Twins


Epic Soundtrax (5099746326647)
Filme | Ano: 1989 | Lançamento do filme: 1988 | Formato: CD, Vinil, Cassete
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.TwinsPhilip Bailey en Little Richard3:20
2.Brother to BrotherThe Spinners4:06
3.It's Too LateNayobe4:18
4.I Only Have Eyes for YouMarilyn Scott3:55
5.Yakety Yak2 Live Crew3:05
6.No Way of Knowin'Henry Lee Summer4:23
7.The Train Kept A-Rollin'Jeff Beck, Roachford, Tony Hymas en Peter Richardson3:56
8.I'd Die for This DanceNicolette Larson, Jeff Beck, Terry Bozzio en Tony Hymas3:35
9.Going to Santa Fe Randy Edelman2:09
10.Turtle ShoesBobby McFerrin en Herbie Hancock3:31
11.Main Title Theme Georges Delerue3:00
 39:18
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Twins - 06/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse film Twins is een komedie die geregisseerd is door de bekende Ivan Reitman (Ghostbusters, Dave, No Strings Attached). De film heeft Danny DeVito en Arnold Schwarzenegger in de hoofdrollen, die een paar jaar later weer samen met Reitman de film Junior gemaakt hebben. De film was een groot succes.
Het verhaal draait om de tweeling Julius (Schwarzenegger) en Vincent (DeVito), die geboren werden als gevolg van een wetenschappelijk expiriment. Vervolgens is de moeder verteld dat haar kind overleden is bij de geboorte, terwijl de kinderen afzonderlijk als wezen opgroeien en niets van elkaars bestaan weten. Julius groeit op bij een wetenschapper en Vincent in een weeshuis, waar hij uit wegliep en kruimeldief werd om aan de kost te komen. De wetenschapper vertelt Julius van z'n tweelingbroer Vincent als hij 35 geworden is en Julius gaat meteen op zoek naar z'n broer en hij vindt hem in de gevangenis. Maar Vincent heeft op straat geleerd om niemand te vertrouwen...

De muziek bij de film is van Georges Delerue en Randy Edelman. Edelman zou daarna nog vaker met regisseur Reitman samenwerken, o.a. voor Ghostbusters II en Six Days Seven Nights. Voor Delerue was het een eenmalige samenwerking met zowel Edelman als Reitman.

Het album dat van de film is uitgebracht bevat echter nauwelijks muziek van de score, maar vooral songs die in de film te horen zijn. Behalve de songs staat er 1 track op van Edelman en eveneens 1 van Delerue.

Laten we beginnen met de songs. Het is een gevarieerde verzameling songs geworden die in de film voorbij komt. Die variatie loopt van rock 'n roll van Little Richard en stevige gospelachtige muziek van The Spinners, via disco-achtige muziek met veel elektronische effecten van Nayobe, naar een rustige, bijna langdradige song van Marilyn Scott met het nodige 'she-bob she-bob'. Vervolgens maakt de 2 Live Crew er een gekke bende van met een deels gesamplede versie van 'Yakety Yak'. De tekst wordt nauwelijks gezongen, eerder gerapt. Daarna via een stevige poprocksong van Henry Lee Summer naar een up-tempo rock 'n rollsong met hardrock trekjes van Jeff Beck en collega's, met het nodige ruige gitaarwerk.
De achtste track is de fraaiste song van het album, met een mooie melodie en arrangement in een softrock popsong, gezongen door Nicolette Larson.
De voorlaatste track op het album is 'Turtle Shoes' van Bobby 'Don't worry, be happy' McFerrin, die hierin samenwerkt met jazz-funklegende Herbie Hancock. De muziek heeft een nogal zeurderig karakter en er wordt niet echt gezongen, maar het gaat meer met vreemde gezongen geluiden. Dat moet je dan wel een beetje kunnen apprecieren, wat mij niet zo goed lukt. Ik vind dit nogal irritante muziek.

Dan staan op dit soundtrackalbum nog twee tracks van de instrumentale score. 'Going to Santa Fe' is van Randy Edelman en is een fraaie combinatie van popachtige muziek in een tamelijk up-tempo ritme. De piano speelt hierin de hoofdrol, samen met het drumstel, terwijl ook gitaren een aandeel hebben. Jammer dat de track de kortste van het album is.
De andere scoretrack is het afsluitende 'Main Title Theme' van Georges Delerue. De eerste helft van de track heeft een wat dromerige sfeer, met een dwarsfluit op een soort gedempte twinkelklanken. Maar halverwege gaat Georges achter de piano zitten en speelt hij een prachtige pianosolo, met hele lichte begeleiding van strijkers. Het laatste deel van de track lijkt meer op een soort musicboxmuziekje. Daarmee lijkt deze laatste track op een korte suite met drie verschillende delen die zijn samengevoegd tot een track.

Het is zonder meer jammer dat er niet meer scoremuziek van deze film beschikbaar is gekomen, want op dit album zijn van Edelman en Delerue elk slechts 1 track opgenomen. Dat zijn dan ook nog de beide kortste tracks van het album, terwijl het zonder meer de beide fraaiste tracks zijn.
Dat zegt overigens veel over de songs, want dat zijn overwegend rock-achtige songs van het wat wildere kaliber. Een paar songs zijn rustiger, maar eigenlijk is er maar een song die de moeite waard is. Dat levert voor het hele album niet echt een staande ovatie op en de waardering voor het geheel van dit album komt dan ook niet hoger dan 57 uit 100 punten.
Hopelijk komt er nog eens een score-only album uit, want met deze vijf minuten aan muziek van de score schiet het niet echt op, maar smaakt het wel naar meer.


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais