Sleeping with the Enemy


Columbia UK (5099746812614)
Columbia Austria (5099746812621)
Filme | Ano: 1991 | Lançamento do filme: 1991 | Formato: CD, Download, Vinil
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.Morning On The Beach2:31
2.The Funeral3:25
3.Brown Eyed GirlVan Morrison3:06
4.Thanks Mom4:26
5.Spring Cleaning2:30
6.The Ring2:09
7.A Brave Girl3:50
8.Fears2:56
9.What Did He Do?2:25
10.The Storm3:12
11.The Carnival2:54
12.Remember This7:57
 41:21
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Sleeping with the Enemy - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Sleeping with the Enemy is een sterke Amerkaanse film van regisseur Joseph Ruben. De psychologische thriller vertelt het verhaal van Laura (Julia Roberts) die getrouwd is met de charmante Martin (Patrick Bergin). Maar hij toont zich obsessief bezitterig en alles moet een vaste structuur hebben. Als Laura dat niet precies nakomt mishandelt hij haar, zoals wanneer de handdoekjes in de badkamer niet precies recht naast elkaar hangen. Martin komt steeds met cadeautjes aanzetten als hij haar weer eens neergeslagen heeft. Als ze dan beiden worden uitgenodigd voor een zeiltochtje en het weer omslaat, ziet Laura haar kans om aan Martin te ontsnappen. Maar het is lastig om echt alle sporen te wissen...

Onlangs heb ik deze film nog weer op tv gezien. En het blijft een sterke en erg spannende thriller. Ik heb deze keer extra op de muziek gelet en die heeft Jerry Goldsmith uitstekend gecomponeerd. De film kent vrij veel rustiger en romantischer momenten en die heeft Goldsmith ingevuld met mooie meeslepende muziek.

Los van de film is de score dan ook een aangename luisterervaring. De film is natuurlijk een thriller en de score bevat dan ook een ruime hoeveelheid tracks met suspence-muziek vol dreiging en spanning. Dit zijn de minst aangename tracks, maar daar tegenover staan een aantal tracks met mooie orkestrale, licht romantisch getinte muziek.

De Original score opent al direct met zo'n fraaie track, een van de mooiste van deze score, 'Morning on the Beach'. Deze track laat het mooie hoofdthema horen, eerst op dwarsfluit, met underscore van violen en piano, een erg fraaie combinatie. Halverwege nemen de violen het helemaal over, terwijl later de piano en dwarsfluit weer terugkomen. Een prachtige track.
Gelijk na deze eerste track begint de suspence, met 'The Funeral'. Met een onprettige melodie en een hoog thrillergehalte opent zo de track, maar na een ruime minuut neemt het mooie thema het weer over, hoewel er dan een licht dreigende ondertoon aanwezig blijft. Na weer een minuut neemt de spanning weer stevig toe, waarbij Goldsmith het thema door die spanning heen weeft. Maar daar wordt het in dit geval nog geen mooie muziek van.
Ook in volgende tracks is de spanning steeds te snijden, waarbij Goldsmith regelmatig effecten toepast om de suspence te verhogen. Melodie is dan vrijwel geheel afwezig, wat de muziek niet erg aangenaam maakt om te beluisteren. Toch wordt deze spanning binnen een aantal tracks afgewisseld met het mooie thema of andere melodieën die tegen het thema aan hangen, waar dan steeds toch iets van spanning doorheen klinkt. En vaak vervolgt dan de spanning weer na enige tijd.

Niet alle tracks hebben die dreiging of suspence. 'Spring Cleaning' is weer zo'n relatief zonnige track, waarin het mooie thema weer op violen te horen is, in een wat vrolijker uitvoering dan in de openingstrack. En dat geldt ook voor de prachtige track 'A Brave Girl', waarin het thema op dwarsfluit terugkomt, maar waarin ook prachtige hoge violen de heerlijke melodie spelen.
De score sluit af met 'Remember me', een lange track van zo'n acht minuten, die begint met een hoog suspencegehalte tot halverwege de track. Vanaf vier minuten gaat de muziek over in mooie gedragen klanken, die het thema weer ten gehore brengen, met violen in de hoofdrol, op underscore van pianoklanken. Daarna laat Goldsmith de dwarsfluit en de twinkelklanken weer invallen en neemt de muziek uit de openingstrack het weer over, waarmee de score prachtig afsluit.

Het album bevat ook een song. Op 'Brown Eyed Girl' van Van Morrison danst Laura met haar nieuwe vriend in de kledingattributenruimte van de universiteit. De song is erg leuk in de film gemonteerd, maar op het album is het een wat vreemde eend in de bijt. Toch blijft het een vrolijke en zonnige song.

Kortom, met Sleeping with the Enemy heeft Jerry Goldsmith een thrillerscore gecomponeerd met een hoog suspencegehalte. Tijdens die thrillermuziek sneeuwt de melodie vaak nogal onder, al is af en toe het thema er doorheen te beluisteren. Dit is de minder fraaie kant van deze score. Daarnaast is er de meer romantische kant. Daarvoor heeft Goldsmith een prachtig thema geschreven, die vooral in een paar tracks voluit gebracht wordt. Dit zijn dan ook de mooiste tracks, waarbij de afsluitende track zelfs het langste aaneengesloten stuk met deze heerlijke muziek brengt, ondanks dat de helft van die track uit thrillerklanken bestaat.
De meeste muziek op dit Original score album is echte suspencemuziek en dat haalt de waardering voor aangename beluisterbaarheid duidelijk naar beneden. Maar de mooie romantisch getinte tracks zijn echt prachtig en trekken die waardering toch nog omhoog naar 73 uit 100 punten.

Van de muziek is ook een Sleeping with the Enemy Extended score verkrijgbaar. Deze bevat meer thrillermuziek, maar zeker ook veel meer mooie licht romantisch getinte tracks en is daarmee voor de liefhebber van meeslepende Goldsmith melodieën een veel betere keus.

Outros lançamentos de Sleeping with the Enemy (1991):

Sleeping with the Enemy (2011)
Sleeping with the Enemy (1991)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais