The Good German


Colosseum (4005939678128)
Varèse Sarabande (0030206678123)
电影 | 发布日期: 09/01/2007 | 电影发行: 2006 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Unrecht Oder Recht (Main Title)2:25
2.River Havel1:07
3.Countless Roundheels1:22
4.Such a Boy1:36
5.Kraut Brain Trust1:05
6.The Russian Deals1:12
7.A Good Dose1:11
8.Muller's Billet0:48
9.Wittenbergplatz0:46
10.Trip Ticket1:41
11.Safe House0:57
12.A Nazi and a Jew1:51
13.Dora2:49
14.Kurfurstendamm0:44
15.The Big Three1:25
16.A Persilschein1:36
17.Stickball0:27
18.Golem1:10
19.The Atom Bomb1:31
20.The Good German2:10
21.Hannelore1:01
22.Occupation Marks1:19
23.U-Bahn1:37
24.The Brandenburg Gate1:26
25.Skinny Lena1:44
26.Rockets for Our Side1:50
27.Always Something Worse2:05
28.Godless People (End Title)2:43
29.Jedem Das Seine2:48
 44:25
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Good German - 06/10 - 评论 Cohen Oat, 提交于 (荷兰人)
Wanneer de naam van Thomas Newman valt spitsen vele filmmuziekliefhebbers direct hun oren. De man is het laatste decennia een begrip in Hollywood geworden dankzij muziek die hij schreef voor klinkende filmtitels als ‘The Horse Whisperer’, ‘American Beauty’, ‘Shawshank Redemption’ en ‘Lemony Snicket's: A Series of Unfortunate Events’. Meestentijds is het vooral de degelijkheid en prachtige sfeerschepping die de scores geliefd maken, want voor groots opgezette thematiek moet je niet bij Newman zijn. Zijn nieuwste score draagt de naam ‘The Good German’ en is het resultaat van een tweede samenwerking tussen de componist en regisseur Steven Soderbergh, met wie hij eerder werkte aan ‘Erin Brockovich’.

The Good German’ speelt zich af tijdens de Potsdam conferentie, die plaatsvond in Berlijn vlak na het eindigen van de Tweede Wereldoorlog. Soderbergh wilde een authentieke uitstraling aan zijn film mee geven en besloot zijn film op te nemen met behulp van apparatuur uit die tijd. Het geeft de film inderdaad de authenticiteit mee waarop de regisseur hoopte. Voor de film werd eerst componist David Holmes ingehuurd, met wie Soderbergh eerder samenwerkte aan de drie ‘Oceans’-films en ‘Out of Sight’. Waarschijnlijk begreep de componist echter niet wat de precieze bedoelingen waren van de regisseur, want zijn score werd volledig afgekeurd, waarna het stokje werd overgedragen aan Thomas Newman. De score van Newman herbergt eenzelfde gevoel als de regisseur met zijn film uitdraagt. Zijn composities en orkestratie doen oude tijden herleven, want veel van de arrangementen die hij voor deze score schreef lijken zo overgenomen te zijn van een score uit de jaren ’50 en ’60, toen filmmuziek nog veel dichter tegen het klassieke genre aanleunde.

De score van Newman is geheel in dienst van de film geschreven. Daar waar muzikale begeleiding nodig is, is zijn muziek er en daar waar hij op de achtergrond behoort te zijn, heeft de muziek een marginale rol meegekregen. Dat heeft als gevolg dat deze passages ook direct een stuk minder interessant zijn om los te beluisteren, zeker ook omdat ze vaak een korte speelduur hebben waardoor de muziek erg fragmentarisch blijft.

De score bevat echter wel een aantal mooie thema’s en varianten, waarbij vooral de openingstrack aandacht verdient. Piano, zware blazers, violen en scherpe tonen maken het een zeer gevarieerd thema, waarmee Newman maar weer eens bewijst dat hij subtiele, maar mooie thema’s kan schrijven die passen bij de desbetreffende film. Dit thema komt, naast het liefdesthema dat vooral bespeeld wordt met een soloviool, regelmatig terug in allerlei varianten, zonder dat het onherkenbaar wordt. Dat liefdesthema verdient eveneens complimenten, omdat het in al zijn eenvoud en subtiliteit de luisteraar toch weet te raken. Dat kan niet over de hele score gezegd worden. Teveel stukken gaan langs de luisteraar heen zonder dat deze ze opmerkt. Een en ander heeft natuurlijk ook te maken met de eerder besproken rol van de muziek in de film.

De score werd genomineerd voor een ‘Academy Award’ en dat zal alles te maken hebben met de originele opzet en uitvoering. Dat een dergelijke nominatie niet altijd garant staat voor een hoge kwaliteit bewijst deze CD. In de film doet de score, zoals reeds gezegd, prima zijn werk en ook de CD kent zijn mooie momenten, maar het gaat mij te ver om op basis van een opzet en dienstdoende componist een score als geniaal te bestempelen, iets wat in verschillende recensies wel werd beweerd. Of deze score een aanschaf waard is zal vooral liggen aan degene die voor de keuze komt te staan. Bent u een liefhebber van Newman dan is het een mooie aanvulling op uw collectie, maar als u niet rechtop in uw stoel gaat zitten bij het horen van diens naam, dan kunt u deze score rustig links laten liggen, zonder dat u moet vrezen dat u daarmee een uniek project aan u voorbij laat gaan.
The Good German - 09/10 - 评论 Maurits Petri, 提交于 (荷兰人)
Een nieuwe film met George Clooney en van regisseur Steven Soderbergh (Rumor Has It en binnenkort Ocean's Thirteen) Meestal voorspelt dit een kaskraker. Zo ook deze keer, met een indringend verhaal wat zich afspeelt in een verscheurt Duitsland. Een Amerikaanse journalist wordt op pad gestuurd om verslag te doen van een congres over de toekomst van Duitsland na WOII. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om op zoek te gaan naar een verloren liefde en raakt vervolgens betrokken bij een moordzaak. Vervolgens volgen we de journalist op de voet, over een weg van intriges, bloederige spanning en schitterende muziek van Thomas Newman. De cast is trouwens ook om van te smullen: George Clooney, Kate Blanchett en Tobey Maguire.

De film is duister....en dat blijkt Thomas Newman ook opgemerkt te hebben. De normaal haast vrolijke en opgetogen soundtracks van Newman, maken plaats voor Gestapo-achtige en Duitse klanken, waarmee op een schitterende wijze wordt weergegeven hoe beklemmend de periode na de WOII was. Hier en daar moeten we terugdenken aan de emotionele muziek van John Williams zijn Schindler's List. Veel nummers op de cd hebben een Duitse naam gekregen. We noemen 'Unrecht Oder Recht' en 'Jedem das Seine'. In de begintitels horen we gelijk duidelijk wat de sfeer is van de soundtrack: dictatoriaal, beklemmend en spannend. Waar in sommige films overdreven wordt met 'leger-achtige' melodieen, weet Newman hier precies de goede dosis toe te dienen en waar het vaak ontbreekt aan diepgang in muziek in dergelijk films, weet Newman de gevoelige snaar te raken. Track na track blijkt maar weer dat Newman weldegelijk zwaardere soundtracks aankan. Dat is ook gelijk een kanttekening bij The Good German: de muziek is aan de heavy kant en niet zo toegankelijk voor de beginnende filmmuziek-luisteraar. De film is trouwens ook zware kost en heeft gelukkig een niet al te lange speelduur (105 minuten).

Aan actiemuziek ontbreekt het niet helemaal, maar alles gaat op een ingetogen manier. Enkele tracks waaronder 'U-Bahn', hebben een vleugje actie, mocht je daar naar op zoek zijn. Wat ook opvalt is dat je hier en daar wat van Howard Shore terughoort. Luister goed...en hoor soms bijna de exact zelfde underscore als uit Lord Of The Rings.

Thomas Newman levert wederom puik werk af met 'The Good German'. Deze keer weliswaar een zwaardere soundtrack, maar zeker de moeite waard om te gaan beluisteren. De allermooiste nummers van deze cd zijn wat mij betreft 'The Good German' (track 20) en 'A Good Dose' (track 7). Rustige strijkers en een prachtige viool-solo geeft kippenvel! Het cijfer 9 komt doordat het wat minder toegangelijk is, vanwege het zwaardere karakter van de muziek!
The Good German - 09/10 - 评论 Joris Hermy, 提交于 (荷兰人)
The Good German’ is een uniek project van regisseur Steven Soderbergh die teruggrijpt naar een lang vervlogen tijd dat wel eens omschreven wordt als The Golden Age of Cinema’. Beelden gehuld in satijnen claire obscure, smachtende romances, statische dialogen, donkere intriges en slepende muziek dat dik en breed over de beelden gestreken wordt. Soderbergh vroeg aan Thomas Newman om de muziek te verzorgen. Voor Newman een uitgesproken kans om zich van een volledig andere kant te laten beschouwen. Want intussen is Newmans muziekstijl alom gekend en geliefd; de ontroerende pianomelodieën, onderbouwd met pizzicatoviolen, diverse mallets, aangevuld met vreemdsoortige instrumenten en percussie. Voor deze score diepte Newman nostalgische klanken op die hem zeer genegen zijn, maar die hij tot nog toe niet kon aanwenden in zijn muziek.
De score opent groots met groots opgezette kopers en statige pauken. Ongetwijfeld muziek dat een openingsgeneriek siert. Eenmaal de muziek wegebt, stelt Newman zijn ‘Love Theme’ voor op solo viool. Een ontwapenend thema dat in al zijn eenvoud schittert. Dit thema loopt als een rode draad door de score en blijft bij iedere voorstelling adembenemend en ontroerend! Want naast deze meer ingetogen lyrische passages is de sfeer meestal dreigend, mysterieus en bij momenten ook behoorlijk agressief. Scherpe accenten, wringende akkoorden en wrijvende vioolpassages typeren vaak de muziek dat hierdoor teruggrijpt naar de vroegere taal van filmmuziek. En toch zijn er genoeg raakpunten te herkennen om de Newman-fan te boeien. Want naast het feit dat hij zich van een andere, verrassende kant laat horen, herken je wel degelijk de stijlkenmerken van Newman. ‘Kraut Brain Trust’ is daar een mooi voorbeeld van. De ritmische gepuntheid en kleine tromroffels herinneren aan de knappe muziek die hij schreef voor ‘Road to Perdition’. En het liefdesthema raakt je als luisteraar op een manier dat enkel Newman’s melodieën dat kunnen.
Al moet gezegd dat deze score zich niet altijd even makkelijk laat beluisteren door het feit dat Newman teruggrijpt naar een muziektaal dat nu niet meer geschreven wordt, wat er misschien kan voor zorgen dat hij niet zo vaak in je cd-speler zal belanden. Maar als verdienste kan het zeker tellen en Newman doet dit met zoveel devotie, passie en vernuft, dat deze soundtrack absoluut aan te raden is. Er mag dan ook geen twijfel over bestaan dat deze muziek een uniek plaats zal bekleden in het enorm interessante oeuvre van de componist.
The Good German - 08/10 - 评论 Renaud Marie L, 提交于 (法国)
« The good german » est un film qui fit le buzz en son temps, et la musique de Thomas Newman fut célébrée, ce qui donna à sa carrière un nouveau coup de pouce.
Ici, le compositeur ne déroge pas à ses habitudes. Thomas Newman demeure le roi de la vignette, du format court. Dans « The Good German », les plages n’excèdent que rarement 1'30. On admire encore comment, en quelques secondes, Newman produit une ambiance, tend une émotion ou déploie une tension. Chaque morceau est un concentré narratif.
Le revers de la médaille, c’est que l’auditeur ne se pose jamais dans un développement, et les deux thèmes principaux, malheureusement, n’arrivent pas à s’imposer.
La bo est presque entièrement pour orchestre, ce qui était assez rare pour Newman à l’époque. Exit ses recherches sur le design du son. Et c’est aussi la limite. Car si la musique est très bien composée, les instruments acoustiques enlèvent à Thomas Newman une part de sa richesse.
Original Motion Picture Soundtrack
Music Composed by Thomas Newman
(Finding Nemo, Cinderella Man, Road to Perdition)

In the ruins of post-WWII Berlin, U.S. Army war correspondent Jake Geismar (George Clooney) becomes embroiled with Lena Brandt (Cate Blanchett), a former lover whose missing husband is the object of a manhunt by both the American and Russian armies. Intrigue mounts as Jake tries to uncover the secrets Lena may be hiding in her desperation to get herself and her husband out of Berlin.

Tully (Tobey Maguire), a soldier in the American army motor pool assigned to drive Jake around Berlin, has black market connections that may be Lena's way out - or lead them all into even darker territory.

An homage to the Golden Age of film noir thrillers, The Good German is a glistening reflection on a bygone era of film. The absolutely brilliant score by Thomas Newman is likewise cut from the cloth of such Golden Age masters as Max Steiner and Miklos Rozsa.

Based on the novel by Joseph Kanon.

2006 Oscar ® nomination in the category „Best Original Score“
Oscars: Best Original Score (提名)

其他版本 The Good German (2006):

Good German, The (2007)
Good German, The (2006)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多