The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2


Atlantic US (0075678762840)
电影 | 发布日期: 13/11/2012 | 电影发行: 2012 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Where I Come FromPassion Pit3:39
2.BittersweetEllie Goulding3:55
3.The ForgottenGreen Day4:58
4.Fire In The WaterFeist2:30
5.Everything And NothingThe Boom Circuits4:24
6.The AntidoteSt. Vincent3:39
7.Speak UpPOP ETC4:40
8.Heart Of StoneIko3:53
9.Cover Your TracksA Boy & His Kite4:31
10.GhostsJames Vincent McMorrow3:44
11.All I've Ever NeededPaul McDonald & Nikki Reed3:56
12.New For YouReeve Carney3:08
13.A Thousand Years (feat. Steve Kazee) [Part 2]Christina Perri5:05
14.Plus Que Ma Prope VieCarter Burwell4:15
 56:16
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 is het vijfde en laatste deel uit de Twilight Saga filmserie over de vampiers Edward Cullen, Jacob Black en Bella Swan. De film is geregisseerd door Bill Condon (Kinsey, Mr Holmes, The Good Liar), die ook het voorgaande Breaking Dawn Part 1 geregisseerd heeft. Voor deze tweede film 'won' hij een Raspberry award als slechtste regisseur. Voor het eerste deel bleef het beperkt tot een nominatie. De film is gebaseerd op de boekenreeks van Stephanie Meyer. De film is door de critici slecht ontvangen, maar was opnieuw een groot succes in de bioscopen, zelfs het meest succesvolle van de vijf delen. De acteurs uit de serie deden ook in dit slotdeel weer mee.
Het verhaal draait om Bella, die als menselijke vrouw getrouwd is met vampier Edward Cullen en met hem dochter Renesme heeft gekregen, wat haar bijna het leven kostte (in de vorige film). Inmiddels is Bella bezig om van mens tot vampier te veranderen en als ze hieruit ontwaakt ziet ze voor het eerst haar dochter Renesme. Weerwolf Jacob Black blijkt erg veel aandacht voor haar te hebben en ook de vader van Bella heeft aandacht voor haar dochter en kleinkind, maar zonder te weten hoe de verhoudingen precies liggen. Dan krijgt de Volturi-vampierenstam te horen dat Renesme een onsterfelijk kind zou zijn en willen de Cullen-stam uitroeien, wat echter voorzien wordt, maar de oplopende spanning niet kan voorkomen...

Evenals van de vorige films is ook van dit slotdeel zowel een soundtrack-album met songs als een album met de instrumentale score van Carter Burwell uitgebracht. Deze recensie gaat over dit soundtrack-album, waarop als enige slechts de laatste track van Burwell's score is. Een wat magere uitkomst.

Het soundtrack-album van deze vijfde film is redelijk vergelijkbaar met die van de vorige en heeft een beetje hetzelfde type songs in een wat meer electropop-genre dan de soundtracks bij de eerdere delen van de filmserie. Het aantal songs die wat minder aangenaam in het gehoor liggen is redelijk beperkt, waardoor dit best een aangenaam album is geworden. De mooiste song van het vorige album komt zelfs in een nog mooiere reprise op dit slotalbum.
Net als in mijn recensie van de soundtrack van deel vier loop ik ook nu weer kort alle songs bij langs.

Het album opent met de song 'Where I Come From', gezongen door de Amerikaanse band Passion Pit. De song heeft best een prettige melodie, maar de wat elektronische kleuring maakt het wat minder en de stem van zanger Michael Angelakos wordt nogal onstabiel in de hogere zangregionen.
Ellie Goulding zingt de elektrorocksong 'Bittersweet' en dat doet ze best goed, al is de begeleiding van de song wat springerig elektronisch rockend. Dan is de song 'The Forgotten' van de band Green Day een verademing. Deze song, die bijna als hymne klinkt, heeft een mooie melodie en de pianobegeleiding is prettig, maar als de strijkers en popbegeleiding met elektrische gitaar erbij komen wordt het een echte rockballad. Green Day is een nogal punky rockband, dus zo'n song met strijkers is een uitstapje voor hen. Maar wel een fraaie.

De Canadese zangeres Leslie Feist, of kortweg Feist zingt een wat trage indie-gekleurde elektropopsong, die wat minder prettig in het gehoor ligt. Dan is de song van de band The Boom Circuit weer een aangename afwisseling. Hier een mooie rockballad, met prettig gitaarwerk en een licht elektronische kleuring. De warme en diepe gitaarklanken maken van deze song een opvallende muzikale reis.
De tegenstelling met de song 'The Antidote' is dan weer erg groot in negatieve zin. En ook 'Speak Up' is geen erg prettige song, in een wat grillige uitvoering.
Dan is 'Heart of Stone' weer een fraaie afwisseling, die heel ingetogen gezongen wordt door Iko, met alleen een lichte pianobegeleiding. De titel zou wellicht beter 'I Can Breathe' zijn, want die zin komt veel vaker voor in de tekst dan de eigenlijke titel. Deze song is overigens speciaal voor de film geschreven door Kieran Marc Scragg en Neil Reed.

De aangename song 'Cover Your Tracks' wordt prettig gezongen door de A Boy and his Kite, wat het pseudoniem is voor Dave Wilton, die middels deze song bekend is geworden in de wereld van de meer ingetogen indiemuziek. De volgende song is van James Vincent McMorrow, die met 'Ghosts' en heel redelijke popsong presenteert. Maar 'All I've Ever Needed' is een veel fraaiere song, die vooral door Paul McDonald op een intense manier wordt gezongen, bijgestaan door zangeres Nikki Reed in het laatste deel van de song. De piano werkt erg aangenaam in de begeleiding van de song.

Reeve Carney zingt zijn song 'New for You' met zijn typerende, nogal vrouwelijk aandoende stem, waardoor je aanvankelijk denkt met een zangeres te maken te hebben. De song is niet onaardig, maar op sommige momenten is het duidelijk wat minder qua melodie.
Dat geldt dan weer niet voor de mooiste song van het album, de prachtige song 'A Thousand Years Part2', gezongen door Christina Perri, die deze song solo ook al op het album voor Part 1 zong en deze schreef samen met David Hodges. Ze zingt de song hier samen met Steve Kazee en dat maakt het tot een bijzonder fraai duet.

De laatste track van het album is van de score van Carter Burwell. Deze instrumentale track misstaat zeker niet bij de songs op dit soundtrack-album. Zijn scoretrack 'Plus Que Ma Propre Vie' is een fraaie track, die een wat dromerige sfeer heeft en tegelijk aangenaam stevig orkestraal is, heel anders dan Burwell's muziek in veel van zijn andere scores. De muziek voor deze afsluitende track is fraai melodieus in een aangenaam harmonieus klinkend arrangement. Het maakt zeker nieuwsgierig naar de rest van de score.

Kortom, dit soundtrack-album van The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 bevat dertien overwegend fraaie songs en een mooie instrumentale track van de score van Carter Burwell, die zeker niet misstaat op dit album. De songs hebben over het algemeen een tamelijk elektronisch kleurtje over zicht. Daarbij is een flink deel van de tracks redelijk ingetogen en popballad-achtig of rockballad-achtig, en gemiddeld zijn dit best fraaie songs. Een aantal songs liggen duidelijk minder aangenaam in het gehoor. Gemiddeld komt het album zo op een waardering van 74 uit 100 punten voor songs en scoretrack.

其他版本 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012):

Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2, The (2012)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多