijk in het gehoor ligt, ondanks mooie klanken van de akoestische gitaar.

'Getting Ready to Fly' is een wat afwijkende track met een rumba-sfeertje, die het zeker heel aardig doet.
Een prachtige track is 'Safe Landing', waar ook weer de gitaar een hoofdrol speelt, terwijl ook de houtblazers van zich laten horen. De synthesizer underscore is hier best aangenaam, wat in andere tracks nog wel eens anders is.

Ook staan er nog twee songs op het album. Beide worden gezongen door Aaron Barker, een in Europa vrij onbekende countryzanger. De songs passen prima tussen de tracks van de score en worden rustig en fraai gezongen met de prettige stem van Barker, die de songs zelf geschreven heeft.

Kortom, de score voor Last Flight Out van Bruce Broughton is nogal aan de minimalistische kant, met veel muziek met een spannende of zelfs thrillerachtige kleuring. Dat is de minder aantrekkelijke kant van de score. Maar de score bevat ook een aantal fraaie tracks, vooral wanneer de akoestische gitaar de leiding heeft. De beide songs zijn ook fraai en dat trekt dit album net boven de middelmaat uit. De waardering is dan ook 68 uit 100 punten.
Original soundtrack from Jerry Jameson rescue adventure set in South America, starring Richard Tyson, Cliff De Young. Bruce Broughton creates flavorful small ensemble score with emphasis on strings, pan pipes, flute, guitar, percussion and electronic keyboards. Score offers both rich melody, flavorful ethnic rhythms plus variety of latin guitar ideas. As rescue operations get under way, tension and rhythms increase. Bruce makes the most out of his small ensemble, maintains balance between gently melodic South American flavor, urgent action material. 2004 theatrical movie produced by Billy Graham's film production company for World Wide Pictures. Intrada Signature Edition limited release of 1000 copies.

收藏的原声带: Limited Editions

Special Relationship, The (2010)
Last House on the Left, The (1999)
Genghis Khan (2010)
North Dallas Forty (2010)
King Solomon's Mines (2014)
Masters of the Universe (2012)
Interstellar (2015)
Da Uomo a Uomo (2010)
Pick-Up Artist / Sherlock Holmes In New York, The (2006)
Gambler, The (2013)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多