A Perfect Murder


Colosseum (4005939594626)
Varèse Sarabande (0030206594621)
电影 | 发布: 1998 | 电影发行: 1998 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Main Title2:57
2.Ever Been To Be To Belize?2:13
3.That's Not Happiness To See Me1:59
4.It's Too Late3:09
5.Intruder3:19
6.The Attack2:05
7.He's In The Kitchen2:55
8.Safe Deposit Box1:51
9.Can You Ever Forgive Me?6:09
10.You Take Care1:54
11.What Happens If...?1:51
 30:22
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

A Perfect Murder - 05/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De film A Perfect Murder is gebaseerd op het verhaal van de Hitchcock-thriller Dial M for Murder.
Het verhaal draait om het echtpaar Taylor (Michael Douglas en Gwyneth Paltrow), waarvan de man, vanwege slecht lopende zaken, aast op het vermogen van zijn vrouw, door haar om te brengen. Zij heeft ondertussen een relatie met een zekere Shaw (Viggo Mortensen), die een crimineel verleden heeft, zonder dat zij dat weet. Taylor komt daar achter en doet hem het aanbod om zijn vrouw te vermoorden voor een leuk bedrag. Taylor legt hem uit hoe dat in z'n werk moet gaat, om hem zelf een sluitend alibi te geven. Wat hij niet weet is dat Shaw dat gesprek opneemt en wat hij ook niet weet is dat Shaw voor de moord iemand anders geregeld heeft. Maar de moord mislukt en Taylor's vrouw doodt de killer, die tot schrik van Taylor niet Shaw blijkt te zijn. Zijn vrouw bedenkt dan ook nog eens diverse dingen die niet kloppen en confronteert haar man, terwijl ook Shaw hem in het nauw brengt. Zo blijken de rollen omgedraaid, maar Taylor is gehaaid...

De muziek voor deze razendspannende thriller is van James Newton Howard. Het is een typische thrillerscore geworden.
De score opent met een heel aardige track met een vrouwenstem op underscore van synthesizer. Maar halverwege deze track valt de vrouwenstem weg en blijft de synthesizer over, om gedurende de score niet weer weg te gaan. Want de score is vooral een elektronische score, waarin de synthesizer en, in mindere mate, elektronische percussie de hoofdrol spelen.
Veel tracks kennen een soort doorlopende elektronische underscore, waar dan bij vlagen effecten en korte melodieën op gezet worden. Die effecten zijn soms schrikeffecten die plotseling uit de luidsprekers knallen, zoals bij The Attack, of ijle effecten die een soort mistig gevoel geven van dingen die te gebeuren staan, of het zijn allerlei geluiden die de spanning moeten verhogen, zoals in Can you forgive me?. Toch is veel van die muziek redelijk minimalistisch uitgevoerd en zeurt de underscore een beetje door.
The Attack is veruit de heftigste track van de score, die vol bombastisch en met veel percussie de spanning flink opvoert.
Bij de afsluitende track What happens if...? zou je nog een verhoogd spanningsniveau verwachten, maar niets is minder waar. De track bestaat uitsluitend uit lichte underscore van synthesizer en wat violen, en daarmee gaat de score als geheel een beetje als een nachtkaars uit.

Kortom, A Perfect Murder is een zeer spannende thriller met een zeer geladen score van James Newton Howard. Maar die geladenheid levert in dit geval niet de meest prettig beluisterbare muziek op. De voortdurende elektronische underscore met de vele klankeffecten geeft het vaak een licht horrorachtig karakter. Melodie is volledig ondergeschikt aan de spanningsopbouw. Zo hoort het natuurlijk ook bij een thriller, maar dat maakt dat het vaak wat moeilijk beluisterbare muziek is en daarom ook komt mijn waardering niet hoger dan 51 uit 100.
A Perfect Murder - 06/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
A Perfect Murder is een Hitchcock film die vertaald werd naar de jaren negentig. Vertaald is hier letterlijk te nemen, want het scenario is bijna onveranderd overgenomen. James Newton Howard heeft voor deze film een van de beste Thriller muziek scores neergezet die ik tot nu toe van hem heb gehoord. Duistere thema's, vertolkt door orkest, met hier en daar een techno ritme erbij, atmosferische effecten en gesynthetiseerd koor. A perfect murder is misschien niet de meest originele score, maar voor het Thriller genre vind ik deze zeer representatief en op cd erg goed, of zelfs beter als in de film. Het probleem dat ik vaak met muziek van thrillers ervaar is dat ze los van de film waardeloos worden, en soms geen muziek meer kan genoemd worden. In A perfect murder, en vrijwel altijd, behoudt James Newton Howard een melodische, en in dit geval soms Oosters getinte duistere stijl.
powerful husband. An unfaithful wife. A jealous lover. All of them have a motive. Each of them has a plan. Based on the Alfred Hitchcock film, Dial M For Murder, with dynamic music composed by Academy Award nominee James Newton Howard, composer of Dave, Pretty Woman, The Prince Of Tides and many more!


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多