Sinister


Colosseum (4005939717322)
Varèse Sarabande (0030206717327)
Filme | Data de lançamento: 16/10/2012 | Lançamento do filme: 2012 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Portrait Of Mr. Boogie6:55
2.Never Go In Dad’s Office4:47
3.Levantation3:51
4.The Horror In The Canisters4:12
5.My Sick Piano6:06
6.Rot Not, Want Not3:34
7.Don’t Worry Daddy, I’ll Make You Famous Again0:55
8.Millimeter Music3:20
9.Pollock Type Pain2:47
10.The Eater Of Children4:49
11.Sinister4:24
12.Sin Sister Sweet (Suite from the Sinister film score)9:37
13.Sinister Remix (The Rite Of Left)5:29
 60:46
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Sinister - 02/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Sinister is een horrorfilm, geregisseerd door Scott Derrickson, die eerder al de horrorfilm The Exorsism of Emily Rose maakte. Voor beide films componeerde Christopher Young de score.
Het verhaal van Sinister gaat over de familie van een schrijver, die wil onderzoeken waarom een familie is vermoord. Hij gaat daarom met z'n gezin in het huis wonen waar eerder die familie woonde. Dan vindt hij op de zolder van dat huis een projector en een aantal oude filmpjes, met titels alsof het om gewone gezinstafereeltjes gaat. Maar bij het bekijken blijken ze allemaal opnamen te zijn van families die vermoord zijn. Op de films is echter nog meer te zien en de schrijver gaat op onderzoek uit en stuit op een verschrikkelijke ontdekking, waar z'n eigen dochter alles mee te maken heeft...
In deze horrorfilm speelt het bovennatuurlijke een grote rol. Regisseur Derrickson vindt dat mensen af en toe een horrorfilm moeten gaan zien, al was het maar om de eigen angsten onder ogen te zien en zich ervan bewust te worden dat er in de wereld meer is dan wat zichtbaar, tastbaar en meetbaar is, en dat er ook zoiets bestaat als 'het kwaad', dat mensen in z'n macht kan krijgen.

Een van de beste componisten van horrormuziek werkte samen met Derrickson. Christopher Young creëerde een landschap vol geluiden, met als doel voor ogen om de spanning in de film voelbaar te maken via geluid. De score is daarom ook niet goed met de term 'muziek' te omschrijven, al zijn er zeker gedeelten bij waar dit etiket weldegelijk op te plakken is. Toch bestaan de meeste composities uit geluiden en effecten.
Die geluiden en effecten beginnen al gelijk in de lange openingstrack. Dit is creepy geluid, want muziek kun je het niet echt noemen. Datzelfde geldt ook voor veel andere tracks. In sommige past Young ook fluisterende stemmen toe, die de 'muziek' een extra horrorachtig effect geven. In 'Levantation' zit zo een soort van 'gesprek' en ook diepe kreunende geluiden die de horror nog enorm versterken en mij de maag bijna doen omdraaien. Ook andere tracks kennen deze nare menselijke geluiden.
'My sick Piano' is een track met pianoachtige klanken, die echter dermate elektronisch vervormd zijn, dat ze nauwelijks nog als pianoklanken herkenbaar zijn.

Een aantal tracks bestaan vooral uit korte elektronische samples, die steeds een ander geluid produceren en plotseling beginnen en ophouden, om na een relatieve stilte met een ander geluid weer te beginnen. Dit geeft een unheimisch en haastig gevoel. Vooral een track als 'The Eater of Children' heeft dit sample-achtige geluid.

De enige tracks die je met fatsoen 'muziek' zou kunnen noemen zijn beide titeltracks. In de track 'Sinister' speelt een piano een motief, waaroverheen vooral ruige elektrische gitaarklanken zijn gezet. In de remix-versie, die de score afsluit, wordt het motief door een keyboard gespeeld en zijn er allerlei andere elektronisch klanken overheen gezet (die soms zelfs aan een flipperkast doen denken). Het is een vlotte track die op deze score nog het beste te behappen is.

Vanwege het chronische gebrek aan muziek op deze score en de overdaad aan muziekloze effecten die vooral een sfeer scheppen van horror en ellende, waardeer ik dit album met slechts 17 punten. Vooral de laatste track weet nog een aantal punten toe te voegen aan deze geluids-soundtrack voor Sinister. Christopher Young heeft voor de film allicht een zeer effectieve geluidsband gemaakt, maar ik kan er als luisteraar niet met plezier naar luisteren.
Sinister - 08/10 - Revisão de Sybren van der Schoot, apresentado em (Holandês)
Sinister, een grandioos enge horrorfilm uit 2012 van regisseur Scott Derrickson verteld over een misdaad-schrijver die met zijn gezin in een huis trekt, en hoopt om z'n comeback daar te schrijven. Het huis is echter een plaats delict, waar niet zo lang daarvoor een compleet gezin is opgehangen aan de boom in de achtertuin, en het jongste dochtertje nog steeds word vermist. Vader Oswalt ontdekt op zolder een box met oude homevideo's waar behoorlijk sinistere slachtpartijen op te zien zijn, en zo begint het gruwel spektakel op te lopen naar ongekende horror en spanning.
De film bleek een grote hit, mede dankzij een voortreffelijk naargeestige soundtrack van niemand minder dan Christopher Young ( Hellraiser, Hellbound, The Grudge en talloze andere goeie scores)

Young lijkt elk project waaraan hij meewerkt te besprenkelen met vernieuwing en verrassing, zo ook bij Sinister. Deze score is extra bijzonder omdat dit Young's allereerste 100% electronische score is en hij alle vrijheid kreeg om soundscapes en vreemde geluiden, stemmen, fluisteringen en kreten af te wisselen met dub step, techno, piano getingel en meer van die fratsen.
Christopher Young verteld in het CD boekje dat hij voor het album de tracks heeft aangepast om zo een prettigere luister ervaring aan te bieden, iets wat mij doet denken aan wat Kurt Swinghammer deed voor de soundtrack van 'Ginger Snaps II', wat ook een electronische score was met beats en vreemde soundscapes.

Tracks 1-11 zijn op dit album dus aangepast of door elkaar gehusseld voor dat optimale luisterplezier, en track 12 'Sin Sister Sweet', is een suite van de originele filmmuziek.
De schijf sluit af met een 'Sinister Remix' die als een soort cool down de luisteraar weer naar het dagelijkse leven brengt.

Er is wel een nadeel aan dit album, en dat is dat de meest creepy muziek niet op deze soundtrack staat. In de film heeft elke homevideo een behoorlijk naargeestig thema en daar is hier niks van terug te vinden..ik neem aan dat de credits voor die muziek naar andere muzikanten gaan en niet naar Young zelf. Ik hoop dat er dus nog eens een echt complete score uit word gebracht, inclusief de echt sinistere muziek die je de stuipen op het lijf jaagt. Deze score is origineel, maar luistert niet altijd even lekker weg ( 'Levantation',
'Pollock Type Pain' zijn 2 van die voorbeelden).
Sinister - 08/10 - Revisão de Chris R., apresentado em (Inglês)
Christopher Young remains the top composer when it comes to orchestral horror scores, very few in this modernization of minimalism in horror does one write with such intrigue as him. So the fact the Young was retained to doing sound design for this movie and while not entirely listenable on CD, it is one of the most effective sound designs I have ever heard. Christopher Young employs no thematic melodies but instead opts for sounds representative of the demon, each families horrible design is given their own noises their own creeping combination, with the family being burned alive in Horror in The Canisters being the most memorable. Each scene is guided by Young's score of assorted screeches and bangs that alone would unnerve you even when it is played away from the movie. Young does write a theme that unfortunately never makes it into the film, in the cue Sinister. A light eerie piano melody plays over the various sounds Young provides. Young then provides an additional presentation in Sinister Remix (The Rite of Left) which is actually the most stand out cue on album. This presentation helps save the listening of the experience of the album because to put it blunty this score exists solely for the screen. Very little of it is listenable off of the screen and I gave the score an 8 given to just how effective the score is in film. On album the score is more of a 3 due to the sound design being rather unlistenable outside its context, but Sinister and Sinister Remix are the albums saving grace. Its short, its bitter sweet, and one of the most outstanding horror scores in a long, long time.
SINISTER is a frightening new thriller from the producer of the PARANORMAL ACTIVITY films and the writer-director of THE EXORCISM OF EMILY ROSE. Ethan Hawke plays a true crime novelist who discovers a box of mysterious, disturbing home movies that plunge his family into a nightmarish experience of supernatural horror.

Composer Christopher Young — veteran of such horror classics as The Grudge, Ghost Rider and Hellraiser — adds an epic opus to his long list of terrifying classics.


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais