Spirit: Stallion of the Cimarron


Filme | Ano: 2002 | Lançamento do filme: 2002 | Formato: CD
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Homeland3:58
2.Young Hearts5:47
3.Canyon Chase2:55
4.Iron Horse Camp-Triumph-Scape6:57
5.The Long Road4:13
6.Swimming2:39
7.Train Escape2:27
8.Investigating2:27
9.Reunion2:51
10.Run Free6:31
11.Homeland (Extended Version)6:24
 47:09
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Spirit: Stallion of the Cimarron - 10/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Spirit: Stallion of the Cimarron is een animatiefilm uit 2002 en vertelt het verhaal van een hengst die de beoogd opvolger van z'n vader is voor de kudde van de Cimarron. Die kudde graast op de wijde vlakten van het Amerikaanse Westen. Maar Spirit is een nieuwsgierig dier en zoekt de grenzen op, die steeds verschuiven vanwege de oprukkende kolonisten. Hij wordt gevangen en verkocht aan het leger. Maar hij laat zich niet temmen en weet, samen met een jonge indiaanse jongen, te ontsnappen naar zijn woonplaats. Maar wanneer de spoorlijn die kant op gaat wordt het dorp vernield en Spirit opnieuw gevangen. Maar hij ontsnapt weer en zorgt voor gebeurtenissen die de mensen nog lang zullen heugen...

De muziek voor deze animatiefilm is gemaakt door Hans Zimmer, die er, samen met Bryan Adams, een bijzonder fraaie score voor maakte. Van deze score is ook een reguliere soundtrack beschikbaar (zie elders op deze website), waarop een groot aantal fraaie songs van Bryan Adams te horen zijn. Die songs zijn melodieus en vooral ook symfonisch en met de ruige stem van Adams klinken de meeste van die songs bijzonder mooi en aanstekelijk. Op de soundtrack staan ook een viertal score tracks van Zimmer, die al een impressie geven van een ongelooflijk mooie score. En dat wordt bevestigd bij het beluisteren van deze volledig instrumentale promo van de score.

Al bij de openingstrack Homeland klinkt er kippenvelmuziek uit de luidsprekers, die gelijk op hoog volume gaan. Deze track staat overigens ook op de soundtrack.
Dit Homeland-thema komt vaker terug, maar Zimmer heeft meerdere thema's in de score verwerkt, die allemaal erg fraai zijn. Veel muziek op basis van die thema's heeft een wat hymne-achtige kleuring, waardoor de muziek erg melodieus is en vooral ook harmonisch klinkt, wat het allemaal extra plezierig beluisterbaar maakt.
Veel van de mooiste tracks laten die heerlijke thema's horen op een bijzonder mooi arrangement met veel stevige percussie, die de tracks geweldig laten klinken.
Maar ook komen de thema's op rustige klanken naar voren, zoals bij de tweede track Young Hearts. Op die track is wel goed te horen dat Zimmer vooral de synthesizer toepast om de muziek te produceren, maar dat stoort echter geen seconde en verderop in de track komt toch ook de akoestische gitaar naar voren en beginnen de synth klanken op orkestklanken te lijken. Die akoestische gitaar komt vaker terug, zoals ook in Swimming, ook zo'n prachtige en rustige melodieuze track.
Een wat vlottere track met heerlijke underscore is The Long Road, waarop de melodie wat marimba-achtig gespeeld wordt en waar de underscore dan op reageert. De melodie komt weer terug in The Long Road Back, maar dan in een heel andere klankkleur, die veel orkestraler klinkt en ook weer gitaarklanken bevat. Een heerlijke, soms wat melancholieke track, die overigens ook op de soundtrack staat.

Variatie op de score is overigens ook zeker aanwezig, want Zimmer heeft ook een aantal tracks met muziek gecomponeerd voor de spannende of onheilspellende scenes. Dat is dan aan de muziek goed te horen, die daarbij dan een overeenkomstige kleuring meegekregen heeft. Train Escape is zo'n spannende aktietrack, die overigens enorm symfonisch klinkt en daardoor weer erg fraai is. En ook Canyon Chase is zo'n stevige track waar de aktie vanaf spat en die toch volop harmonieus klinkt.

Kortom, met Spirit: Stallion of the Cimarron heeft Hans Zimmer een van z'n mooiste scores neergezet. Een score met geweldige thema's met een hoog hymne-gehalte en volop harmonieuze muziek met prachtige thema's en melodieën. Veel tracks zijn ook rustig en klinken bijna wat zoetig en luisteren daarbij heerlijk weg. Toch blijft de muziek op een hoog niveau, door de prachtige arrangementen van de toegepaste instrumenten of de instellingen van de synthesizer, die volop wordt toegepast.
Deze score laat Zimmer horen in z'n allerbeste vorm. Grote klasse en een verdiende 10.
Spirit: Stallion of the Cimarron - 10/10 - Revisão de Andre Desitter, apresentado em (Holandês)
Tja, als je Hans Zimmer ziet staan op de kaft van een dvd daar wordt je toch blij van :-)

Maar goed de soundtrack. Toen mijn dochtertje de film had gekregen gingen we samen kijken. Een hele leuke film. Ik luisterde vooral naar de muziek op de achtergrond en deze is in een woord samengevat: prachtig. En dan heb je nog Bryan Adams met zijn teksten, die in het nederlands vertaald ook goed te luisteren zijn natuurlijk. Er was alleen maar de cd met Hans Zimmer en Bryan Adams.

Maar ja, er moet toch meer te vinden zijn, en hier is hij dan. De enige echte bootleg met maar liefst ruim 44 minuten durende score. Ikzelf ken de commerciële uitgave niet dus kan daar weinig over zeggen. Wat ik wel weet is dat deze bootleg een perfecte kwaliteit heeft. Nr. 2 is een hele gevoelige score en heeft mijn persoonlijke voorkeur. Het mooie is dat de score geen minuut verveelt.

Outros lançamentos de Spirit: Stallion of the Cimarron (2002):

Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Spirit l'étalon des Plaines (2002)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)
Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais