The Package


Prometheus Records (5400211005163)
Filme | Data de lançamento: 27/08/2010 | Lançamento do filme: 1989 | Formato: CD
Edição limitada: 2500 cópias
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Main Title/Henke Arrest/The Chateau 4:52
2.The Plot/Carlson Killing 3:47
3.House Arrest0:56
4. Computer Alert (Part 1)/Computer Alert (Part 2) 3:36
5. Gallagher Escapes House Arrest 1:38
6.Police Chase Eileen In Garage 2:37
7.Richards Follows Gallagher/The Brass Arrives2:33
8.Neo-Nazi Demonstration 3:39
9.The Shoot Out1:31
10.Gallagher To Eileen & Security Montage/Gallagher Taken Down Stairs1:55
11.Boyette Leaves Safehouse 1:20
12.Johnny Escapes Killer 1:45
13.Eileen Answers Phone/Chase Part 1/Chase Part 27:29
14.Chase Part 33:04
15.Chase Finale - Part 1/Chase Finale - Part 2 4:19
16.You're A Dead Man, Sergeant/End Credits 5:31
 50:31
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

The Package - 06/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse film The Package is een thriller die geregisseerd is door Andrew Davis (Under Siege, The Fugitive, Chain Reaction, Collateral Damage), die hiervoor een sterrencast ter beschikking had. De film is door de critici behoorlijk goed ontvangen, maar was in de bioscopen geen groot succes.
Het verhaal speelt zich af tijdens de koude oorlog tussen de Sovjet Unie en de V.S. Er zullen tussen beide landen besprekingen worden gevoerd om kernwapens te reduceren, maar in beide landen zijn sommige hoge militairen hierop tegen. Intussen moet Special Forces agent Gallagher (Gene Hackman) een deserteur (Tommy Lee Jones) ophalen uit Berlijn. Hij ontsnapt echter en Gallagher gaat naar hem op zoek, waarbij hij erachter komt dat deze Boyette van plan is om bij die topontmoeting de president van de Sovjet Unie te vermoorden. Gallagher wordt bij z'n pogingen geholpen door z'n ex-vrouw Eileen (Joanna Cassidy) van de speciale afdeling van het leger en politiechef Delich (Dennis Franz), maar dan wordt Gallagher in huisarrest geplaatst...

De score bij deze thriller is van James Newton Howard, die toen nog maar een paar jaar aan de weg timmerde, waar hij steeds meer succes mee zou krijgen. Ook regisseur Davis heeft nog een paar keer bij Howard aangeklopt voor muzikale begeleiding, want Howard levert een constante kwaliteit af met z'n muziek. En dat is ook hier het geval.
Dit betekent nog niet dat de muziek allemaal prettig beluisterbaar is, want het blijft natuurlijk een thriller. Maar de openingstrack laat al horen dat Howard het orkestraal arrangeren tot in de puntjes beheerst. Met melodische uitbarstingen van strijkers en koperblazers weet hij pakkende muziek te maken, ook al zijn het korte gedeelten van de track. En datzelfde geldt voor meer tracks, waarbij de orkestrale pracht af en toe even door de spanning heen prikt. Sommige tracks, zoals in de verreweg langste track van het album 'Eileen Answers Phone/Chase', laten dat meer horen dan veel andere, waardoor de fraai orkestrale gedeelten er wat wisselend doorheen komen, terwijl het tegelijk overwegend nogal beperkt blijft.

Want de score is wel gemaakt voor een thriller en verreweg het grootste deel van de muziek is dan ook voluit grimmig en spannend te noemen. Dat is vaak muziek die voor de meeste luisteraars wat lastig in het gehoor ligt. Tegelijk weet Howard de muziek vaak wel redelijk melodieus te houden, maar zijn die melodieën ingebed in spannende arrangementen van grillige en grimmige klanken en orkestrale bombast die soms tegen het chaotische aan hangt. In sommige tracks speelt percussie een grote rol, waardoor die muziek wat eenvoudig overkomt. Ook de elektrische gitaar speelt een belangrijke rol in de muziek, maar die geeft er soms wel een beetje een tv-serie-kleuring aan.

Ook meer ingetogen dreiging en spanning ontbreekt niet, zoals in de beide delen van 'Computer Alert' of 'Gallagher Escapes House Arrest', die een wat meer generieke spanningsmuziek laten horen, met een grommende bodemklank, waarop geluiden en percussie is gezet, samen met korte motieven op orkestrale instrumenten en keyboard.

Tegelijk zijn er ook wat rustiger intermezzo's, zoals 'House Arrest', of delen van tracks, die zorgen voor een adempauze en het allemaal net iets makkelijker verteerbaar maken.
Het album sluit ook af met een wat meer ingetogen en tegelijk fraai orkestrale track, met een melodie die overigens niet erg pakkend is, maar wel prettig in het gehoor ligt. Vooral de koperblazers zorgen voor een licht heroïsche kleuring die het goed doet.

Kortom, met zijn wat oudere muziek voor de thriller The Package heeft James Newton Howard een score gecomponeerd die voor de film van uitstekende kwaliteit is. Maar om los daarvan als luisteraar van te genieten is toch een ander verhaal, want de muziek is duidelijk gecomponeerd voor een thriller, met veel grimmige en grillige tracks. Toch schijnt af en toe het zonnetje door die muzikale spanning heen en klinkt er opeens fraaie muziek als een kort intermezzo door die spanning heen. Het is alleen wel jammer dat die intermezzo's vaak zo kort duren. Alleen in de afsluitende track is die prettig heroïsche kleuring met koperblazers op strijkers een wat langer leven beschoren. Toch is dat veel te beperkt om de waardering hoger te krijgen dan 62 uit 100 punten.

Tiras sonoras da coleção: Limited Editions

Justice League: Throne of Atlantis (2015)
Avalanche (2012)
InnerSpace (2009)
P.J. (2014)
To Kill a Priest (2014)
5000 Fingers of Dr. T., The (2010)
Oceano (2010)
Grande Duello / The Man Called Noon, Il (2012)
Big Sleep, The (2009)
Crazy People (2013)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais