Lost: Season 2


Colosseum 2006 CD (4005939675929)
Varèse Sarabande 2006 CD (0030206675924)
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Main TitleJ.J. Abrams0:16
2.Peace Trough Superior Firepower1:26
3.The Final Countdown5:49
4.World's Worst Landscaping1:18
5.Mess It All Up1:28
6.Hurley's Handouts4:42
7.Just Another Day On The Beach2:49
8.Ana Cries1:47
9.The Tribes Merge2:05
10.The Gatering4:19
11.Shannon's Funeral2:12
12.All's Forgiven ... Exept Charlie5:19
13.Charlie's Dream1:50
14.Charlie's Temptation0:51
15.A New Trade2:40
16.Mapquest0:38
17.Claire's Escape3:45
18.The Last To Know2:22
19.Rose And Bernard2:40
20.Toxic Avenger0:41
21.I Crashed Your Plane, Brotha1:46
22.Eko Blaster1:44
23.The Hunt3:57
24.McGale's Navy2:21
25.Bon Voyage, Traitor5:30
26.End Title0:32
 64:46
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Lost: Season 2 - 06/10 - 评论 Joris Hermy, 提交于 (荷兰人)
Dat de serie ‘Lost’ een tweede seizoen kreeg was allerminst een verrassing. De dollar-machine draait immers op volle toeren. Dat Giacchino ook voor dit seizoen de muziek schreef is nog minder een verrassing. De man bouwde in geen tijd een krachtige reputatie uit als veelzijdig componist. Zijn eerste kansen kreeg hij van Spielberg zelf, en sindsdien is zijn naam verbonden met talloze high profile projecten zoals de recente Mission Impossible III.

De score opent – net als seizoen 1- met ‘Main Title’ ‘gecomponeerd’ door de bedenker van de serie J.J. Abrams. Een slimme manier van Abrams om ook zijn deel van de royalty’s te innen. Beginnen doet het dus pas echt met ‘Peace Through superior firepower’ een fantastische track-titel vol energetische muziek. Knetterende chaos zorgvuldig georkestreerd door Giacchino. Het is in dergelijke tracks dat Giacchino zichzelf profileert als een ‘Incredible(s)’ composer. ‘Final Countdown’ is dan weer vertederend met een streepje cello en enkel pianoklanken. ‘World’s worst landscaping’ brengt een verrassende afwisseling en klinkt onverwacht vrolijk en speels. Een melodica versiert pizzicatoviolen boven een laagje percussie. De score bevat héél wat underscore. Maar krijgt vooral in het eerste deel van het album welgekomen afwisselingen met reflecterende muziek; vaak voor strijkers. ‘Mess it all up’, ‘The gathering’, ‘Shannon’s funeral’ zijn daar mooie voorbeelden van. Bij ‘Hurley’s handout’ word je voor de eerste keer echt vertederd door een compositie dat naast het kampvuur lijkt geschreven. Gitaar met wat piano en violen zetten die sfeer mooi neer. ‘Just another day on the beach’ zet dan weer een meer snedige toon neer met ostinato-violen. Voor de eerste – en enige - keer in de score krijgen we het thema uit seizoen 1 te horen. Een thema dat goed werkt maar de gelijkenis met ‘Cinque’s theme’ uit Williams’ Amistad is toch wel groot. De score wordt pas echt donker met ‘The Tribes Merge’. Brutale percussie met glissando’s in de violen die soms wel tijdens het spelen ontstemd worden om de ijle sfeer te benadrukken. Wat veder in de score horen we een opeenstapeling van dissonanten in ‘Charlie’s dream’.
Het tweede deel van de score wordt minder interessant door – zoals reeds aangegeven - de vele underscore. Het is vreemd dat bepaalde interessante muziek uit de serie de cd-release niet haalde maar minder interessante muziek zoals ‘Claire’s escape’ dan weer wel. Maar dat is wel vaker het geval bij soundtracks.
Intussen rommelt de muziek wat verder, en het is pas in ‘The Hunt’ dat er nog een kort stukje opmerkelijke muziek valt te bespeuren. Agressieve orkest-accenten op sterke tellen met alweer jachtige percussie als begeleiding. Maar het is net iets te kort om de ganse track memorabel te maken. Na nog meer underscore is er dan toch nog een herkenbaar moment te horen in het obligatoire ‘End title’. Het is dus wachten tot de laatste track om de schuivende kopers te horen die intussen geassocieerd worden met de serie ‘Lost’.

Zeer gemengde gevoelens dus. Hier en daar herken je al terugkerende kenmerken. Maar een echte eigen stijl heeft Giacchino nog niet gevonden. Wel is de muziek hier - vooral in het eerste - weldoordacht, gevarieerd en vrij coherent; ondanks dat het gaat om muziek voor een serie. Giacchino verrast ook hier en daar met originele orkestraties met name voor de percussie. Maar ‘Lost 2’ kampt echter wel met enkele dode momenten, net als de serie zelf. De vele underscore – dat zonder de beelden enorm veel van zijn zeggingskracht verliest – doet de luisterervaring geen goed. Verder is het geluid van het orkest beperkt en erg korrelig. Thema’s zijn er quasi niet, en de enige rode draad is de wrevelige underscore. Hierdoor zal je als luisteraar niet gauw geneigd zijn om de cd vaak te beluisteren. Wat spijtig is, want dat is toch het nut van een soundtrack-cd. Het wordt nu afwachten wat de makers nog in petto hebben. Hopelijk stoppen ze op hun hoogtepunt en laten ze het mysterie voortduren. Maar ik vrees dat men eerder het concept zal uitmelken en kiezen voor het snelle geld. Tijd zal dat uitwijzen…
Lost: Season 2 - 06/10 - 评论 Maurits Petri, 提交于 (荷兰人)
Lost seizoen 2 is dan eindelijk daar. Inmiddels ook volop op de tv. Al moet ik zeggen dat de jeu er nu een beetje af is. Seizoen 1 daarentegen verbrak alle records qua kijkers en opbrengsten. Seizoen 2 is in het begin spannend, maar verdrinkt in de hersenspinsels van de regisseur en de vreemde zogenaamd 'magische' dingen die er op het eiland gebeuren.

Ook voor seizoen 2 werd Michael Giacchino benaderd voor de soundtrack, wat resulteerde in over het algemeen in de herhaling vallende filmmuziek. Veel themes heb ik al vaker gehoord en helaas is driekwart underscore en, zoals Joris ook al heeft gezegd, bevat de soundtrack vele dode momenten waarbij het beeld er eigenlijk bij hoort. Kan er lang over doorgaan, maar het komt er op neer dat Giacchino wel z'n best heeft gedaan en de muziek zeker niet slecht is, maar helaas niet goed genoeg.
Misschien als goedmakertje een knaller van een soundtrack in seizoen 3 ????

收藏的原声带: Lost

Lost (2006)
Lost: The Final Season (2010)
Lost: Season 3 (2008)
Lost: Season 4 (2009)
Lost: Season 2 (2006)
Lost: Season 5 (2010)
Lost: The Last Episodes (2010)

收藏的原声带: Series

Télé Tubes volume 3 (1995)
Birdman (1999)
Batman: The Animated Series Vol.3 (2014)
Unit 13 (1996)
Prison Break (2007)
Télé Vision : Les Musiques de vos Séries Télé Vol. 2 (1998)
Avengers, The (1967)
TV Classics Volume Four (1993)
Kap der Guten Hoffnung (1997)
Buck Rogers in the 25th Century (2008)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多