Honey, I Blew Up The Kid
Off His Rockers


Intrada Special Collection 05/09/2017 CD - Edição limitada (720258588529)
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
OFF HIS ROCKERS
1.Music From The Cartoon Short4:27
 
HONEY, I BLEW UP THE KID
2.Main Title3:10
3.Meet The Szalinskis1:04
4.Just Like Your Dad1:36
5.To The Lab1:58
6.Us Guys1:02
7.Back To The Lab1:14
8.Adam Gets Zapped0:35
9.Putting On Weight?1:24
10.Macrowaved3:20
11.Hi Guys, I’m Home0:57
12.How’d She Take It?3:17
13.The Playpen1:10
14.Sneaking Out1:17
15.The Warehouse2:07
16.Don’t Touch That Switch!0:26
17.He’s Out And He’s Bigger0:34
18.The Bunny Trick2:55
19.Truck Ride0:35
20.Hendrickson Gets Sacked0:46
21.Get Big Bunny4:18
22.No Naaap1:47
23.Clear The Streets!3:01
24.Car Flight4:43
25.Ice Cream!3:53
26.Look At That Mother!2:30
27.Diane Decks Hendrickson0:51
28.End Credits–That’s All, Folks!4:25
 
The Extras
29.Mandy?0:38
30.How Was Your Flight?0:14
31.Starting To Get Big0:17
32.Wayne Gets Fired0:22
33.It’s Not A Morphis0:09
34.The Crate0:15
35.He’s Headed For Vegas0:10
36.Adam Catches The Car0:20
37.Can’t We Go Faster?0:20
38.Adam Cries0:15
39.Mandy’s Room (Rock Source #2)1:36
40.T.V. Commercial Source0:17
41.End Credits–That’s All, Folks4:44
 68:58
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Honey, I Blew Up The Kid - 05/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De komedie Honey, I Blew Up The Kid is het vervolg op de eerdere film uit 1989, Honey, I shrunk the Kids, die enorm succesvol was. Het vervolg, met dezelfde hoofdrolspelers en nu geregisseerd door Randal Kleiser, haalde het lang niet bij de eerste film, maar was toch een redelijk succes. Er kwam in 1997 nog een derde film, Honey, We shrunk Ourselves, maar die is nooit in de bioscopen beland en ging direct naar de (toen nog) video markt.
Het verhaal van Honey, I Blew Up The Kid speelt zich vijf jaar na de eerste film af. Met zijn vrouw Diane heeft hij er een kind bij gekregen, Adam, die inmiddels twee jaar oud is. Vader Wayne is uitvinder en in het lab van het bedrijf waar hij werkt bezig met een stralingsmachine die voorwerpen kan vergroten. Op een zaterdag besluit hij zijn kinderen en ook Adam mee te nemen naar het lab, om te proberen Adam's favoriete pop te vergroten. Maar terwijl Wayne en de andere kinderen naar de meters en knoppen kijken, klautert Adam uit z'n wandelwagen, op zoek naar z'n pop, die hij in de machine vindt. Als hij de pop wil pakken start juist de machine...

De muziek voor de eerste film Honey, I shrunk the Kids is gecomponeerd door James Horner. Voor het vervolg, vijf jaar later is Bruce Broughton gevraagd.
Broughton's heeft zijn muziek gecomponeerd als een typische comedy-score, met een hoog deuntjesgehalte. De muziek heeft dat typerende kolderieke, dat eigenlijk het hele lange album duurt. En dat is vooral muziek in een hoog tempo of met een wat tragere hoempa-stijl, de typische stijl die je ook vaak hoort in scores voor animatiecomedy's of andere slap-stick films.

De muziek heeft een hoog staccato-gehalte en ook de fanfare-achtige kleuring met veelal hoge en lage blazers zorgen voor die comedy-sfeer. De vele tempowisselingen in de film zorgen voor de nodige spanning, maar ook de lage blazers, samen met de strijkers zorgen daarvoor. Het micky-mousing-gehalte is vrij hoog, wat zoveel wil zeggen dat als het personage snel loopt gaat de muziek up-tempo, als hij zich even verschuilt staat de muziek plotseling bijna stil, als hij trippelt, dan trippelt de muziek mee. En van dat irritante effect heeft deze score vrij veel last.
Wanneer het echt spannend wordt krijgt de muziek last van de zenuwen en gaat het tempo flink omhoog. Het is dan niet meer gewoon up-tempo, maar de violen en andere instrumenten krijgen dan een snelheid waarbij je je afvraagt hoe de instrumentalisten dat zo synchroon voor elkaar krijgen. Knap werk!

De muziek voor de film is uiteraard niet gecomponeerd om aangenaam naar te luisteren, maar om de sfeer in de film te versterken of emoties te verklanken Hier is het vooral een versterking van de kolderieke belevenissen in de film. En dan krijg je Comedy Caper-achtige muziek, tenminste als dat de bedoeling is, want het hoeft natuurlijk niet persé. Er zijn zeker ook genoeg comedy scores die voldoende ruimte voor diepgang hebben, natuurlijk wel afhankelijk van het verhaal in de film. En bij slap-stick is die ruimte logischerwijs toch wel beperkt.

Toch zijn er in de score nog wel een flink aantal momenten die veel ingetogener zijn en soms weet Broughton zelfs de gevoelige snaar te raken. Maar die momenten zijn toch wel vrij zeldzaam, in ieder geval te zeldzaam om van deze score een aangename luisterervaring te maken. Ook speelt het probleem dat die meer ingetogen of soms zelfs emotionele melodieën onderdeel zijn van tracks waar even later de kolder weer losbarst. Die mooie stukjes duren dan ook veel te kort. Slecht een paar tracks steken er wat dat betreft positief uit.

Het album begint met een track uit een animatiefilmpje die 'Off his Rockers' heet. Dit vijf minuten lange (of korte) filmpje werd in de bioscoop vertoond voorafgaand aan de hoofdfilm en deze eerste track speelt dus geduren een groot deel van de looptijd.
Aan het einde van de score zijn op dit album nog dertien extra tracks opgenomen. De muziek van deze tracks is eigenlijk gewoon in dezelfde stijl als die van de score zelf en zijn daarmee gewoon een aantal aanvullende score-tracks. Wel zitten er nog een paar source-tracks bij, maar zelfs dat valt in het kolderieke geheel van Broughton's muziek nauwelijks op.

Kortom, dit special edition album van Bruce Broughton's score voor Honey, I Blew Up The Kid is eigenlijk alleen prettig te beluisteren als je een fan bent van doldwaze comedyklanken. Verwacht geen mooie melodieën of fraaie orkestrale thema's, hoewel die wel heel beperkt in de score voorkomen, en meestal heel kort duren. Verder is de score vooral een deuntjes score in die typerende comedy-setting. Dus vind je hier nauwelijks fraaie melodieën, maar vrijwel uitsluitend versterking van de kolderieke belevenissen in de film. Als kolderieke score is de muziek zonder meer van hoog niveau, en ook de arrangementen en het spel van de muzikanten is van hoog niveau, maar om los van de film te beluisteren is niet zo geweldig. De waardering van dit special edition album als luisterscore is dan ook niet meer dan 51 uit 100 punten.


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais