The Lookout


电影 | 发布: 2007 | 格式: 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.I Wake Up2:18
2.The Night Janitor2:28
3.Harvest Money1:15
4.Fantasy1:02
5.Casing the Bank1:06
6.Money Is Power1:24
7.Luvlee, Bone and Gary1:48
8.Second Thoughts0:59
9.Heist Pt. 14:31
10.Heist Pt. 25:45
11.Lewis Taken Hostage2:30
12.Start at the End2:15
13.Imagining Kelly1:16
14.Chris Saves Lewis4:24
15.To Be Forgiven2:50
 35:51
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Lookout - 08/10 - 评论 Tom H., 提交于 (荷兰人)
Het gebeurt wel vaker dat een filmverdeler dezer dagen de score van een film op iTunes te koop aanbiedt in plaats van een commerciële release te plannen; we moeten toegeven, filmmuziek is nu ook weer niet het best verkopende genre in de platenzaken. David Arnold plaatste ondermeer extra muziek uit “Casino Royale” op het internet en ook John Williams vond voor zijn selectie composities uit “Memoirs of a Geisha” zijn weg naar de digitale platenboer. Het is echter wel verrassend dat een volledige soundtrack op het internet wordt verkocht, zonder een release van de score of “Music Inspired by” op CD. James Newton Howard’s nieuwe muziek voor de thriller “The Lookout” van regisseur Scott Frank wordt enkel en alleen via iTunes verspreidt wat menig fan betreurt.

The Lookout” is het debuut van Scott Frank die voordien vooral als scenarioschrijver - waaronder “The Interpreter” en “Minority Report” - aan de bak kwam. Joseph Gordon-Levitt speelt Chris, een jonge atleet die na een tragisch ongeval zijn dromen en ambities in scherven uit één ziet spatten. Om wat geld te verdienen, neemt hij een baantje aan als nachtwaker bij een groot bankfiliaal. Al heel vlug raakt hij echter verstrikt in de plannen om de bank te beroven. De critici in de US waren niet mild voor deze film; trage opbouw, te langdradige flashbacks naar het leven van Chris voor het ongeval etc… waren de belangrijkste twistpunten. Het zal niet aan de muziek van Howard hebben gelegen! De componist mag zijn synthesizer uit de kast halen en betreedt niet echt onbekend terrein wanneer hij de gitaar en de percussie als leidraad neemt doorheen zijn melodieën.

The Lookout” heeft iets vlot en moderns meegekregen. De strijkers dienen louter als opvulling en er is geen plaats voor koper- of houtblazers. Toch bezit de muziek een drive die best luisterbaar blijft. Mix de goede elementen uit “Collateral” en “Freedomland”, voeg er nog een snuifje “The Sixth Sense” aan toe en roer alles om met enkele typerende geluidseffecten uit “Batman Begins” en je weet hoe de muziek klinkt. Doorheen de soundtrack zit er een thema dat sporadisch opduikt maar nooit echt de boven hand krijgt. Waar het wordt gebruikt, blinkt de score echter uit. Het merendeel van het album is geconcipieerd rond dreigende underscore, hoewel Howard af en toe weet te verrassen door de keuze van de instrumentatie. Zo begint de soundtrack met het erg mooie “’I Wake Up” waar de akoestische gitaar de bovenhand krijgt in een vlotte en erg rustige compositie. Er volgt een korte reprise in “The Night Janitor” waar ook de elektrische gitaar en de percussie geleidelijk aan worden geïntroduceerd.

“Casing The Bank” en “Money is Power” bevatten dan weer een erg Thomas Newmaneske piano die zo lijkt weggelopen uit “Road to Perdition”. Met “Luvlee, Bone and Gary” krijg je voor het eerst echte James Newton Howard muziek te horen die zo lijkt weggeplukt uit “The Sixth Sense” of “Unbreakable”. De synthesizers worden erg mooi geïntegreerd en de piano schemert doorheen de overige orkestraties heen. Wanneer de uiteindelijke overval begint, kan het thema in al zijn glorie worden beluisterd. De strijkers en de piano vervoegen de gitaren en vormen een knap geheel in “The Heist Part 1” dat naadloos overgaat in het tweede deel dat de uiteindelijke apotheose vormt en één van de beste composities op dit album is. Het volledige ensemble en de solisten vormen één symfonisch geheel met een spetterend einde! Vijf minuten puur genieten en echte Howard muziek om je vingers bij af te likken! Nadien kabbelt het album rustig verder op underscore die wordt voortgestuwd door vooral synthesizers en kalm gitaar getokkel. “Imagining Kelly” is knappe thrillerscore met het nodige pathos die de laatste twee cues inleidt. “Chris Saves Lewis” bouwt in het eerste deel erg vlug op tot een spannende climax maar zakt dan weg in mijmerend gitaarspel met een mooie begeleiding voor viool naar voorbeeld van Howard Shore’s “The Departed”. De score sluit wat moeizaam af zonder een hoogtepunt te hebben bereikt met “To Be Forgiven”, een knappe track met een inleidende pianosolo waarna de strijkers en de gitaren een laatste keer samen mogen uitblinken in een popachtige eindcue met de nodige zware drumloops.

The Lookout” is geen verrassende score maar wel een degelijke. Verwacht geen symfonisch geweld of een robuuste gotische score met veel koor en strijkers. Howard componeerde haast een verlengstuk van “Collatoral” maar dan een tikkeltje minder ruig en vlug. Wie de gitaarsolo’s uit “Freedomland” wel kon bekoren of de ritmische actiestukken uit “Outbreak” wel kon smaken, zal verslingert zijn aan deze soundtrack, die niet zoveel eisend is als “A Perfect Murder” of “The Fugutive”. Al bij al is deze score een kruising tussen lichte rock aangevuld met strijkers en piano. Een degelijke maar weinig vernieuwende James Newton Howard.
The Lookout - 08/10 - 评论 Cohen Oat, 提交于 (荷兰人)
Voordat het interessante Michael Clayton verscheen componeerde James Newton Howard een bijzonder fijne score voor The Lookout, een kleine film die helaas aan het grote publiek voorbijging.

James Newton Howard is een veelzijdige componist die in elk genre thuis is. Dat komt hem regelmatig op kritiek te staan, omdat er moeilijk een stempel op zijn werk valt te drukken. Aan de andere kant toont het echter aan dat veelzijdige componisten ongekend populair kunnen worden binnen Hollywood. Al jaren behoort Howard tot een van de meest gevraagde componisten en het is dan ook des te bijzonderder dat hij zijn medewerking wilde verlenen aan deze kleine productie die geregisseerd werd door Scott Frank.

Al direct in de openingstrack wordt duidelijk dat dit niet een score is die de verstokte fans van het klassieke geluid van Howard zal bekoren. Howard opent met een akoestisch gitaarspel, ondersteunt met ritmische percussie. Hier en daar zijn wat violen te horen, maar ze worden compleet naar de achtergrond gedreven. ‘The Night Janitor’ is het hoofdthema van Chris, waarin Howard de kracht die schuilt in zijn personage voorzichtig introduceert. De zo typische Howard horen we in ‘Harvast Money’ waarin het spel van de akoestische gitaar een zweem van rust creëert. Hierin wordt ook het dramatische aspect dat schuil gaat in het karakter Chris aangestipt. ‘Casing the Bank’ is de eerste serieuze opmaak naar een zinderende actiefinale. De elektrische gitaren en bonkende percussie creëren een heerlijke beat, die zijn vervolg krijgt in ‘Heist part 1’ en ‘Heist part 2’. Absolute hoogtepunt is de track ‘Start at the End’ dat dankzij zijn geweldige opbouw ontelbare malen herbeluisterd kan worden.

Minder interessante gedeeltes bevat de score helaas ook en dan betreft het vooral de semi-romantische tracks die naar Howards gewoonte aangezet worden met de herkenbare pianoklanken. Het is jammer dat de componist zich niet volledig heeft durven overgeven aan een volbloed gitaaralbum, zoals Howard Shore dat bijvoorbeeld wel deed bij The Departed. Daarnaast horen we regelmatig de synthesizerklanken die een grote rol speelden in Michael Clayton. Dat levert in tegenstelling tot dat album hier niet altijd even interessante tracks op, omdat de dissonante klanken het luisterplezier niet altijd ten goede komt. Een goed voorbeeld daarvan is de track ‘Chris Saves Lewis’, die ondanks zijn titel weinig opwindends te bieden heeft.

Met het afsluitende (en geweldige) ‘To be Forgiven’ sluit Howard een album af dat ondanks een aantal minpunten een dikke voldoende scoort. Dat is vooral te danken aan de tracks waarin Howard zijn score opbouwt met de gitaren. Na de wat tegenvallende werken Collateral en Freedomland die eveneens sterk leunde op percussie en gitaar laat Howard met The Lookout horen dat hij het wat meer klassieke element wel degelijk vernuftig vermengen kan met een meer hippe ‘rock’-sound, hoewel dit verschrikkelijke woord nauwelijks recht doet aan de klanken van het album. Helaas is het album enkel te koop via iTunes, dat dan weer wel als voordeel heeft dat ook enkele losse tracks gekocht kunnen worden. Wie dit stuk goed gelezen heeft weet welke en dus rest mij u eenmalig het hoogst ongebruikelijke advies te geven: downloaden!
The Lookout - 09/10 - 评论 Maurits Petri, 提交于 (荷兰人)
The Lookout van James Newton Howard: helaas is deze verrassend goede soundtrack beperkt verkrijgbaar enkel via de Amerikaanse iTunes Store, wat eigenlijk heel jammer is. Waar de score van Collateral stopte James Newton Howard en natuurlijk Antonio Pinto gaat The Lookout verder. Het bijzonder uitgewerkte hoofdthema werkt als een verkwikking tussen de wat hippere en snellere tracks. Uiteraard ontbreken de dromerige klanken niet. In de track “Casing The Bank” lijkt Newton Howard weer van ouds te werk te gaan en dat verveelt geen moment. Pianosolo's met schitterende strijkarrangementen en hier een daar een plotselinge opbouw naar een stukje suspense maken The Lookout verrassend genoeg een onvergetelijk klein meesterwerkje van de maestro. Newton Howard weet de perfecte balans te vinden tussen lichte rockmuziek en de filmmuziek die hem zo groot maakte. Collateral en The Fugitive met een snufje Lady In The Water. Zoals al eerder vermeldt, de soundtrack lijkt in hetzelfde patroon door te gaan en niet vernieuwend te zijn....maar wie goed luistert komt tot de ontdekking dat Newton Howard ook deze film succesvol heeft voorzien van muziek. Aanrader!


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多