The Dove


Harkit Records (5055055903214)
电影 | 发布: 2009 | 电影发行: 1974 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.The Dove (Main Title)3:10
2.Sail The Summer Winds3:13
3.Hitch-Hike To Darwin2:17
4.Patty And Robin2:23
5.Here There Be Dragons3:11
6.Mozambique2:20
7.The Motorbike And The Dove1:28
8.Xing Mombila2:11
9.Alone On The Wide Wide Sea3:53
10.Porpoise Escort2:34
11.After The Fire1:48
12.Sail The Summer Winds2:20
13.The Dove (End Title)1:57
 32:45
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Dove - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
The Dove is een zogenaamde biopic, een biografisch verhaal, in dit geval over het leven van Robin Lee Graham, die als jongste zeiler ooit de wereld rondgezeild is. De film vertelt het verhaal van die wereldreis. Graham is 16 jaar oud als hij vertrekt en heeft 5 jaar over de tocht gedaan. Onderweg heeft hij z'n vrouw leren kennen en zijn ze ook getrouwd. De film verhaalt niet alleen over de aankomsten in allerlei werelddelen, maar ook over de eenzaamheid op zee, de windstille momenten en zijn overwegingen om toch maar te stoppen met de reis. Met de aansporingen van z'n vrouw en z'n vader komt hij toch behouden aan in Los Angeles.

De muziek voor deze film is gecomponeerd door John Barry. Het thema dat hij voor de film maakte is zeker niet onaardig. Het heeft een vrolijke en luchtige touch, met op de achtergrond toch de nodige zwaarmoedigheid in de tussenstukjes tussen het mooie refrein in.
De tweede track is een song van John Barry, gezongen door Lyn Paul, een zangeres met een mooie, maar niet speciale stem. De song komt nogal kabbelend en wat gedateerd over, zoals overigens de hele score wel een beetje gedateerd is.
Vooral het eerste deel van de score is redelijk luchtig, met vlotte melodietjes op een lichte instrumentatie van vooral violen en houtblazers. De eerste spannende track is 'Here there be Dragons', waarin Barry de spanning opwekt via een zware melodie op lage strijkers en doffe percussie. Ook donkere koperblazers roeren zich nu volop.
In 'Mozambique' komt de luchtige themamelodie weer terug.
Een aparte track is 'Xing Mombila'. Dit is een Afrikaans geïnspireerde track, met onverstaanbare zang, die een zekere vrolijkheid en plezier uitstraalt. De laatste klanken van de track geven een weemoedig sfeertje, in tegenstelling tot daarvoor. Die weemoedigheid of verlatenheid zet zich voort op de volgende track, die zich nogal traag voortsleept en waarbij percussie de spanning naar het einde toe wat opvoert.

Het album bevat nog een reprise van de song door Lyn Paul. Het is een kortere versie, maar veel verschil is er niet met de tweede track van het album.

De score sluit af met de end credits, een track die begint met de stadsgeluiden van Los Angeles en verder wat elementen uit eerdere tracks laat terugkomen. Een aardige, zij het wat trage afsluitende track.

Kortom, met The Dove heeft John Barry een heel gemiddelde score neergezet. De meeste muziek is zeker wel aardig, maar het kabbelt allemaal net even teveel voort. De variatie in instrumentatie valt nog wel mee, maar de stijl en de terugkerende melodieën maken het niet tot een meeslepende luisterervaring (om het maar mild te zeggen).
Daarnaast is het album nogal aan de korte kant, met z'n ruim 32 minuten speeltijd, hoewel dat voor deze score toch echt lang genoeg is. De waardering blijft dan ook steken op 60 uit 100.

其他版本 The Dove (1974):

Dove, The (1974)
Dove, The (2001)
Dove, The (2015)
Dove, The (1975)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多