On Any Sunday


Harkit Records (5055055901852)
电影 | 发布: 2008 | 电影发行: 1971 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.On Any Sunday (Main Title)2:38
2.The End Of Love2:19
3.Stretchin' Out2:36
4.On Any Sunday2:18
5.Sunday Drivin'2:43
6.I Believed1:55
7.Hindsight2:17
8.Messin' Around2:22
9.Theme For The Champions2:13
10.Cross Country2:29
11.Widow Maker1:15
12.On Any Sunday (End Title)2:28
 27:33
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

On Any Sunday - 05/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De componist van de score voor de documentaire 'On Any Sunday' is Dominic Frontiere, die vooral veel gecomponeerd heeft voor tv.
De documentaire gaat over het leven van motorcrossers en vooral wat hun bezielt en waarom ze hun leven soms wagen voor hun liefhebberij.

De score heeft een hoog 'golden oldie'-gehalte en ademt die typerende zeventiger jaren sfeer. Dat merk je al direct bij de openingstrack, waarin de titel van de film bezongen wordt door een close-harmony band, zoals we die kennen van bv de Les Humphries Singers. Het is een vlotte track met een poppy instrumentatie.
Die instrumentatie is over de hele score behoorlijk gelinkt aan de popmuziek uit die jaren. De film stamt uit 1971 en de elektrische gitaar en het hammond-orgel vierden toen hoogtij. Zo ook in deze score.
Veel tracks hebben een behoorlijke bigband-kleuring, compleet met trompetten, saxofoon en stevige, heldere percussie met veel gebruik van bekkens. Andere tracks hebben een nogal funky of fusion-achtige klank, die dan vaak wat rauw klinkt en minder melodieus is. Deze tracks liggen niet erg prettig in het gehoor.

Een andere stijl die Frontiere toepast is het gebruik van een elektronisch keyboard. In de track 'Theme for the Champions' gebruikt hij dat op een bijna solo manier. Het keyboard was in die tijd volop in ontwikkeling en had toen vooral nog die typische klank, die je direct asocieert met de zeventiger jaren. Ook in andere tracks komt dit specifieke geluid veelvuldig voor.
De afsluitende track herhaalt min of meer de openingstrack. Ook hier een close-harmony gezongen afsluiting van de score.

Kortom, On Any Sunday is een score van Dominic Frontiere die nogal gedateerd is. Dat maakt de beluisterbaarheid er niet beter op. Dat komt mede door de instrumentatie en de muzikale stijl die Frontiere toepast. Het is niet helemaal mijn smaak. Daarbij zeuren sommige tracks een beetje en is het typerende geluid van keyboard, hammond orgel, percussie en snerpende elektrische gitaar soms net iets teveel van het goede. De waardering is met 53 uit 100 punten dan ook ruimschoots bedeeld.

其他版本 On Any Sunday (1971):

On Any Sunday (1971)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多