Six Minutes to Midnight
Original Motion Picture Soundtrack


Marc Streitenfeld 26/03/2021 Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Six Minutes to Midnight2:36
2.Arriving at St Augusta1:43
3.School History1:20
4.St Augusta1:33
5.These Girls Are My Life1:23
6.Finding a Dead Body1:50
7.Miller Returns1:28
8.I Did Not Do This2:11
9.Sleeping Giants1:07
10.Taking My Girls1:46
11.You Are Too Late2:26
12.Night Walk3:39
13.Bereit Machen3:47
14.This Is Not the Way2:26
15.A Final Note1:14
16.End Titles2:21
17.Thread and Needle1:47
 34:37
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Six Minutes to Midnight - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Britse film Six Minutes to Midnight is een oorlogsfilm die geregisseerd is door Andy Goddard, die zich voornamelijk met tv-series bezig houdt. Hij heeft ook meegewerkt aan het scenario, waaraan ook hoofdrolspeelster Eddie Izzard aan meewerkte. Het is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar de wat rommelige vertelling kreeg een magere ontvangst van de critici en is nog geen groot succes aan de kassa's van de bioscopen, maar dat kan deels ook aan de Covid epidemie liggen.
Het verhaal speelt zich af in Groot-Brittannië, vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In die tijd was er aan de Engelse kust een speciale Duitse kostschool, waar Duitse meisjes uit de betere (Nazi)kringen opgeleid werden en Engels leerden. De Britse geheime dienst houdt ondertussen de school in de gaten, want de Duitsers hebben het plan om de meisjes terug te halen naar Duitsland. De school staat onder leiding van Mrs Rocholl (Judy Dench), en Thomas Miller (Izzard in een mannenrol) van de geheime dienst gaat daar werken als leraar en probeert ondertussen ook nog uit te vinden wat er gebeurt is met een leraar die dood is teruggevonden...

De muziek bij deze film is van Marc Streitenfeld, die er een score voor componeerde in een combinatie van orkestrale en elektronische instrumentatie. De muziek heeft een overwegend nogal waterige kleuring, waardoor alles een beetje gedempt en wat meer gedateerd lijkt, wat uiteraard goed bij het tijdsbeeld van de film past.
Het album opent met de titeltrack, waarin ook het hoofdthema goed naar voren komt. Dit is een wat dreigend, maar redelijk melodieus thema. Streitenfeld heeft hierin vrij veel klanken en geluiden verwerkt, die samen met de stevige percussie voor een licht bombastisch underscore zorgen. Dat bombastische komt verder in de score slechts beperkt nog voor. Uitzonderingen zijn tracks als 'I Did not do This' of 'End Titles'.

Veel muziek van deze score is behoorlijk ingetogen, met veelal strijkers in de hoofdrol. Maar ook piano en andere percussie-achtige instrumenten zorgen voor de melodie of hebben een belangrijk aandeel in sommige tracks. In enkele tracks heeft Streitenfeld maar een paar instrumenten ingezet, zoals in 'Sleeping Giants'.
De klanken en geluiden die al in de openingstrack zo duidelijke naar voren kwamen zijn ook in een flink aantal andere tracks nadrukkelijk aanwezig. Zo zorgen die klanken en geluiden in de track 'Finding a dead Body' voor een nogal industrieel galmend geheel, waardoor de dreiging en spanning in de muziek sterk toeneemt, terwijl ook 'Night Walk' een sterk industrieel klinkende track is, waarin echter toch wat meer melodieuze instrumentatie van strijkers aanwezig is.

Een groot deel van de muziek van de score heeft een sterk dreigend karakter, waar de melodieën duidelijk onder lijden. Die zijn dan ook vaak nogal aan de magere kant, hoewel Streitenfeld soms best wel heel aardige melodieuze motieven toepast. Toch zijn een paar tracks zeker aangenaam melodieus te noemen, zoals 'Taking my Girls', waarin een bijna solo cello op synthesizer underscore een fraaie melodie speelt. En 'A Final Note' is zowaar nog erg fraai, met koorachtige klanken in de underscore.

Kortom, met zijn muziek voor Six Minutes to Midnight heeft Marc Streitenfeld een consistente score afgeleverd, met een flink gehalte aan dreigende muziek. Een deel is nogal stevig aangezet, maar een flink deel is tamelijk ingetogen gecomponeerd. Vanwege het dreigende karakter van veel tracks laten de melodieën het wat afweten. Toch zijn enkele tracks zeker erg beluisterenswaardig. De muziek klinkt wel wat waterig, maar dat past bij de film en stoort de muziek niet. Wel maakt Streitenfeld nogal eens gebruik van allerlei elektronische geluiden en klanken, die de dreigende sfeer versterken. Al met al is het een heel behoorlijke score geworden, die gemakkelijk beluisterbaar is, maar overwegend toch wat aan de magere kant is. De waardering komt op 69 uit 100 punten.


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais