Pacific Heights


Colosseum (4005939528621)
Varèse Sarabande (0030206528626)
电影 | 发布日期: 18/09/1990 | 电影发行: 1990 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Part I12:14
2.Part II7:26
3.Part III9:24
4.Part IV8:05
 37:09
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Pacific Heights - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
Pacific Heights is luxe wijk in San fransisco, waar een stel een huis heeft gekocht. Ze verhuren een van de bovenkamers aan huurder Hayes. Maar zijn intenties zijn anders dan hij voordoet.
Deze thriller van de befaamde John Schlesinger is van muziek voorzien door Hans Zimmer, evenals de hiervoor door mij gerecenseerde Driving Miss Daisy. En Zimmer gaat steeds vooruit met de kwaliteit van z'n scores.
Rain Man uit 1988 was een zeer matige vol elektronische score met saaie melodieën. De score voor Driving Miss Daisy uit 1989 was ook volledig elektronisch, maar bood al aanzienlijk meer melodie en harmonie. Deze score voor Pacific Heights uit 1990 is voor een groot deel elektronisch, maar er komen nu ook echte instrumenten aan tepas. Een hele verbetering. Hier begin je al te merken dat Zimmer een bepaalde richting inslaat met zijn filmmuziek. Regelmatig worden al zware underscoreklanken toegevoegd met veel bas en de muziek klinkt ook veel voller.

De score beslaat slechts 4 tracks, die gemakshalve 'Part 1' tm 'Part 4' heten. De tracks zijn lang, wat vooral komt doordat de eigenlijke tracks zijn samengevoegd tot 4 langere suites met veel sfeerwisselingen.
De eerste suite is gelijk de langste: 12 minuten. Hij begint met erg elektronische horrorklanken, die echter na 40 sec door een mooi thema op keyboard worden afgewisseld. Maar de dreiging houdt aan en wordt nog versterkt door een saxofoon en daarna een vrouwenstem. Ook de piano neemt het thema nog een keer over. Vanaf 3.50 neemt de dreiging toe, ondersteund door een gedempte trompet. Vanaf 6.10 begint een nieuw deel van de track, wat nogal op de stijl van Vangelis lijkt. Dit deel is veel melodieuzer. Bij 9.20 neemt strijker-underscore de lead, rond 10 min gevolgd door dreigend aangehouden elektronische geluiden met een zwaar thriller accent. Bij 11.15 komt de typerende Zimmer sound naar voren: bombastische elektronische underscore tot aan het einde van de track.
De tweede suite begint rustig met het thema op piano, aangevuld met een mooie melodie en met mooie melodieuze underscore. Bij 2.40 slaat de rustige sfeer om en zingt een vrouwenstem het thema op een sensuele manier. Daarna volgt een vlotte orkestrale melodie, wat een mooi intermezzo oplevert. Bij 4.30 wordt dit afgewisseld door een saxofoon die weer mooi het thema inzet, met bombastische klanken op de achtergrond. Mooi gedeelte van de track. Bij 6.25 neemt de vrouwenstem op een dreigende manier het heft in handen, tot aan het einde van deze kortste track. Dit is het minst minuut van deze track.
De derde suite begint weer rustig met piano, waarbij al snel elektronische underscore bijzet. Bij 2 min nemen dreigend klinkende cello's de hoofdmelodie over, waarna langgerekte elektronische muziek de dreiging zwaarder aanzet, bij 4 min gevolgd door de sax, die even later in een lichtere stijl verder gaat, de rust keert (kort) weer. Bij 5 min neemt de dreiging weer toe met vooral elektronische klanken, waarna bij 7 min een keyboard de lead overneemt in rustige klanken, tot het eind op 8.44.
De vierde suite begint met snelle underscore, vanaf 0.30 gevolgd door lange keyboard klanken die een onheilspellende sfeer geven. Vanaf 1.40 neemt de dreiging toe en vanaf 2.45 is het horror wat de klok slaat. Op 3.40 neemt het keyboard weer de lead met een onheilspellende sfeer en elektronische klanken. Bij 4.50 slaat de sfeer om in een soort van opluchting, waarna bij 6 min een vlotte stevige keyboard melodie inzet, die bij 7 min weer het thema op een mooie rustige manier brengt en de score afsluit.

Hans Zimmer heeft met deze score een goede thrillerscore afgeleverd, met weliswaar veel elektronische klanken en geluiden, maar die storen minder dan bij z'n eerdere scores. Er is voldoende afwisseling, waardoor de score zeker niet saai is. De regelmatige wisselingen in klankkleur maken de score prettig beluisterbaar voor een thrillerscore, wat overigens niet mijn favoriete genre is. Toch is mijn waardering een ruime zeven.

Pacific Heights - 08/10 - 评论 Wilco de Jong, 提交于 (荷兰人)
Pacific Heights is een jaren-negentig thriller en het laat zich daarom wel raden hoe de muziek klinkt: synths spelen de muzikale hoofdrol plus de vele bijrollen!

Maar dat betekent niet dat dit geen vermakelijke score is... De vier stukken gepresenteerd op dit album zijn alle vier uitstekende montages van voornamelijk sinistere underscore, af en toe de gedreven en meer typische Zimmer-achtervolgings/actie-passages, griezelige synth-effecten, up-beat stadse passages, en eenvoudige maar genietbare optimistische motieven, voornamelijk voor piano. Het geheel klinkt erg melodieus, luistert lekker weg en is voor liefhebbers van filmmuziek uit de jaren tachtig en negentig niet te missen.

Synthesizers staan op de voorgrond, maar er is ook plaats voor soloïsten op de piano, basgitaar, saxofoon, gedempte (en daardoor stads klinkende) trompet, waarnaast de vocaliste Carmen Twilley haar best doet zwoel te klinken. Het orkest - er is er toch een gebruikt - werd gedirigeerd door de "redoubtable" (illustere) Shirley Walker.

Een leuke Varèse-uitgave voor de Zimmer-completist of de jaren-tachtig-en-negentig-soundtracks verzamelaar!

其他版本 Pacific Heights (1990):

Pacific Heights (1991)
Days Of Thunder: The Film Music Of Hans Zimmer Vol. 1 1984-1994 (2014)
Pacific Heights (1990)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多