The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford


Mute Records (5099951286422)
电影 | 发布日期: 13/11/2007 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Rather Lovely Thing3:13
2.Moving On2:32
3.Song For Jesse2:36
4.Falling2:54
5.Cowgirl4:06
6.The Money Train2:38
7.What Must Be Done1:58
8.Another Rather Lovely Thing3:28
9.Carnival2:52
10.Last Ride Back To KC5:24
11.What Happens Next2:08
12.Destined For Great Things2:26
13.Counting The Stars1:20
14.Song For Bob6:03
 43:37
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - 06/10 - 评论 Peter Van Riet, 提交于 (荷兰人)
The assassination of Jesse James by the Coward Robert is een, nu al bijzonder gelauwerde western met Brad Pitt in de hoofdrol, waarbij het al vrij duidelijk is aan de titel waar de film over handelt. Enkel dit alleen bevestigt wel het vermoeden dat het een nogal ambitieus project is, ook gezien de 'hype' die er wat rond gecreëerd werd, daarom geen commerciële hype maar toch wat filmfanaten betreft.

Voor de muziek van deze film te maken werd ervoor gekozen om geen traditionele filmmusici te vragen, maar wel 2 mensen uit de akkoestische, en eerder traditioneel/alternatieve (country)rockscène. Nick Cave zelf is singer-songwriter-gitarist, en Warren Ellis is allround musicus die al vaak samenwerkte met Nick Cave. Toen ik de naam Nick Cave zag ging ik er eigenlijk van uit dat het een soundtracks met Songs zou worden, wat weer een verrassing was want het bleek een volledig instrumentale score te zijn. En ik denk dat Nick Cave hier een vergissing heeft gemaakt, gezien de soundtrack volgens mij interessanter zou geweest zijn moest er van zijn eigenlijke singer/songwriter-talent gebruikt gemaakt zijn, wat hier niet gebeurd is en het er ook aan te merken is dat Nick Cave niet echt ervaring met dit soort muzikale uiting van creativiteit heeft. Voeling wel.

Wat de instrumentatie betreft, is het een samenstelling van elektrische en akkoestische gitaren, strijkers, aangevuld met folkinstrumenten (& folkviool) die het geheel een heel aparte maar bijzonder mooie kleur geven en bij tijd en wijlen een bijzonder aangename sfeer creëren. De stijl van de score is minimalistisch met ook veel repetitieve elementen. Er zijn de laatste tijd wel meer soundtracks in dit genre, denk maar aan de podiumkunstenaar en totaalmusicus Yann Tiersen, die in zijn minimalistische stijl pareltjes heeft gemaakt als Goodbye Lenin en Le fabuleux destin d'Amélie Poulain. Dit album reikt echter nooit aan het muzikaal interessante niveau van voorgaande. Wat maakt deze muziek dan precies zoveel minder interessant? Wel om te starten zit de muziek altijd op zowat het zelfde dynamisch-muzikale (geluids)niveau, wat het wel moeilijker (uitdagender?) maakt om de aandacht erbij te houden om doelbewust te kunnen luisteren en genieten van de muziek, omdat er ook gewoon weinig is dat nu éénmaal de aandacht opeist; en dat is ergens toch wel noodzakelijk om muziek op zichzelf boeiend te kunnen noemen. Waar dit dan zou kunnen vermeden worden door, ik zeg maar, te zorgen voor variërende instrumentatie binnen het nummer zelf, is dit hier ook niet het geval. Wel is er variatie tussen de tracks onderling, wat wel tot aangename verrassingen kan komen: het is hier zeker niet mijn bedoeling om de poging van beide heren tot op de grond af te breken, en het zijn zeker wel aangename nummers. Echter, het is een beetje een rode draad doorheen alle tracks dat de eerste halve minuut / minuut wel interessant kan zijn, maar dat er daarna gewoon echt niks boeiend meer gebeurt met de muziek en er eerder een beetje copy/paste werd gedaan. En dat is jammer, gezien de potentie die ik er toch zeker in voel schuilen om de muziek toch interessant te maken. Het is de beide muzikanten wel gelukt om de initiële aandacht te trekken met de interessante en fijne melodieën en een mooie poging tot instrumentatie, als ze nu die aandacht nog kunnen doortrekken bij een volgende poging, die ik zeker ook zal willen beluisteren, zijn ze op goede weg.
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - 08/10 - 评论 Joris Kessels, 提交于 (荷兰人)
Het is duidelijk te horen wanneer filmmuziek uit de handen komt van artiesten die hun roots niet in de filmmuziek hebben liggen. Deze artiesten zijn nog vrij van geest en zijn (nog) niet in het keurslijf gedrukt voor het produceren van standaard filmmuziek. De muziek, verfrissend en origineel, is vaak beter dan menig standaard score. Dit geldt tevens voor de score voor de film The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. De componisten Nick Cave en Warren Ellis zijn beide leden van de rockband Nick Cave and the Bad Seeds. Beide hebben nog beperkt ervaring met het scoren van films. The Proposition uit het jaar 2005 is de enige film die ze getweeën van muziek hebben voorzien. Het resultaat voor The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford mag er wezen, een heerlijke rustige soundtrack met een melodramatische inslag om bij weg te dromen.

Nick Cave is zanger, (elektrisch) gitarist en pianist, Warren Ellis violist en (akoestisch) gitarist. Afgezien van de zang, zijn het ook deze elementen die je terug hoort in de score. De kern van de muziek is het samenspel van piano en viool, waarbij de viool een country-achtige klank heeft. Vooral in de tracks ‘what must be done’ en ‘rather lovely thing’ is dit heel mooi. In deze tracks vindt je de mooiste thema’s van de score die tevens in enkele andere tracks terug komen. Een andere noemenswaardige track is ‘song for jess’ waarin piano, vibrafoon en hoge belletjes op de achtergrond voor een dromerig, intiem geheel zorgen. Erg karakteristiek aan de muziek van Nick Cave en Warren Ellis is dat deze zowel luchtig als dwingend is. Luchtig door de melodie en de sfeer die het uitademt, maar dwingend door de repeterende frasen die de muziek voortstuwen. Een hele lekker combinatie, die me deed denken de score voor Being John Malkovich.

Hoewel deze score misschien niet iedereen zal boeien, is dit weer net wat anders dan een Zimmer, James Newton of john Powell.
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - 08/10 - 评论 Dieter Schallier, 提交于 (荷兰人)
Ik geef een opvallend goede score aan deze soundtrack omwille van het feit dat deze muziek zo goed 'staat' bij deze stijl van films. Akkoord... het is geen hoogstaande, moeilijke, geniale, (noem maar op) score maar sommige nummers zijn zo passend bij de film. Ik heb bewondering voor deze sobere ietwat emotionele score. Beste nummers van deze soundtrack zijn voor mij:
- Song for Jesse
- What must be done (dit is voor mij het beste nummer)
- Song for Bob


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多