Fantastic Beasts and Where to Find Them
Deluxe Edition


Sony Classical 18/11/2016 CD (0889853893126)
WaterTower Music 18/11/2016 Download
WaterTower Music 18/11/2016 CD (0889853852628)
Filme Lançamento do filme: 2016
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Main Titles: Fantastic Beasts and Where to Find Them2:54
2.There Are Witches Among Us / The Bank / The Niffler6:53
3.Tina Takes Newt In / Macusa Headquarters1:56
4.Pie or Strudel / Escaping Queenie and Tina's Place3:05
5.Credence Hands Out Leaflets2:03
6.Inside the Case9:08
7.The Erumpent3:28
8.In the Cells2:10
9.Tina and Newt Trial / Let's Get the Good Stuff Out / You're One of Us Now / Swooping Evil7:59
10.Gnarlak Negotiations2:57
11.The Demiguise and the Occamy4:06
12.A Close Friend1:51
13.The Obscurus / Rooftop Chase3:48
14.He's Listening to You Tina2:05
15.Relieve Him of His Wand / Newt Releases the Thunderbird / Jacob's Farewell12:33
16.Newt Says Goodbye to Tina / Jacob's Bakery3:26
17.End Titles: Fantastic Beasts and Where to Find Them2:21
 72:43
# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.A Man and His Beasts (Bonus Track)8:31
2.Soup and Leaflets (Bonus Track)2:19
3.Billywig (Bonus Track)1:31
4.The Demiguise and the Lollipop (Bonus Track)0:58
5.I'm Not Your Ma (Bonus Track)2:04
6.Blind Pig (Bonus Track)Emmi1:29
7.Newt Talks to Credence (Bonus Track)2:13
8.End Titles, Pt. 2: Fantastic Beasts and Where to Find Them (Bonus Track)1:22
9.Kowalski Rag (Bonus Track)5:12
 25:39
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them - 08/10 - Revisão de Sander Neyt, apresentado em (Holandês)
Newt Scamander: We're going to recapture my creatures before they get hurt. They're currently in alien terrain surrounded by millions of the most vicious creatures on the planet; humans.

Toen J.K. Rowling die bewuste dag op de trein stapte, had ze geen flauw benul dat haar leven zou veranderen in een paar uur. Dat allemaal door het krijgen van een idee. Een idee zo schitterend dat het niet enkel haar leven zou veranderen, maar ook dat van een hele generatie. Mensen uit mijn generatie zijn opgegroeid met de Harry Potter boeken en films en het was een deel van onze jeugd en zelfs een deel van ons leven. Moest je het nog niet door hebben, deze recensent is een Potterhead en schaamte omtrent dat feit heb ik niet.
Toen de boeken allemaal waren uitgebracht en alle films op het witte doek waren verschenen leek dat het einde van het Harry Potter tijdperk. Maar niets was minder waar. Rowling kon haar eigen universum geen vaarwel zeggen en begon dan maar een website waar ze verder kon vertellen over al onze favoriete personages. Dat en het feit dat de franchise eigenlijk haar hoogtepunt bereikte nadat de films allemaal vertoond waren. Er kwamen themaparken, de toverstokken werden verkocht, er werden Potter winkels opgericht. Het kon niet op! Warner Bros. zag dit fenomeen uiteraard ook en in de tijd van reboots, sequels en prequels, vonden ze het een goed idee om ook maar eens een prequel van Harry Potter op ons af te sturen, met de titel Fantastic Beasts And Where To Find Them (mondjevol, is het niet?)
Ondergetekende is niet meteen een fan van prequels. Veelal kunnen ze niet de algehele sfeer van het origineel verhapstukken. Daar zijn voorbeelden genoeg van. Star Wars was gewoonweg saai om te aanschouwen en The Hobbit was zodanig uitgerekt dat het langdradig werd. Maar voor deze Beasts stond ik wel open omdat het ten eerste is geschreven door Rowling zelf en ten tweede omdat het een volledige andere kant opgaat dan de originele Potter films. Met een compleet nieuw verhaal, compleet nieuwe personages en een volledig nieuwe setting. Daardoor werkt deze prequel wonderbaarlijk wel, al houd ik mijn hart vast voor de vervolgen, als er een boze snoodaard erbij komt in de vorm van de alom geliefde Johnny Depp. De film is een genot om naar te kijken. Het voelt zowel nieuw als gekend aan. Regisseur David Yates bewijst nog maar eens dat hij dé enige echte regisseur is van de Wizarding World. De man gaf ons stabiliteit in de Potter films en brengt nu die stabiliteit over op deze franchise.
Wat helemaal niet stabiel was, is het muzikaal landschap van de WW. We kunnen zelfs zeggen dat het een zootje is. Liefst vier componisten kwamen op de proppen voor de Potter films. De lijn die Williams begon werd al verlaten door de componist zelf, en Doyle, Hooper en Desplat volgden Williams op en maakte het zo duister mogelijk voor de alsmaar donker wordende films. Nu met Beasts komt er een nieuwe componist op te proppen en het is niet de eerste, de beste. Neen, het is James Newton Howard! Mogelijks de beste componist in het Fantasy genre. Dat bewijst hij hier nog maar eens met zijn Fantastic Beasts. Laten we eens een kijkje nemen!

Wie Howard een beetje kent in het fantasy genre, weet dat hij graag werk met een grote thematiek, waar er niet echt eentje uitspringt om de titel 'Hoofdthema' op te plakken. The Last Airbender, Maleficent en The Hunger Games zijn allemaal zo voorbeelden. En ook deze Beasts kent die tendens. De thematiek is geweldig, maar er zit niet echt een hoofdthema in. Howard heeft er zelf wel één aangeduid, maar dat leest u later.
Okidoki, de eerste track genaamd Fantastic Beasts and Where to Find Them - Main Titles, herbergt al een viertal thema's. Even tussen haakjes, wil je niet dat ik een bepaald stuk filmmuziek beledig, gelieve de komende zinnen niet te lezen aub.
Het eerste wat we horen is Hedwig's Theme. Good god, wat doet dit hier! Het thema wordt geassocieerd met Harry Potter niet met zijn spin-off. Het is hier niet op zijn plaats, neemt meteen de verwondering weg en het is gewoon onnodig. Puristen kunnen zeggen dat het thema nu een overkoepelend thema is voor de WW franchise, maar alsnog hou ik er niet van dat dit thema hier wordt gebruikt. En iets in mij zegt dat JNH het zelf ook niet wou gebruiken, maar dat hij moest van de regisseur/studio. Howard gebruikt het maar twee keer en de eerste keer in de Main Titles, had hij zelfs geen zin om een volledige nieuwe orkestratie te vinden. Het is gewoon dezelfde die Nicholas Hooper gebruikte voor Harry Potter And The Order Of The Phoenix.
Okidoki, nu over naar het eerste nieuwe thema. Nadat we Hedwig's Theme gehoord hebben, krijgen we een heel opzwepend stuk muziek te horen, waarna de sfeer compleet veranderd wordt. De muziek wordt duister en de synthesizer maakt zelfs zijn opwachting voor het thema van Grindelwald. Het is een percussie gedreven thema met onderliggende strijkers die het thema spelen. Het doet me wat denken aan het Deatheater thema van Hooper. Het thema van Gindelwald, komt slechts één keer voor op deze score en maar twee keer in de film. Na dit thema, veranderd de sfeer terug compleet en komt Howard op te proppen met het eerste thema van Newt Scamander. Het is een thema waar de melodie snel is, het is herkenbaar en beschrijft het personage van Newt perfect. Wees wel gewaarschuwd, want het nestelt zich in je hoofd en je geraakt er niet snel vanaf. Dit thema komt prominent voor in de score, vooral in Inside The Case. Wat trouwens één van de beste nummers is van de gehele score.
Na het thema van Newt, gaat Howard in zijn volle modus en komt aan met een thema dat de relatie beschrijft tussen Newt en Frank The Thunderbird. Volledig wat we gewoon zijn van Howard, laat hij het orkest knallen met een opzwepend thema dat gewoonweg mooi in het gehoor ligt. Het is vintage JNH en dat vinden we uiteraard allemaal fantastisch.

Okidoki, dat was track één, over naar track twee waar we twee nieuwe thema's te horen krijgen. Het eerste is het thema van The Witches. Dit is het thema dat Howard zelf heeft aangeduid als het nieuwe hoofdthema van de franchise en het is dan ook een geweldig thematisch stuk. Het is een langgerekt thema dat zowel magisch, angstaanjagend, vernieuwend en mysterieus klinkt. Het koor dat gepaard gaat met het thema is geweldig, al doet het wel verrassend veel denken aan iets wat Danny Elfman zou gedaan hebben in deze setting. De beste versie van het thema is in 'Tina Takes Newt In/Macusa Headquarters. Na een speelse opening dat terug aan Elfman laat denken, gooit Howard alle remmen los. De muziek bouwt op, het orkest begint sneller te spelen, en daar gaan we dan beste lezers. Een complete explosie van het orkest, het thema wordt naar voor gebracht in zijn meest epische vorm. Prachtig georkestreerd en met een geweldig koor dat het thema zingt. Het is een moment van pure kippenvel en van verbazing en nu weten we terug waarom JNH koning is van de fantasy.
Een ander nieuw thema is dat van Kowalski, en eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat dit thema genaamd Kowalski Rag eigenlijk het beste gecomponeerd is. Het is een lyrisch thema met veel elementen en wordt dan ook vaak op verschillende manieren gebruikt. Soms met gewone orkestraties zoals in de tweede track van de score maar ook als Jazz. Het thema komt vrij veel voor op de score en op de deluxe editie krijgt het zelfs een eigen plaatsje en dat is dan ook wel verdiend.
Een volgend thema is dat voor Credence/The Obscurial. Met dit thema gaat Howard terug de duistere kant op en het thema wordt ook gekenmerkt door zijn opbouw. Je hoort flarden doorheen de gehele score beginnend met 'Credence Hands Out Leaflets' wat eigenlijk een zeer donkere track is, en eigenlijk ook niet zo veelzeggend, maar je hoort wel de kiemen van het thema dat zich zal ontwikkelen. De eerste echt volledige versie hoor je in 'The Obscurus/Rooftop Chase. Het is een kort en steeds herhalend thema dat gespeeld wordt door de traag spelende strijkers waardoor het geheel wat dramatischer wordt. Het thema overheerst in deze track op een actierijke manier en in de volgende track 'He Listens To You Tina' krijgen we zelfs een dramatische versie van het thema te horen. Howard weet dat Credence het hart is van de derde akte en speelt hier geweldig op in.
Een laatste thema is het liefdesthema, en daar moeten we toch even iets over zeggen. Heb je ooit willen weten hoe Danny Elfman een Potter gerelateerde score zou aanpakken. Luister dan maar naar dit thema, voor het eerst te horen in 'A Close Friend'. Het is een schaamteloze rip off van Ice Dance van Edward Scissorhands. Dat bepaalde componisten muziek kopiëren is een feit dat zeker is, maar meestal kunnen ze het wel verstoppen, maar hier is de gelijkenis zo treffend dat het storend wordt. Al is er een grote gelijkenis, het is en blijft een mooie melodie, wat ook Ice Dance was. In A Close Friend is het thema zelfs geaccompagneerd met het woordloos zingend koor (alweer een trademark van Elfman). In 'Newt Says Goodbye To Tina' krijgen we het te horen met een mooie piano solo, maar het hoogtepunt van dit thema is in 'Newt Releases The Thunderbird'. Hier wordt het thema gespeeld door het volledige orkest en je beseft nu waarom JNH het thema heeft behouden, het klinkt gewoonweg prachtig in zijn volle georkestreerde vorm.

Okidoki, wat hebben we nog op deze score. Ten eerste de actie. En de actie is geweldig. We krijgen maar liefst twee actiethema's te horen en beiden zijn fantastisch melodieus. Hier eert JNH zijn voorganger John Williams. Het hoofdactiethema doet mij denken aan het werk van Hook, jammer dat we het niet zo veel te horen krijgen op cd.
Het tweede actiethema is maar één keer te horen en dat in 'The Erupment'. Hier gaat Howard helemaal in WIlliams mode. Na een vreemde opbouw in de track, komt dan het thema en het zou iets zijn wat Williams zou kunnen hebben geschreven voor een kerstfilm. Het is een streling voor het oor!
Uiteraard hebben we ook een paar nietszeggende tracks waar er muzikaal niet veel gebeurd, maar het is wel een feit dat het zodanig entertainend geschreven is dat de Underscore nooit saai wordt, zoals bij vele scores.
Ook de jazz elementen zijn fantastisch. Aangezien de film afspeelt in de jaren twintig oftewel het hoogtepunt van de Jazz, moet deze muziek uiteraard aanwezig zijn op deze score en al is het niet zo prominent aanwezig zoals ik had gehoopt, telkens als het er is, heb ik een grote glimlach op mijn gelaat.
En dat was Fantastic Beasts. En score die zeker in menig huiskamers moet staan. Al heeft het zijn fouten en zijn jatwerk van Elfman, het is zeker en vast goede muziek. De score is een mooie continuatie van de WW van Rowling, en ik hoop op een muzikale coherentie over het geheel van de franchise. JNH is een waardige opvolger van WIlliams, Doyle, Hooper en Desplat al kan de score nog niet voorbij mijn aller favoriet in de WW.
Er zit zoveel liefde, zoveel enthousiasme in deze muziek, dat het een feelgood score is geworden, die menig muzikale harten sneller zal laten slaan; dus heb je hem nog niet in je huiskamer staan, maakt dat ge weg zijt naar de winkel en kopen die handel.

Fantastic Beasts and Where to Find Them - 09/10 - Revisão de Ignacio Granda, apresentado em (Espanhol)
Spin-off de la saga Harry Potter, 'Animales fantásticos y dónde encontrarlos' es el bautizo cinematográfico como guionista de la célebre novelista J.K. Rowling. Ambientada 70 años antes de la mencionada saga, la película relata la historia del mago Newt Scamander, al que se le encarga la redacción de un libro sobre seres fantásticos. Para ilustrar musicalmente el largometraje de David Yates, los productores no han dudado en hacerse con los servicios de uno de los compositores más dotados melódicamente hablando: el californiano James Newton Howard. La partitura dibuja a la perfección el universo mágico de Rowling a través de una temática abiertamente épica pero que tiene en su vertiente emotiva sus momentos más logrados. Es bien sabido que Howard es un autor que da lo mejor de sí mismo en las producciones de corte aventurero y fantástico ('Waterworld', 'El protegido', 'El planeta del tesoro', 'Mi monstruo y yo', 'Blancanieves y la leyenda del cazador'), y con 'Animales fantásticos y dónde encontrarlos' vuelve a demostrar su inagotable talento como creador de melodías de gran sensibilidad apoyadas en una enérgica orquestación. Es posible que el aficionado no encuentre en esta ocasión una obra especialmente original pero su sentido del espectáculo y, por qué no decirlo, su carácter de plausible entretenimiento, hacen de ella un auténtico festival musical.

Lo mejor: El extenso tema 'Relieve him of his wand / Newt releases the Thunderbird / Jacob's farewell'.
Lo peor: las comparaciones.
Fantastic Beasts and Where to Find Them - 07/10 - Revisão de Renaud Marie L, apresentado em (Francês)
Quand le score est sorti, tout le monde s'est extasié. Il est vrai que nous étions tous très heureux de retrouver Newton-Howard en grande forme, aux commandes d'une grosse production avec une phalange symphonique conséquente.
Pour ma part, au fil des écoutes, la déception pointe. D'une part, la partition souffre de multiples effets mickey-mousing et s'affranchit mal des images ; d'autre part, elle peine à trouver son unité, tant Newton-Howard semble vouloir chaque seconde nous démontrer sa maitrise des styles et des genres.
Tantôt musique de chambre, tantôt jazzy( ragtime), tantôt grand déploiement symphonique, tantôt rajout d'ambiances électro en soutien de l'orchestre. Tout cela est bien écrit, voire brillant, et plusieurs thèmes sortent du lot, même si le compositeur ne parvient pas toujours à les imposer ni vraiment à les déployer.
L'underscoring est parfois bien pauvre ( n'est pas Williams qui veut!), et, malgré toutes ses qualités, le score, à l'écoute seule, n'échappe pas aux écueils d'une certaine routine.
Un peu décevant pour le grand retour de James!

Outros lançamentos de Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016):

Fantastic Beasts And Where To Find Them (2016)
Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
Fantastic Beasts and Where to Find Them (2017)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais