The Last King of Scotland


Decca Records (028947584889)
电影 | 发布: 2006 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.TokoMomo Wandel7:42
2.NakawundePercussion Discussion Africa3:01
3.Idi's Story1:51
4.Afro Disco BeatTony Allen5:30
5.Save MeE.T. Mensah & The Tempos Band3:24
6.Ambush2:24
7.Me and Bobby McGeeAngela Kalule4:07
8.KasongoAfrigo Band4:09
9.FeverJingo6:42
10.The Bonnie Banks O' Loch LomondNyzonza Singers1:22
11.Bukom MashieOscar Sulley & The Uhuru Dance Band5:07
12.Press Conference3:51
13.Love Is YouOfo the Black Company3:05
14.Getting The Evil Of Nicholas5:40
15.On The Runway5:25
16.Down Over Lake Victoria1:34
17.Acholi Pot SongNoere Dance Troupe3:51
18.Voice of the Forgotten (featuring Kawesa)3:25
 72:10
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Last King of Scotland - 07/10 - 评论 Cohen Oat, 提交于 (荷兰人)
Met een Academy Award voor ‘Best Actor in a Leading Role (Forest Withaker)’ op zak behoeft deze puike film natuurlijk geen introductie meer. ‘The Last King of Scotland’ heeft alles in zich wat een biopic zo interessant maakt: een gedegen (zij het gefictionaliseerd) scenario, uitstekende acteerprestaties, een goede regie en het gebruik van authentieke locaties. Niet minder belangrijk is de muziek die in dergelijke films als deze een belangrijke brug vormt tussen hetgeen er op het witte doek gebeurd en de kijker. Alex Haffes’ score heeft een onopvallende maar niet te onderschatten rol in de film gekregen. Vrijwel alle muziek, dus ook de songs, die in de film te horen is, is met zorgvuldigheid geschreven of geselecteerd door de componist, die eerder al de muziek verzorgde bij Kevin MacDonald’s ‘Touching the Void’ en bij onze Nederlandse actieproductie ‘Vet Hard’.

Al bij het zien van de tracklist is het onvermijdelijk geen vergelijking te trekken met de score van ‘Hotel Rwanda’, die qua muzikale opzet redelijk te vergelijken is met deze score. Ook daar werden popsongs afgewisseld met Original Score. Maar wat ‘Hotel Rwanda’ ontbeerde was een eenheid. Het was te merken dat er een legio mensen aan de score had gewerkt en dat er maar weinig aandacht besteed was aan het creëren van eenheid. Daarbij kwam ook nog eens dat verschillende tracks wel erg westers getint en opgewekt klonken – met als absolute dieptepunt ‘Nobody Cares’ van Deborah Cox – waardoor film en soundtrack niet met elkaar overeenkwamen. Nee, dan is de score van Alex Haffes van een beduidend betere kwaliteit.

The Last King of Scotland’ herbergt een rijke muzikale opzet met typische Afrikaanse muziek, variërend van het pop- rockgenre tot echt Afrikaanse Jazz. De Original Score is vooral opgebouwd uit Afrikaanse instrumenten, wat het geheel een originele touch meegeeft. De score opent met een track die geschreven werd door Haffes en een mengeling is tussen het pop-, jazz- en filmmuziekgenre. De track opent met een gitaarintro, waarna een man zijn zang inzet. Op de achtergrond zingen enkele mannen het refrein. De track duurt zeven minuten en is van de eerste tot de laatste seconden genieten. Althans, als je openstaat voor niet-westerse muziek. De eerste echte score track is ‘Idi’s Story’ en kent ook weer een gitaarintro dat na een kleine minuut plaats maakt voor violen, een percussielijn en enkele dissonante tonen. De muziek is een mengeling van drama en dreiging, precies datgene wat Amin zelf ook was. ‘Afro Disco Beat’ is een van de beste tracks van het album, vooral door zijn fantastische jazzritme.

De nummers die erna volgen zijn allemaal leuk om te beluisteren maar weinig origineel, wat ten gevolge zal hebben dat menig luisteraar de ‘vooruitknop’ op zijn afstandsbediening regelmatig gebruiken zal. ‘Love is you’ is een heftig rocknummer dat een geweldige rol heeft gekregen in de film. Na deze track wordt de muziek beduidend duisterder. ‘Getting the Evil of Nicholas’ en ‘On the Runway’ hebben eenzelfde thematiek waarin vooral de violen een prominente rol op zich gelegd krijgen. De muziek werkt in crescendo naar een stevige climax toe, die op een Hans Zimmer manier bereikt wordt. De muziek heeft bij tijd en wijlen zoveel weg van deze Amerikaanse componist, dat het een groot deel van zijn eigenheid verliest. ‘Acholi Pot Song’, de track die na de mooie compositie ‘Down over Lake Victoria’ volgt is een enorme stijlbreuk in het geheel en daardoor een erg vervelende track. ‘Voice of the Forgotten’ maakt wel wat goed, maar kent eigenlijk een verkeerde plaats in de tracklist. Beter was het wanneer deze twee laatste nummers omgedraaid waren.

The Last King of Scotland’ is over de gehele linie genomen geen tegenvallend album. Ondanks dat er veel verschillende muziekstijlen op het album terug te vinden zijn is het, met uitzondering van enkele tracks, wel een geheel gebleven. Wat deze score alleen ontbreekt is een pakkende titelsong die Hotel Rwanda met ‘Million Voices’ de Oscargenomineerde song van Wyclef Jean, wel had. Vooral voor de geïnteresseerden in de rijke Afrikaanse muzikale traditie een interessante uitgave.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多