Love Story
Expanded


Quartet Records 23/02/2018 CD - 1000 cópias (8436560843139)
Filme Lançamento do filme: 1970
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
The Original Album
1.Theme from Love Story3:25
2.Snow Frolic3:02
3.Mozart Sonata in F Major (Allegro)2:22
4.I Love You Phil2:09
5.The Christmas Trees2:52
6.Search for Jenny (Theme from Love Story)3:08
7.Bozo Barrett (Theme from Love Story)2:48
8.Skating in Central Park3:08
9.The Long Walk Home1:34
10.J.S. Bach Concerto Nº 3 in D Major (Allegro)2:39
11.Theme from Love Story (Finale)3:57
12.Snow Frolic (single version)2:41
 
The Film Score
13.Theme from Love Story1:29
14.I Love You Phil1:05
15.Mozart Sonata in F Major (Allegro)0:52
16.Lovemaking0:57
17.Snow Frolic1:45
18.J.S. Bach Concerto Nº 3 in D Major (Allegro)1:10
19.Bozo Barrett1:52
20.Search for Jenny3:06
21.The Christmas Trees2:25
22.The Long Walk Home Part 11:27
23.The Long Walk Home Part 21:09
24.Skating in Central Park3:44
25.The Long Walk Home Part 30:52
26.Finale3:50
 
Bonus Tracks
27.Snow Frolic (Alternate Mix)2:41
28.Theme from Love Story (Guitar Version)1:50
 63:58
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Love Story - 08/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Dit is de 26ste recensie uit de Francis Lai serie.

Vorige: La Belle Histoire
Volgende: Emmanuelle II : L'anti Vierge

De Amerikaanse romantische dramafilm Love Story was in 1970 een enorm succes. Toen Erich Segal het script klaar had en de productiemaatschappij bereid was om zijn scenario te verfilmen, heeft men hem gevraagd om dat scenario om te vormen tot een roman, die rond Valentijnsdag in de winkels moest liggen, met de bedoeling om publiciteit voor de film te genereren. Het boek werd een enorm succes en werkte als een sterke magneet voor de film. De film is geregisseerd door Arthur Hiller (Tobruk, Man of La Mancha, Silver Streak) en is een van de grootste successen aller tijden geworden en ook de critici waren positief over de film.
Het verhaal draait om Oliver Barrett (Ryan O'Neill), zoon van welgestelde ouders en student op Harvard en Jennifer Cavilleri (Ali McGraw), dochter van gewone ouders en studente op het 'gewone' Radcliff College, waar ze muziek studeert. Bij een toevallige ontmoeting worden ze verliefd, maar Jenny wil graag voor haar studie naar Parijs. Dan doet Oliver een aanzoek en ze gaat daar op in. Maar Oliver's nogal elitaire ouders zien dat gewone meisje niet zitten en stoppen hun financiële bijdragen. Toch trouwen ze, maar kunnen nauwelijks rond komen en ook de studie is duur. Toch slaan ze zich door de moeilijkheden heen. Maar dan blijkt Jenny ziek te zijn...

De productiemaatschappij had aanvankelijk componist Jimmy Webb gevraagd voor de muziek bij de film, maar zijn score werd niet goed ontvangen en afgekeurd. Daarop heeft regisseur Hiller Francis Lai gevraagd of hij een score wilde componeren. Lai sprak geen woord over de grens, maar Hiller's boodschap kwam over en Lai componeerde zijn wereldberoemd geworden thema voor de film, die zeven Oscarnominaties kreeg. De enige gewonnen Oscar was voor de muziek van Francis Lai, die ook nog een Golden Globe won.

Lai heeft het verhaal van de film op meerdere manieren verwerkt in zijn muziek. In de film studeert Jenny klassiek klavecimbel en is Oliver gek van de rockmuziek van de Beatles. In de film is dan ook klassieke muziek van Mozart en Bach te horen, waarin de klavecimbel centraal staat, maar ook in scoretracks van Lai wordt de klavecimbel ingezet, terwijl Lai daarnaast rockgitaren gebruikt, om te benadrukken dat dit bij Oliver hoort. En in enkele tracks komen beide instrumenten terug.

Deze recensie gaat over het expanded album dat Quartet Records in 2018 uitgegeven heeft.
Er was eerder al een album uitgekomen met een selectie onder de noemer Love Story 'original score', en de muziek van dat album is overgenomen op dit nieuwe album. De eerste elf tracks zijn die van de Original Score. Daarna volgt als twaalfde track de single-versie van het vlotte en opgewekte 'Snow Frolic'.
Vervolgens komen de veertien tracks van de eigenlijke score voorbij, opnieuw inclusief de klassieke Mozart en Bach tracks. De laatste twee tracks zijn alternatieve versies, eentje van 'Snow Frolic', die hier eigenlijk nog meer aanspreekt dan de versies die in de film of op het Original album terecht zijn gekomen. Dat komt omdat die alternatieve versie wat steviger is aangezet.
De laatste track is een op gitaar getokkelde versie van de themamelodie van de film, maar dan solo, zonder orkestrale begeleiding. Een beetje kaal.

Lai heeft een thema voor deze film gecomponeerd dat wereldberoemd is geworden. Dat thema komt op dit album vele malen voorbij in een aantal verschillende arrangementen. Het thema komt alleen in de openingstrack al voorbij in drie verschillende versies, maar ook in het mooie 'Search for Jenny', waarin klavecimbel en elektrische gitaar gecombineerd worden, het wat klassiekere begin van 'Bozo Barrett' op piano wordt halverwege zelfs een beetje poppy. Deze tracks wijken in het filmscore-gedeelte wel iets af van die van het original score gedeelte. Daarbij lijkt ook de kwaliteit van de muziek in het filmscore-gedeelte wat minder.
Ook in 'The Long Walk Home' komt het hoofdthema terug, maar dan in een wat trieste uitvoering, waar overigens de nodige soundscapeklanken doorheen gemengd zijn. Vooral in 'Part 1' van het filmscore gedeelte is die soundscape nadrukkelijk en nogal storend aanwezig. In 'Part 2' wordt het thema getokkeld op gitaar, waar later beperkt wat strijkers bij komen, terwijl in 'Part 3' het orkest al gelijk invalt. Ook een mooie thematrack van het filmscore-gedeelte is 'Lovemaking', die mooi op de piano gespeeld wordt.
De beide tracks met de subtitel en de titel 'Finale' laten weer het prachtige hoofdthema horen in mooie, ontroerende en vol orkestrale uitvoeringen, met vooral veel strijkers. Deze uitvoeringen zouden de beste afsluiter van het album maken, maar dat is hier niet het geval.

De beide tracks 'The Christmas Trees' zijn twee duidelijk verschillende tracks. In de track van de Original score heeft Lai zelf een melodie gecomponeerd, waarin hij van diverse bekende kerstsongs elementen heeft laten doorklinken. Maar track 21 van het album laat echte traditionele kerstmelodieën horen en het tweede deel is zelfs een heuse kerstsong, die door een koor gezongen wordt. De uitvoering van track 5 heeft daarmee duidelijk de voorkeur.

Zowel in 'Snow Frolic' als in 'I Love You Phil' zingt een vrouwenstem mee als instrument en dat geeft een soort van zoetige kleuring aan de muziek. Daarbij is 'Snow Frolic' een vrolijke track, maar 'I Love You Phil' is wat meer popmuziekachtig en heeft een wat beperktere melodie. Toch zijn het beide, in alle versies, prettige tracks.
'Skating in Central Park' is meer een walsachtige track, die zwiert en zwaait, maar aan het eind omslaat naar een wat meer dramatische kleuring.

Kortom, met zijn muziek voor de ontroerende en beroemd geworden film Love Story heeft Francis Lai een voor de film perfecte score gecomponeerd, waar hij een Oscar en een Golden Globe voor won. Vooral het wat melancholieke thema is prachtig en komt in veel tracks op dit expanded album terug in verschillende uitvoeringen. Lai heeft in zijn score vanwege het filmverhaal een aantal keren een klavecimbel en een elektrische gitaar verwerkt, wat voor filmkijkers extra pakkend is, maar wat los van de film, als luisteraar van het album toch wat minder kan aanspreken. De klassieke klavecimbelstukken van Mozart passen perfect bij de film, maar ook los daarvan misstaan ze niet op het album. Een aantal tracks van Lai komen op dit album meerdere keren voorbij en elke keer is dat toch wel weer fraai, hoewel je 'Snow Frolic' na vier keer wel gehoord hebt. De waardering voor dit Expanded album komt zo op een mooie 81 uit 100 punten.

Outros lançamentos de Love Story (1970):

Love Story (1991)
Plus Célèbres Bandes Originales et Musiques de Films, Les (1980)
Love Story (1970)
Love Story and Other Romantic Film Themes (1970)
Raymond Lefèvre - Festival Des Meilleures Musiques De Films (1978)
História De Amor Love Story / Romeu E Julleta (1972)
Love Story (1971)
Love Story (1971)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais