Miami Vice II


MCA Records Germany (5011781601923)
MCA Records US (0076732619216)
MCA Records US (0076732619223)
MCA Records UK (0008811909024)
TV Series / TV filme | Ano: 1986 | Formato: CD, Vinil
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.MercySteve Jones4:27
2.Send it to MeGladysd Knight and the Pips4:12
3.Take me HomePhil Collins5:51
4.The Last Unbroken HeartPatti LaBelle & Bill Champlin3:53
5.Crokkett's Theme (Instrumental)Jan Hammer3:25
6.When the Rain Comes DownAndy Taylor3:52
7.LoverRoxy Music3:52
8.Lives in the BlanceJackson Browne4:13
9.In Dulce DecorumThe Damned4:34
10.Miami Vice: New York Theme (Instrumental)Jan Hammer3:53
11.The Original Miami Vice Theme (Intrumental)Jan Hammer0:59
 43:10
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Miami Vice II - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
In de tachtiger jaren was Miami Vice een erg populaire serie op tv, niet alleen in Amerika, maar ook in Europa. Het was een voor die tijd opvallende serie, met name omdat het concept anders was dan gewoonlijk bij politieseries. Het draaide in de serie niet zozeer om de verhalen, maar vooral om de presentatie daarvan. Het zag er allemaal gelikt uit en muziek speelde een grote rol.
Beide hoofdrolspelers Crockett en Tubbs (Don Johnson en Philip Michael Thomas) liepen er altijd rond in scherp gesneden maatpakken, reden rond in snelle bolides en hadden de mooiste en meest sexy dames bij de hand. De serie had daarmee een imago van snelheid en stoerheid en criminelen werden bij voorkeur naar de andere wereld geholpen in plaats van gearresteerd.

De muziek in de serie was helemaal toegesneden op de presentatie en in elke aflevering kwam wel een popsong voorbij, met regelmatig zelfs een persoonlijke verschijning van de artiest in de serie, als muzikant of als acteur in een cameo-rolletje.
Jan Hammer kreeg van de producenten de vrijheid om zijn invulling te geven aan de muziek voor de serie. De muziek van Hammer kwam bijna volledig uit de synthesizer, wat voor die tijd als moderne muziek werd bestempeld. De composities spraken toen echter zo aan dat sommige stukken wekenlang in de hitparades hebben gestaan. Ook won Hammer de nodige prijzen met z'n muziek.

Van de Miami Vice serie zijn een aantal soundtracks uitgebracht met een deel van de songs uit het betreffende seizoen, aangevuld met een paar tracks van de score van Jan Hammer.
Deze soundtrack van het tweede seizoen opent met een viertal songs. Van deze vier songs zij er twee die aanspreken. Take Me Home is daar een van. Een song, die mooi melodieus is en goed past in het oeuvre van Phil Collins. Gladys Knight maakt er een discogedreven zaakje van. Van Gladys Knight zijn we beter gewend. Dit in tegenstelling tot Patti LaBelle, die juist als disco-queen bekend staat. Juist zij zingt een erg mooie ballad, samen met Bill Champion. De song zou zo in een Disney-musical passen.
Dan volgt Jan Hammer met het overbekende Crockett's Theme, dat een wereldwijde instrumentale hit is geworden, dankzij de tv-serie.

Andy Taylor zingt vervolgens een stevige en melodieuze rocksong, die het behoorlijk goed doet. Brian Ferry van Roxy Music zeurt een beetje in de song 'Lover'.
Vervolgens zingt Jackson Browne een van de geweldigste songs aller tijden, niet alleen muzikaal, maar vooral tekstueel. In deze prachtige melodieuze rock-ballad gaat het over de oorlog en wat er zich achter de schermen afspeelt aan bloedhandel. De muziek sluit geweldig aan op die indrukwekkende tekst. Alleen voor deze song is de soundtrack al de moeite waard. Maar ook de volgende semi-instrumentale track hoort daar bij. Vooral de drummer verdient hier een gouden medaille. Geweldig. De multiple zang in het refrein van deze track is harmonieus en erg fraai.

De soundtrack sluit af met twee score tracks van Jan Hammer. De voorlaatste is het wat heftige New York Theme, wat niet hoort bij de fraaiste tracks van Jan Hammer. De laatste track is het bekende thema van de serie, die in een korte versie de soundtrack afsluit.
Zowel de score tracks als vooral de songs zijn op deze soundtrack beter dan op de soundtrack van de serie van het eerste seizoen. Vooral de beide tracks 'Lives in the Balance' en 'In Dulce Decorum' maken deze soundtrack tot een aanrader. Algehele waardering: 73/100.

Tiras sonoras da coleção: Miami Vice

Miami Vice (2002)
Jan Hammer: Escape From Television (1987)
Jan Hammer: Miami Vice (2002)
Best of Miami Vice, The (2004)
Miami Vice (1985)
Tribute to the Miami Vice Television Series, A (2009)
best of Miami Vice, The  (1988)
Miami Vice: The Ultimate Collection (2004)
Best of Miami Vice, The (1989)
Miami Vice III (1988)

Tiras sonoras da coleção: Series

Battlestar Galactica - Volume 2 (2011)
Louis La Brocante (2006)
Man From U.N.C.L.E., The (2002)
TV's Greatest Hits III (1990)
Star Trek: The Next Generation (1998)
Beverly Hills 90201 (1992)
Avengers & Other Top Sixties TV Themes, The (1998)
Heroes (2008)
Terra Nova (2012)
Baantjer (2005)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais