The Exorcism of Emily Rose


Lakeshore Records (780163383621)
电影 | 发布日期: 04/10/2005 | 电影发行: 2005 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Prologue2:01
2.Emily Rose3:48
3.The Suffering Begins4:52
4.Interlude #12:14
5.First Possession5:27
6.Second Possession6:55
7.Third Possession7:22
8.Interlude #22:32
9.The Exorcism5:59
10.Six Demon3:36
11.Interlude #33:51
12.A Vision of the Virgin Mary3:31
13.Martydom5:35
14.For Anneliese Michel5:30
 63:13
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Exorcism of Emily Rose - 03/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De film The Exorcism of Emily Rose is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De basis van de film is een rechtbankdrama, waarmee de film niet de horror, maar het drama voorop zet. In die rechtbank draait het om geloof: geloof je wel of niet in bovennatuurlijke krachten. De film werkt met flashbacks en die flashbacks zorgen voor de horror in deze film.
Het verhaal draait om een rechtzaak tegen een katholieke priester vanwege de dood van Emily Rose, een jonge studente op wie hij exorcisme toepastte. De aanklager beschuldigt hem van doodslag, omdat hij haar had afgeraden om medicijnen tegen epilepsie en psychose in te nemen, waardoor ze zichzelf het leven via uithongeren benam. De priester laat echter geluidsopnamen horen die een heel andere boodschap brengen, wat door getuigenverklaringen bevestigd wordt...
De film is evenwichtig gemaakt en de regisseur past geen bloederige of geweldadige effecten toe, hoewel de film wel erg creepy is (hoewel een horror-freak wellicht vooral de rechtbankscenes saai zal vinden). Het is een waargebeurd (in Duitsland) verhaal, wat het nog spannender maakt, maar wat je ook laat nadenken over gebeurtenissen die we niet begrijpen.

De score is van de hand van niemand minder dan Christopher Young en hij heeft de score een hoog horrorgehalte meegegeven. Dat begint al gelijk bij de Prologue, die met zware en donkere tonen opent, waarna een vrouwenstem op een ijle manier een geladen melodie brengt. Die vrouwenstem komt vaker terug op tracks van de score.
Veel tracks hebben een hoog horrorgehalte, met veel creepy effecten, snelle violen, orkestrale kakafonie of ijle klanken. Vaak komen ook plotse uitbarstingen van kabaal voorbij en de muziek is in staat om door z'n ver weg klinkende geluiden op de zenuwen te werken. Vooral de eerste tracks van de score bevatten veel van die ijle geluiden.
Vanaf de track First Possession verandert de muziek. Het orkest wordt dan voluit ingezet en speelt met veel raspende violen en scherpe verbuigende tonen. De muziek is vol en plastisch en zit vol met dissonanten en snelle klankwisselingen die uitlopen op een kakafonie van niet melodische klanken. Af en toe wordt dit afgewisseld met ijle en bijna stille passages. Dit is horrormuziek op het meest intense niveau.
De track Interlude 2 brengt even een moment van rust met opnieuw ijle, kille klanken; het is alsof je op een ijsvlakte loopt. Daarna gaat de horror weer verder.

Young weet met z'n muziek de beelden in de film zo te versterken, dat je met de muziek de beelden bijna kunt oproepen, ook al heb je de film niet gezien. In de track Six Demon voel je bijna waar het in de film om draait. De demonen zijn bijna tastbaar.
Gelukkig sluit de score hoopvol af met twee mooie tracks, die muziek brengen van voldoende symfonie, om te kunnen afkicken van het beladen gevoel van de voorgaande tracks.
De titel van de laatste track is een ode aan de echte Emily Rose, de Duitse Anneliese Michel, die het allemaal echt heeft doorgemaakt en er aan is overleden.
De waardering is lastig, omdat de muziek voor een horrorfilm bijzonder goed is en eigenlijk een ruime 9 waard is, maar ik beoordeling op beluisterbaarheid en horrormuziek is voor mij nogal ontoegankelijk, waardoor ik, met beide laatste tracks als houvast, toch op 32 uit 100 uitkom.
The Exorcism of Emily Rose - 07/10 - 评论 Wim Minne, 提交于 (荷兰人)
Een paar jaar terug werd the Excorsist uitgeroepen tot meest angstaanjagende film ooit. Het moet wel gezegd worden: het is een klassieker, die nog altijd angst aanjaagt. Begin jaren 2000 kwam de Prequel ervan uit. Het originele van de jaren zeventig was weg.
En rond het jaar 2005 kwam nog een film uit in het genre "excorcisme". Namelijk deze Emily Rose.

Zulke middeleeuwse praktijken worden in Amerika nog altijd in groep toegepast. Veel theater en manipulatie maakt van dit gebeuren een populaire bezigheid van priesters. Maar in het meest conservatieve deel van Amerika heeft deze "duivelsuitdrijving" cultus nog veel aanhang. En daarop is deze film licht gebaseerd: een priester die een meisje ervan verdacht bezeten te zijn door een duivel.
Nu, een horrorprent als een ander leverde dit op. En Christopher Young mocht dit verhaal voorzien van muziek.

De muziek is bijwijlen echt angstaanjagend: rustig, soms in crescendo om verre van harmonieus te eindigen ... dit bezorgt je echt wel kippenvel soms. Young maakt mooi gebruik van piano en strijkers om dit effect te geven. Nu, het probleem met rustige horrorscores is nl dat ze veel te weinig variatie bieden. Je hebt een track gehoord, dan weet je al waar je aan kan verwachten in de volgende. Hoe mooi ze mag klinken, hoe spannend ze is, de score blijft een beetje monotoon.

其他版本 The Exorcism of Emily Rose (2005):

Exorcism of Emily Rose, The (2005)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多