Conan the Destroyer
New Recording of the Complete Film Score


Prometheus Records 13/10/2017 Download
Prometheus Records (5400211001714)
Filme Lançamento do filme: 1984
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Drum Prelude/Main Title3:10
2.Net Fight2:23
3.Valeria Remembered1:34
4.Shadizar/Dream Quest4:14
5.Akiro/Cavemen Fight/Elite Guard Riders1:14
6.Town Source Music1:54
7.Zula/Bombaata Fight2:27
8.Bird/The Princess/Boating In3:45
9.Ice Palace3:37
10.Chamber of Mirrors7:15
11.Princess Takes the Jewel/Forest Ride1:28
12.Eating the Elite/Crypt Rocks5:21
13.Door Lift/ Dragon's Head/Conan the Destroyer7:11
14.Cutlery Interruptus/Akiro's Magic3:27
15.Dagoth Ceremony4:41
16.Impaling the Guard/Dagoth's Death1:26
17.Pit Band0:18
18.Farewell Valeria3:13
19.Drum Postlude/End Credits2:44
 61:22
# Rastrear   Duração
1.Sword and Sorcery: Introduction3:19
2.Sword and Sorcery: Winds of the Woods3:17
3.Sword and Sorcery: Mordor's Four4:41
4.Sword and Sorcery: The Fight3:30
5.Sword and Sorcery: The Dragon/Mordor's Death3:32
6.Sword and Sorcery: The Ending1:20
7.Main Title3:31
8.Akiro/Cavemen Fight0:55
9.Zula/Bombaata Fight2:27
10.Dagoth Ceremony4:41
 31:13
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Conan the Destroyer - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Na de succesvolle film Conan the Barbarian moest er een vervolg komen. Regisseur Richard Fleisher nam dat vervolg voor z'n rekening en Arnold Schwarzenegger kroop weer in de huid van Conan, nu als Conan the Destroyer. Zoals vaker met vervolgen, was ook dit vervolg op het oorspronkelijke succes minder groot, hoewel de film nog altijd 5x z'n budget opgebracht heeft.
Conan krijgt een opdracht van koningin Tamaris (Sarah Douglas), om ervoor te zorgen dat haar nicht Jehnna (Olivia d'Abo), een juwelenhoorn kan herstellen. Daarvoor is een andere juweel nodig, waarmee die hoorn gevonden kan worden. Tamaris belooft dat Conan's overleden geliefde weer levend zal worden als hij slaagt in z'n missie, maar hij weet niet dat, behalve Jehnna en haar vriend Malak, ook kapitein Bombaata meegaat op de queeste om Conan te doden als de missie eenmaal geslaagd is. Onderweg sluiten meer vrienden van Conan zich bij de groep aan. De speciale juweel bevindt zich echter in het kasteel van de tovenaar Toth Amon, die Jehnna weet te ontvoeren...

De score voor Conan the Destroyer is gecomponeerd door Basil Poledouris, die er een stevige orkestrale score van maakte, die geheel in lijn ligt met zijn eerdere score voor Conan the Barbarian. Een aantal van de thema's uit die voorganger komen dan ook terug in deze opvolger. Ook de 'middeleeuwse' muziekstijl die in Barbarian veelvuldig te horen was past Poledouris weer toe in Destroyer.

De film is een regelrechte actiefilm met veel gevechten en de score bevat dan ook veel actietracks waarbij Poledouris orkestraal flink uitpakt. Dat begint al gelijk met de openingstrack van deze Complete Score, waarin strijkers en stevige blazers en pauken de dienst uitmaken. In deze track wordt het hoofdthema gebracht, waarin de link met Barbarian ook gelijk duidelijk hoorbaar is, want het is hetzelfde thema.
De score bevat een behoorlijk aantal van dergelijk stevige actietracks, die echter niet allemaal een mooie melodie of fraai thema hebben meegekregen. Daarbij zijn sommige actietracks juist wel voorzien van wat meer chaotische muziek, hoewel Poledouris de score toch erg harmonisch weet te houden.
Behalve actie bevat de film natuurlijk genoeg spannende momenten, die van muziek zijn voorzien met een wat meer dreigende kleuring. Dit bereikt Poledouris niet door dissonante klanken of chaotische muziek, maar vooral door wat meer galm en wat tragere muziek in wat lagere klankregionen en in arrangementen met relatief weinig melodie, die vaak ook nog in mineur staat. Soms zijn deze tracks toch fraai, zoals 'Ice Palace', maar meestal valt dit toch wat tegen. Daarbij wordt de dreigende muziek soms ook afgewisseld door meer actiegedreven muziek binnen dezelfde track, zoals in 'Chamber of Mirrors'.

De score bevat ook intiemere momenten om rust in het geheel te brengen, maar dat zijn slechts een paar momenten. Die muziek is soms aan de tragische kant, zoals in 'Valeria Remembered', maar die intiemere momenten zitten ook nogal eens midden in andere tracks en zijn dan vaak vrij kort.
Daarnaast is er de nodige muziek die de duidelijke stijl van een mars heeft en hoort bij min of meer officiële gebeurtenissen in de film. Koperblazers en percussie hebben dan de hoofdrol. Toch spreekt dit type muziek vaak niet echt aan vanwege een wat magere melodie, hoewel het op zich best wel aardige muziek is.

De 'middeleeuwse' muziek, die ook al regelmatig in Barbarian voorbij kwam, die komt ook op Destroyer terug. Vaak klinkt deze muziek een beetje als een soort volksdansmuziek, die soms ook fungeert als die in de film ook door de personages gehoord wordt, bv om op te dansen, zoals in de track 'Town source Music' of 'Dagoth Ceremony', hoewel die laatste track steeds orkestraler en voller wordt naarmate de track vordert, zelfs compleet met grootse koorklanken.
Die koorklanken past Poledouris toe in meerdere tracks, die daarmee een intensieve en grootse kleuring krijgen met een wat bombastische klank. Dat doet sommige tracks zeker wel goed, maar evenzo vaak is de melodie nogal beperkt, waardoor alleen de muzikale intensiteit toeneemt, maar de muziek niet echt aangenamer wordt om te beluisteren.

Waar de score voor Conan the Barbarian nog redelijk melodieus was, is dat met Conan the Destroyer minder het geval. De muziek is wel groots en vaak best wel bombastisch, met name wanneer koorklanken de muziek ondersteunen, maar de melodieën en thema's zijn veel minder aansprekend. De thema's die Poledouris heeft meegenomen vanuit z'n eerdere score voor Barbarian doen het wel goed, maar zijn nogal eens opgenomen in tracks met daarin ook minder aansprekende muziek, waardoor het geheel van zo'n track toch minder goed uitpakt. En dat tekent een beetje het manco van de score voor Conan the Destroyer. Muziek is er in overvloed op de Complete album, maar het spreekt allemaal net niet voldoende aan om een prettig beluisterbare score te vormen. De melodieën pakken onvoldoende. Alleen die meegekomen zijn uit Barbarian spreken aan en komen ook wel regelmatig terug in de score van Destroyer, maar dan vaak verwerkt in langere tracks met veel muziek die minder aansprekend is. Daarmee zijn er op deze score voor Destroyer maar weinig tracks die als geheel aansprekend zijn, ondanks de speelduur van ruim een uur met 19 tracks plus nog een viertal aanvullende tracks in een film versie uitvoering op de tweede cd.

De muziek van deze Complete score is volledig nieuw opgenomen en de kwaliteit van de muziek is dan ook uitstekend, wat niet gezegd kan worden van de eerdere uitgaven van deze score, die toch wel een behoorlijke laag stof over zich hebben en erg gedateerd aandoen, mede door een matige opnamekwaliteit. Daarnaast was het budget voor de score nogal aan de magere kant, lager ook dan voor Conan the Barbarian. Dus was Poledouris genoodzaakt om gebruik te maken van synthesizers en sampling om de volle sound te bereiken die hij wenste. En zo is het ook in de film te horen. Deze heropname poetst dat allemaal weg en laat de score in z'n volle orkestrale omvang horen, zoals Poledouris het bedoeld heeft, maar zoals het dus niet helemaal in de film te horen is.
Dat maakt deze uitgave dan weer aanzienlijk prettiger beluisterbaar dan die oudere en nogal gedateerde versies. Wellicht zal dat voor de echte puristen, die gaan voor de muziek zoals het in de film te horen is, niet voldoen, maar voor de luisteraar die gaat voor de muziek is het zonder meer een enorme verbetering. Toch is in een score de melodie de meest bepalende factor en die schiet simpelweg voor deze score tekort, ondanks de verder fraaie en grootse orkestraties. De waardering voor dit album komt daarom, ondanks de prachtige nieuwe opname, op een 67 uit 100 punten.



The Adventures Of Conan: A Sword And Sorcery Spectacular

Op het album staat op de tweede cd ook een nieuwe opname van de muziek van Poledouris die hij maakte voor de live-show 'Sword And Sorcery: The Adventures Of Conan'. Deze show werd opgevoerd vanaf 1983 in de Universal Studios, naar aanleiding van het succes van Conan the Barbarian en liep tot 1994. Van de muziek voor deze show bestaat ook een apart album, maar op deze Complete score voor Conan The Destroyer zijn deze zes tracks een leuke aanvulling.

Outros lançamentos de Conan the Destroyer (1984):

Conan the Destroyer (1992)
Conan the Destroyer (1984)
Conan the Destroyer (2010)
Conan the Destroyer (2022)
Conan the Destroyer (2023)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais