Camille Claudel


Virgin France (3268440306732)
Filme | Ano: 1988 | Lançamento do filme: 1988 | Formato: CD
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Camille7:02
2.Rodin3:46
3.Danaïde1:36
4.Folie Neubourg4:37
5.Portrait2:49
6.Lettre1:27
7.Camille et Rodin7:13
8.Banquet3:04
9.Camille et Paul0:47
10.Rupture1:52
11.Seule1:49
12.Enterrement2:03
13.Internement1:00
 39:04
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Camille Claudel - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Franse film Camille Claudel is gebaseerd op het leven van de Franse vrouwelijke beeldhouwer Camille Claudel en haar relatie met haar beroemde collega Auguste Rodin.
Het verhaal speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw. Camille heeft als kind al talent voor beeldhouwen en wordt daarin ook gestimuleerd. Wanneer een nog jonge Camille (Isabelle Adjani) voor het eerst de veel oudere Rodin (Gérard Depardieu) ontmoet, ontstaat er een romance. Die relatie wordt steeds hechter, vooral omdat Camille Rodin nogal idealiseert en adoreert en hun hartstochtelijk relatie ook positief is voor hun beider carrières. Maar Rodin blijkt Rose, zijn eerste vriendin, nooit losgelaten te hebben en zijn liefde voor Camille bekoelt langzamerhand. Dat raakt Camille en ze begint aan alles te twijfelen, ook aan de kwaliteit van haar werk. Zo komt ze in een negatieve spiraal terecht, waar ze maar moeilijk uit lijkt te komen...

De muziek van deze nogal dramatische film is van Gabriel Yared. Samen met The English Patient en zijn afgewezen score voor Troy beschouwt Yared zelf dit als een van zijn beste scores. Toen hij gevraagd is om deze score te componeren, was de film al bijna klaar. De opnames waren achter de rug en men was bezig om de scenes erin te knippen, 'editten' met een goed Nederlands woord. Behalve de erg korte beschikbare tijd was er nog een probleem. Bij het maken van de film was er gebruik gemaakt van een temp-track met klassieke muziek die hem niet helemaal lag. Yared moest daarin zijn weg proberen te vinden en heeft besloten om de temp-track naast zich neer te leggen en muziek in z'n eigen stijl voor de film te componeren.
Yared heeft een score gemaakt die alleen bestaat uit strijkers en percussie. Hout- en koperblazers ontbreken volledig, omdat hij vond dat die teveel de emotionaliteit zouden afvlakken.

Voor de film heeft Yared een paar thema's gecomponeerd, waarvan het hoofdthema al gelijk in de openingstrack te horen is. Dit thema begint met lage cello's, die vervolgens door lage en hoge violen overspeeld worden, die tegen elkaar in spelen en samen met percussie eindigen in een fraaie climax in het veel vlottere tweede deel van de track. De melodie en het arrangement zijn behoorlijk melancholiek, bijna dramatisch gekleurd, wat de muziek hier toch wel een bepaalde gevoeligheid meegeeft in het eerste deel. Het tweede deel van de laatste twee minuten van de track klinkt veel opgewekter en is daarmee prettiger beluisterbaar.
Dan is er het thema voor Rodin in de tweede track, dat een veel donkerder kleur heeft dan het hoofdthema voor Camille. Veel van de strijkers die dit thema brengen halen hun klanken uit de lagere regionen van hun bereik, terwijl ook de hogere strijkers een minder aangename melodie spelen.

De meeste tracks van de score hebben een nogal dramatische toonsetting. De instrumentatie van voornamelijk strijkers versterkt dat effect. Alleen de harp en de percussie geeft hierin nog wat afwisseling. De melodieën zijn vooral zwaar op de hand en het geheel van dit alles maakt deze score tot een nogal deprimerende ervaring, ondanks dat de muziek goed gemaakt is en de arrangementen duidelijk kwaliteit uitstralen.
Veel tracks zijn voorzien van muziek die door een groter strijkersensemble wordt gespeeld. Maar sommige tracks kennen een wat beperktere setting, waarbij ook violen of cello's in solo de melodieën voor hun rekening nemen, zoals in 'Lettre' of 'Camille et Paul'.

De score heeft overwegend een behoorlijk dramatische kleuring. Slechts een enkele track is wat opgewekter van toon, zoals 'Danaide' of 'Banquet'. Dat alles maakt van deze score voor Camille Claudel een wat neerslachtige ervaring, goed voor een regenachtige herfstavond. Yared heeft z'n best gedaan om de kleur van de film te accentueren via de muziek van zijn score en hij heeft bij het tragische verhaal dan ook een voornamelijk dramatisch getinte score gecomponeerd. De muziek wordt alleen gespeeld door strijkers, met hier en daar een harp en af en toe de toevoeging van de nodige percussie om een climax te bereiken. Toch is het om te beluisteren allemaal wat mager en je wordt er wat depressief van. De score zal voor de film vast en zeker de ideale muzikale begeleiding zijn, maar erg aangenaam klinkt het allemaal niet vanwege de tragiek in de muziek, zelfs ondanks dat de muziek best harmonieus is. De waardering komt dan ook niet hoger dan 65 uit 100 punten.

Outros lançamentos de Camille Claudel (1988):

Camille Claudel (1988)
Camille Claudel (2019)
Camille Claudel (2021)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais