Jig


Colosseum (4005939710422)
Varèse Sarabande (0030206710427)
Filme Documentário | Data de lançamento: 12/07/2011 | Lançamento do filme: 2011 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Opening Jig1:40
2.Brogan And Julia1:08
3.Little Dancing John2:16
4.Moving Joe2:05
5.Russian Celts2:28
6.So Upside Down1:49
7.Arriving In Glasgow1:21
8.Three Dancing Rounds2:13
9.Joe Bitter Prepares1:51
10.Dancing Competition Begins2:42
11.Sugarplum Soft Shoe0:55
12.Psyching Up1:33
13.The Russians Dance3:05
14.Sandun's Results2:05
15.Three Girls Present2:11
16.Final Results7:23
17.Now Is Your Time3:11
 39:55
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Jig - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Het jaar 2011 is voor Patrick Doyle een jaar dat niet meer stuk kan. Met grote films als Thor en Rise of the Planet of the Apes heeft hij groot succes, maar ook met de kleine en erg fraaie score voor La Ligne Droite doet hij het goed. Jig is heel wat anders. Jig is geen film maar een documentaire over een Ierse danswedstrijd die vorig jaar in het Schotse Glasgow werd gehouden. Deze, door Sue Bourne gemaakte documentaire, is op een aparte manier van muziek voorzien door Doyle, die hiervoor een tamelijk beperkt instrumentarium gebruikte.
De score heeft een duidelijk Ierse (of Celtische) inslag, wat op zich fraai klinkt. Er hangt echter iets over deze score waardoor hij mij minder aanspreekt en dat is de algehele toonzetting. Voor een documentaire over een danstoernooi verwacht je vrolijke dansmuziek, maar Doyle heeft meer het wedstrijdelement laten spreken door een zekere spanning in de score te leggen. Sommige tracks klinken bijna als een lichte thriller, met de nodige dreiging in de klank.
Samen met de beperkte instrumentale bezetting wordt ik daar niet altijd even opgewekt van. Er zitten zeker een aantal fraaie tracks bij, al hebben vrijwel alle tracks last van die spanningsklank die Doyle er in gelegd heeft.
Aan het einde van de score maakt Doyle echter nog wel iets goed. De lange track Final Results bestaat uit twee aan elkaar vastzittende delen: het spannende deel voorafgaand aan de uitslag en het opluchtende en vrolijke deel na de uitslag. Dat laatste deel is wat ik node eerder op de score gemist heb. Dit trackdeel is weer Doyle ten voeten uit, met een prachtige melodie, die doorheen het album zeker veel voorkomt, maar nu zonder de spanning en juist met die heerlijke opgewektheid, die je kriebels bezorgt.
Ook de laatst track is prachtig. Deze song wordt gezongen door Abigail Doyle, de dochter van Patrick. Zij zingt de song op een 'gewone' manier, ze is geen topzangeres, maar die gewone manier maakt de song juist zo gevoelig op het prachtige thema van de score.

Kortom, met Jig zet Patrick Doyle een score neer waarvan ik een dubbel gevoel heb. De tracks liggen niet allemaal even gemakkelijk in het gehoor, zoals vaak bij Doyle juist wel het geval is, maar de muziek bevat een zekere spanning, of soms zelfs dreiging, wat ten koste gaat van de toch mooie melodieën. Er zitten zeker een aantal fraaie tracks bij en de score is op zich prima te beluisteren, maar heeft het voor mij net niet. De laatst twee tracks maken overigens wel het nodige goed. Patrick Doyle is een van mijn favoriete componisten, maar deze score hoort niet bij de toppers en een zeven lijkt mij dan ook ruim voldoende.
Original Motion Picture Soundtrack
Music Composed by PATRICK DOYLE
(Thor, Rise Of The Planet Of The Apes,Harry Potter And The Goblet Of Fire)

JIG is the story of the 40th Irish Dancing World Championships, held in Glasgow in spring 2010. What documentarian Sue Bourne and her cameras discovered was a fascinating, albeit rather weird and wonderful, world that casts a spell on everyone who comes into contact with it. Irish dancing is a global phenomenon and JIG was filmed in the U.S.A. Europe, Russia, Scotland, England and Ireland. The documentary tells the story of a handful of the thousands of dancers — from tiny ten-year-olds to the best of the best — who travel to Scotland to compete for a covetted world title.

Wigs, fake tan, makeup and incredibly expensive dresses. The thrill of the contest with every form of heartbreak and joy in the climax. Remarkable dancing and remarkable stories that will make the world want to JIG!

Music plays an enormous role in JIG, and calls for a release of Patrick Doyle's score have accompanied all festival screenings of the film so far. Finally, it is available.

Featuring 'Now Is Your Time' performed by Abigail Doyle.
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Nomeado)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais