Mission: Impossible - Fallout


Paramount Music 13/07/2018 Download
Filme Lançamento do filme: 2018
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.A Storm Is Coming1:12
2.Your Mission2:14
3.Should You Choose to Accept...2:34
4.The Manifesto1:44
5.Good Evening, Mr. Hunt4:19
6.Change of Plan5:47
7.A Terrible Choice2:54
8.Fallout1:30
9.Stairs and Rooftops6:00
10.No Hard Feelings4:20
11.Free Fall4:14
12.The White Window4:42
13.I Am the Storm2:07
14.The Exchange5:54
15.Steps Ahead1:02
16.Escape Through Paris5:05
17.We Are Never Free6:57
18.Kashmir4:29
19.Fate Whispers to the Warrior3:54
20.And the Warrior Whispers Back3:56
21.Unfinished Business1:49
22.Scalper and Hammer5:10
23.The Syndicate6:00
24.Cutting on One3:42
25.The Last Resort2:55
26.Mission: Accomplished1:15
 95:45
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Mission: Impossible - Fallout - 08/10 - Revisão de Maurits Petri, apresentado em (Holandês)
Fallout, puur muzikaal vermaak

Tom Cruise is met zijn 56 jaar niet de jongste meer. Dat weerhoudt hem er niet van om jaar in, jaar uit grote blockbusters te produceren. In de immens succesvolle Mission Impossible reeks wordt nu een nieuw deel toegevoegd. Samen met goede vriend en regisseur Christopher McQuarrie levert Cruise de beste MI film van de reeks af. De adembenemende echt uitgevoerde stunts volgen zich in rap tempo op. Een kleine greep: Tom Cruise racet zonder helm over de Champs-Elysees in Parijs, hij doet een levensgevaarlijke HALO-sprong zonder CGI, springt over Parijse daken en doet zelf allerlei autostunts. Daarbij breekt hij ook nog eens zijn enkel. En zoals het Cruise betaamt zit de scene van de brekende enkel gewoon in de film. Tel daarbij op dat acteur Sean Harris terug is als bad-guy en schmiert er lekker op los. Aan de film zal het in ieder geval niet liggen. Dat er filmgeschiedenis wordt geschreven is een ding wat zeker is. Dan de score, is die net zo goed?

Als er een componist aan de weg timmert, is het Lorne Balfe wel. De afgelopen twee jaar heeft hij zoveel grotere producties mogen voorzien van score, dat het niet meer op twee handen te tellen is. Genius, The Crown Season Two, Pacific Rim Uprising…en nu de grootste actiefilm van 2018 Mission Impossible: Fallout. Al zijn vorige projecten blijken een oefening voor dit monsterproject. Want, om gelijk met de deur in huis te vallen, Fallout is een van de beste scores van 2018. Er zijn ook wat problemen, hier later meer over.
Daarbij doet Balfe zeker leentjebuur bij enkele collega’s.
Na een ongelooflijk gewaagde muzikale entree (A Storm is Coming) waarbij percussie opnieuw uitgevonden lijkt te zijn, zet Balfe in de track Change of Plan de toon voor de rest van de soundtrack. Na een kille entree met synthesizers en kreunende trompetten en hoorns, zet een thematiek in die zijn weerga niet kent. Daarbij schuwt Lorne Balfe “actiemuziek clichés” zeker niet. Maar door zijn toevoeging van een 30-koppig koor, een onwaarschijnlijk heerlijk spelend orkest en oorverdovende speciale effecten luistert het goddelijk weg. Balfe maakt gebruik van samples. Hierdoor komen bepaalde tonen, koorpassages, synthesizer trucage en andere cues steeds terug. Maar hij verpakt dit op een manier zoals alleen Zimmer dat kon. Mooi om te horen hoe korte thema’s van Lalo Schifrin, Joe Kraemer, Michael Giacchino en zelfs Danny Elfman verwerkt worden tot een actierijk geheel. Uiteraard ontbreekt het alom bekende Mission Impossible thema van Schifrin niet. Lekker over the top te beluisteren op de track Fallout.

Dan een track van een heel ander kaliber, Free Fall. Bedenk dat deze muziek de HALO-jump begeleidt. Op Zimmeriaanse manier knallen de violen er een bont thema uit. Ook hier versterkt met koor, stampende cello’s en ongelooflijke percussie en trompetten en trombones. De spanning neemt toe en dat is duidelijk te horen. De grond komt als luisteraar tergend langzaam op je af. Je hartslag stijgt. De spanning is te voelen. Wat een ongelooflijk gave track. Te vergelijken met de beste tracks van het bejubelde Dunkirk. Wat volgt zijn nog een achttal stampende actierijke tracks. Ook het prachtige thema van Joe Kraemer voor “The Syndicate” komt nog even terug in de gelijknamige track. Mooi hoe Balfe zijn voorgangers muzikaal salueert. De track Cutting on One vormt de climax van de film en het album. Veel strijkers, veel synthesizers, veel actie en een knipoog richting scores als Inception en The Dark Knight.

En daarmee komen we gelijk op een kritisch punt. De actie is aanwezig, maar is wellicht te veel van het goede en niet altijd even sjiek afgerond. Lorne Balfe kiest veelal voor de gemakkelijke weg en mixt de score zo dat het trompetgeschal verhult hoe simpel sommige samples en cues klinken. Helaas komt hij daar in de track The Last Resort niet helemaal mee weg. Had deze track volledig laten inspelen door het symfonisch orkest, had gebruik gemaakt van de eerdere thema’s…dan was dit een waardige afsluiter geweest. Nu lijkt het meer op een herhalingsoefening en een slechtere versie van Time van Hans Zimmer (Inception) en Safe Now van Henry Jackman (Captain Philips). Hier lijkt vooral tijd de grootste vijand te zijn geweest van de dienstdoende componist. Een handjevol tracks hebben ook last van dit probleem. En dat is bijzonder jammer. Met wat meer vakmanschap, tijd en wellicht budget had dit de nummer 1 score van 2018 kunnen zijn.

Mission Impossible: Fallout. Zonder meer een film en soundtrack waar je niet om heen kan. Beluister hem open-minded. Het is entertainment pur sang. Voor de kritische luisteraars onder ons zal het als het zoveelste “Remote Control debacle” voelen. En die luisteraars hebben niet geheel ongelijk. Joe Kraemer deed met zijn vorige MI-score symfonisch en thematisch gezien betere zaken. Al doet Lorne Balfe hier een zeer waardige poging, onder andere met het gebruik van zijn koor, er de perfecte score van te maken. Dat lukt hem bijna, maar levert sowieso een van de meest vermakelijke scores af van 2018. En dat is enkel te bejubelen!

Outros lançamentos de Mission: Impossible - Fallout (2018):

Mission: Impossible - Fallout (2018)
Mission: Impossible - Fallout (2019)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais