Constantine


Colosseum (4005939663629)
Varèse Sarabande (030206663624)
Filme | Data de lançamento: 15/02/2005 | Lançamento do filme: 2005 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Destiny2:03
2.The Cross Over2:42
3.Meet John Constantine2:39
4.Confession2:31
5.Deo et Patri1:17
6.Counterweight2:48
7.Into the Light2:53
8.I Left Her Alone1:41
9.Resurrection2:05
10.Circle of Hell5:36
11.Last Rites1:56
12.Encountering a Twin1:05
13.Flight to Ravenscar0:53
14.Humanity2:58
15.John1:31
16.Someone Was Here1:46
17.Hell Freeway2:43
18.Ether Surfing1:14
19.The Balance2:27
20.Absentee Landlords1:35
21.John's Solitude1:26
22.Lucifer1:56
23.Rooftop1:20
24.Constantine End Titles2:39
 51:43
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Constantine - 06/10 - Revisão de Arvid Fossen, apresentado em (Holandês)
Constantine, de film die toch wat wegheeft van The Matrix, nl. het switchen tussen werelden, maar dan zonder de machines, wat van the Excorcist, ook een vleugje à la Blade en Van Helsing ontbreken niet. De film heeft spijtig niet genoeg eigen inbreng en eigen karakter, en dat maakt dat ik al weer vergeten ben hoe het nu allemaal in elkaar zat. Wat duidelijk was dat er de wereld was en de hel, en dat die laatste niet erg gezellig was. Grafisch was deze film subliem en aan spanning ontbrak het zeker niet.

Anyway, waar het om draait is de score. Brian Tyler’s muziek kent iedereen ondertussen al? Wie het nog niet weet, hij componeerde de schitterende actie track van Children Of Dune die de opener en tegelijk thema is voor de populaire avonturen reeks Peking Express op VT4. Brian Tyler heeft voor Constantine een enorme orkestrale score gecomponeerd. De producers waren echter niet meteen verkocht, er ontbrak voor hen nog een layer. Deze extra laag aan gesynthetiseerde ritmes, effecten, en alles wat de score nog maar indrukwekkender en populairder doet klinken, heeft Klaus Badelt voor zijn rekening genomen.

Indrukwekkend is de muziek zeker geworden, met veel bombastisch koper, donkere thema’s voor strijkers, koor en vooral veel speciale effecten. Ook het slagwerk staat op scherp, en brengt het echte actie/thriller effect. Maar het is allemaal wat té geworden, en na een tijd begint deze bombastische muziek tegen te steken, en komt als overdreven over. De mijmerende stukjes met synthesizer en elektrische gitaar komen dan als een ideale suspense tussen deze actie scènes door. Qua thema’s zit het zeker goed, en naar verluidt heeft Klaus Badelt de thema’s van Brian Tyler gerespecteerd, dus de orkestrale sound die we horen is wel degelijk van Tyler. Dan stel ik meteen de vraag waar al de rest voor nodig was, want in deze orkestrale score zat toch al heel wat in. Maar, of het nu de thema’s zelf zijn, of een effect van de overlayer van Klaus Badelt, een echte consistent score is dit niet geworden. Constantine is technisch een zeer goede score, maar het klinkt allemaal teveel als gewone spannende en indrukwekkende muziek, en niet als een score die dieper gaat, met meer gevoel. De score heeft dus zowat dezelfde tekortkoming als de film.
Constantine - 06/10 - Revisão de Andreas Lindahl, apresentado em (Inglês)
Based on the Hellblazer comic book by Jamie Delano and Garth Ennis, Constantine stars Keanu Reeves as supernatural detective John Constantine. The task of delivering the score for the film fell upon composers Brian Tyler and Klaus Badelt, with the former composing the entire orchestral score, and the latter brought in later on after some test screenings to add some electronics to the mix, to make the score a little "cooler" and more hip. A rather unusual approach, one must say. The final result works pretty well, however.

The world of Constantine is dark and gritty, and this is of course reflected in the music, which is equally dark, with lots of eerie, brooding cues. Tyler's orchestrations favor low strings and brass, with a generous amount of dissonance and bass string ostinatos, creating a rather agressive sound, with excellent cues, such as the exciting "Into the Light". As a counterweight to these darker moments, more quiet parts can be found in tracks like "I Left Her Alone" and "John", which features some soft and relaxing, albeit sad, piano solos, supported by quiet strings.

Badelt's contribution isn't perhaps that exciting - it's basically more or less (often less) interesting electronics placed over Tyler's orchestral music. It's hard to say if the score would have been better without them, but it's safe to say that Tyler's, not Badelt's, contribution forms the backbone of the score, even if Badelt adds some great sounds to the score in a couple of cues.

When it comes to the score's thematic building blocks, there really isn't anything that will knock your socks off - the score is dominated by underscore, which relies more on texture and rythm than memorable melodies. Which is not to say that the score is interesting anyway, but it requires more of the listener, and it may therefore take some extra time to really get into the music. It's nothing that will sweep you away with its melodic grandeur. It grows on you, and starts to get more refined and layered after a couple of listens.
Constantine - 07/10 - Revisão de Joris Kessels, apresentado em (Holandês)
Misschien had ik beter twee keer kunnen nadenken alvorens deze cd te kopen. Het is immers muziek voor een donkere sci-fi thriller wat ik meestal minder goede luisterkost vind, maar de naam Klaus Badelt klinkt bij mij nou eenmaal goed in het oor. Aan de andere kant heb ik geen spijt dat ik hem in huis heb gehaald, want het is zeker een interessante score en heeft ook zo z’n goeie momenten. Jammer vind ik wel dat je zo weinig extra’s erbij krijgt, een leuk verhaaltje van de componisten of de filmregisseur zou een leuke toevoeging zijn.

Wat de score in eerste instantie interessant maakt is de samenwerking van de componisten Brian Tyler en Klaus Badelt. Na een beetje struinen over het internet kom je erachter dat Brian Tyler al een paar maanden bezig was met de score toen Warner Brothers besloot om Klaus Badelt “mee” te laten werken en dat zelfs gedeeltes van Brian Tylers score werden vervangen. De invloeden van Klaus Badelt zijn duidelijk aanwezig in de score. Er wordt veel gebruik gemaakt van de prachtig klinkende sfeerscheppende elektrische viool op een manier die je meteen doet denken aan Black Hawk Down. Verder doen hier en daar wat gedeelten aan Hannibal denken. Zo verwacht je in de track ‘counter weights’ Anthony Hopkins met zijn donkere indringende stem even te gaan horen.

De score moet het niet hebben van thema’s maar meer van de sfeer die het schept. Deze is donker, rauw en ietwat weemoedig. Het vaker in chaos uitbarstende orkest klinkt mij lelijk in de oren. Maar de stukken met koor, elektrische viool, duduk (Armeense dubbelrietfluit met een erg typische diepe omsluierende klank, oa The Gladiator) en piano zijn prachtig. Vooral deze laatste weet een enorme emotie aan het geheel toe te voegen.

Uiteindelijk kan ik deze soundtrack toch wel waarderen.
Constantine - 05/10 - Revisão de Cohen Oat, apresentado em (Holandês)
Constatine is de volgende film in de reeks van films over de strijd tussen hemel en aarde, tussen kerk en satan. Ik heb deze film niet gezien, simpelweg omdat het mijn genre film niet is, dus ik zal deze score moeten beoordelen zonder het zien van de film.

Nu schijnt de film boordevol special effects te zitten en dat is waar het bij deze score zeker ook niet aan ontbreekt. Veel synthesizers en zware percussie rollen werkelijk uit je speakers. Maar zoals Arvid al stelde, het is allemaal te. Dit is muziek die je een kwartier kunt beluisteren maar die dan al snel gaat vermoeien. Orkestraal zit het allemaal wel goed, en de zang van het koor vind ik ook goed te beluisteren, omdat deze de verwarring, de angst en de pijn die de hel met zich meebrengt duidelijk verwoordt.

Rustige momenten zijn wel aanwezig, vooral het middengedeelte, en omdat hier ook het minst gebruik gemaakt wordt van synthesizer is dit naar mijn mening het beste gedeelte van de score. Het beste nummer van deze soundtrack is ‘Counterweight’ die enige balans vindt in het orkestrale en het synthesizer gedeelte.

Voor de rest is het veelal duistere synthesizer (under)score, die te vaak incoherent is. Niet mijn kost, zoals ook de film.

Outros lançamentos de Constantine (2005):

Constantine (2006)
Constantine (2005)
Constantine (2005)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais