The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2


Atlantic US (0075678761904)
电影 | 发布日期: 19/11/2012 | 电影发行: 2012 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Twilight Overture3:02
2.A World Bright and Buzzing1:12
3.The Lamb Hunts The Lion1:59
4.Meet Renesmee2:43
5.Here Goes Nothing0:59
6.Sparkles At Last1:04
7.Catching Snowflakes1:41
8.The Immortal Children2:01
9.Merchant of Venice0:44
10.Into The White1:04
11.Renesmee’s Lullaby / Something Terrible3:03
12.A Way With The World1:38
13.The Amazon Arrives1:00
14.A Yankee Vampire1:07
15.Cloud Forest1:23
16.Witnesses1:37
17.We Will Fight0:57
18.Shield Training2:09
19.At Bedtime A Child Asks About Death1:14
20.Decoding Alice1:45
21.The Driving Question1:09
22.Present Time2:11
23.This Extraordinary Life2:11
24.Gathering In Snow2:45
25.She Is Not Immortal0:53
26.Reading Edward0:55
27.Magnifica1:10
28.Irina Loses Her Head2:52
29.Aro’s Oration2:48
30.A Kick In The Head0:58
31.Exacueret Nostri Dentes in Filia1:48
32.Chasing Renesmee1:20
33.A Crack In The Earth2:24
34.Aro’s End1:52
35.That’s Your Future0:52
36.Such A Prize3:25
 61:55
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 - 08/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 is het vijfde en laatste deel uit de Twilight Saga filmserie over de vampiers Edward Cullen, Jacob Black en Bella Swan. De film is geregisseerd door Bill Condon (Kinsey, Mr Holmes, The Good Liar), die ook het voorgaande Breaking Dawn Part 1 geregisseerd heeft. Voor deze film 'won' hij een Raspberry award als slechtste regisseur. Voor het eerste deel bleef het beperkt tot een nominatie. De film is gebaseerd op de boekenreeks van Stephanie Meyer. De film is door de critici slecht ontvangen, maar was opnieuw een groot succes in de bioscopen, zelfs het meest succesvolle van de vijf delen. De acteurs uit de serie deden ook in dit slotdeel weer mee.
Het verhaal draait om Bella, die als menselijke vrouw getrouwd is met vampier Edward Cullen en met hem dochter Renesme heeft gekregen, wat haar bijna het leven kostte (in de vorige film). Inmiddels is Bella bezig om van mens tot vampier te veranderen en als ze hieruit ontwaakt ziet ze voor het eerst haar dochter Renesme. Weerwolf Jacob Black blijkt erg veel aandacht voor haar te hebben en ook de vader van Bella heeft aandacht voor haar dochter en kleinkind, maar zonder te weten hoe de verhoudingen precies liggen. Dan krijgt de Volturi-vampierenstam te horen dat Renesme een onsterfelijk kind zou zijn en willen de Cullen-stam uitroeien, wat echter voorzien wordt, maar de oplopende spanning niet kan voorkomen...

Evenals van de vorige films is ook van dit slotdeel zowel een soundtrack-album met songs als een album met de instrumentale score uitgebracht. De instrumentale score is voor deze film, evenals voor Breaking Dawn Part 1, gecomponeerd door Carter Burwell. Deze recensie gaat over dit score-album met de muziek van Burwell.

Burwell heeft ook de muziek gecomponeerd voor de eerste film, toen het nog geen serie was. Zijn muziek voor die film, die toen nog gewoon 'Twilight' heette en nog geen Saga was, was geen overweldigend succes. Integendeel, zijn muziek lag veelal niet erg gemakkelijk in het gehoor, met regelmatig nogal expirimentele klanken en zijn typerende minimalistische kleuring, zoals hij ook in de meeste van zijn andere scores toepast. De scores voor de vervolgfilms gingen dan ook zijn neus voorbij. De eerste opvolger ging naar Alexandre Desplat, die een prettig orkestrale score componeerde voor 'New Moon'. En ook Howard Shore componeerde een fraaie orkestrale score voor het derde deel 'Eclipse', niet tot ieders tevredenheid, maar wel voor verreweg de meeste liefhebbers van filmmuziek. Maar regisseur Condon had goede ervaringen met Burwell en gaf hem, wellicht met bepaalde voorwaarden, nog een kans, die Burwell kennelijk heeft aangegrepen. Voor Breaking Dawn Part 1, het vierde deel van de Saga, componeerde Burwell al een score die een verademing was ten opzicht van zijn score voor de eerste film, en voor dit tweede deel is het alleen maar beter geworden.

Beide Breaking Dawn scores klinken zoals je niet van Burwell gewend bent. Hier geen expirimentele klanken en geluiden en geen minimalistische, wat ongemakkelijke muziek, maar eerder het tegenovergestelde en in Breaking Dawn Part 2 gaat Burwell daarin zelfs nog een stap verder. Kennelijk heeft hij zijn persoonlijke mening over hoe filmmuziek moet klinken aan de kant geschoven en zich ervoor ingezet om een score te componeren die recht doet aan de film en de vorige delen. Sterker nog, Burwell is hier bovenuit gestegen en heeft zelfs grootschalige koorklanken in een gothic setting toegepast, naast fraaie harmonische kleuringen en mooie, ingetogen, bijna romantische melodieën. Toch hoor je tussen de klanken door dat het muziek van Burwell is, want zijn typerende loopjes en tegenmelodie-elementen hoor je regelmatig voorbij komen. Ook komen delen van zijn melodieën uit de eerste film terug in deze score en dat maakt dat de cirkel weer mooi rond is.

Een belangrijk instrument in Burwell's filmmuziek is de piano en ook in deze score komt die veelvuldig voor het voetlicht. Vooral in de meer emotioneel geladen tracks speelt de piano een belangrijke rol. Daarbij is de muziek voor 'Renesmee's Lullaby' gebaseerd op 'Bella's Lullaby' uit de eerste film. Maar in 'Meet Renesmee', wat een van de meer ingetogen tracks is, gebruikt Burwell juist een rustig getokkelde gitaar. Overigens speelt de gitaar sowieso een belangrijke rol in de score, want voor de Vampiers past hij vaak een elektrische gitaar toe in een wat steviger, soms zelf ruige kleuring, zoals in 'A Yankee Vampire'. Voor de weerwolven daarentegen is de kleuring vooral percussiegedreven.
De zware en donkere koorklanken, voor het eerst te horen in 'The Immortal Children', geven een nogal gothic kleuring aan de muziek in een aantal tracks, die een nogal grimmige orkestrale toonsetting hebben, zoals ook in 'Something Terrible'. Deze gothic stijl komt vooral in de tweede helft van de score terug.

De openingstrack van het album is een opvallende track. In deze 'Twilight Overture' heeft Burwell de bewonderenswaardige keuze gemaakt om de thematiek van zowel Desplat's score voor New Moon als Shore's score voor Eclipse erin te verwerken, naast Burwell's eigen thematiek. Daarmee is dit een soort overkoepelende track voor de hele filmserie geworden en dat heeft Burwell ook nog eens op een erg aansprekende manier gedaan.
Het album bevat een flink aantal tracks die erg aangenaam in het gehoor liggen. Soms zijn dat tracks met een meer poppy karakter, of met een meer romantische kleuring, maar ook erg aangename, meer verhalende tracks zijn door Burwell prettig gearrangeerd, vaak zelfs op een manier die je niet van Burwell zou verwachten.
Tegelijk kent de film natuurlijk vele spannende scenes, vooral wanneer de stammenstrijd dreigt los te barsten. Daarvoor heeft Burwell de nodige grimmige en donkere muziek gecomponeerd, waarbij de melodieën nogal eens ondersneeuwen. Het gothic karakter van een aantal van die tracks is dan ook niet altijd even aangenaam om naar te luisteren, ook al heeft Burwell dit wel erg goed gemaakt. Voor een flink deel is dat weliswaar samen met zijn orchestrators gegaan, maar toch. Met name de tweede helft van de score en het album bevatten een groot deel van die duidelijk meer spannende en regelmatig zelfs creepy muziek, die duidelijk minder prettig te beluisteren is. Wat ook jammer is, is dat sommige tracks direct beginnen met nogal agressieve klanken. Vooral wanneer de voorgaande track ingetogen was, komt dat best wel ongemakkelijk over.
De beide afsluitende tracks laten gelukkig weer de fraaie kant van de scoremuziek horen, die afloopt in een redelijk ingetogen einde, waarin Burwell toch weer iets meer van z'n eigen typerende kleuring heeft verwerkt.

Kortom, met zijn muziek voor The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 heeft Carter Burwell een overwegend erg aangename score gecomponeerd, die zelfs nog fraaier uitpakt dan Breaking Dawn - Part 1. Een aantal tracks horen bijna wel tot de mooiste die hij gecomponeerd heeft en daarmee hoort deze score ook zonder meer tot de fraaiste van Burwell. Het flinke aantal spannende en soms zelfs creepy tracks halen de waardering voor het geheel nog wat naar beneden, maar er zijn ruim voldoende erg fraaie tracks, met een behoorlijk variatie in stijl, die de waardering behoorlijk hoog houden, waardoor dit album toch nog een mooie 80 uit 100 punten haalt.

其他版本 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012):

Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2, The (2012)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多