Independence Day


La-La Land Records 27/04/2010 CD - 5000 cópias (0687563004760)
Filme Lançamento do filme: 1996
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.1969: We Came In Peace2:01
2.S.E.T.I.-Radio Signal1:53
3.Mysto Bridge/Satellite Collision/Destroyers Disengage/Russell Casse-Pilot2:17
4.First Sighting/AWAC Attack2:18
5.The Darkest Day4:14
6.Moving Day/Countdown2:12
7.Cancelled Leave1:46
8.Commence Lift-Off/Parabolic Indenwhat?1:17
9.Evacuation5:48
10.Firestorm1:24
11.Aftermath3:36
12.Base Attack6:11
13.Marilyn Found1:29
14.Area 51/The Big Tamale/Formaldehyde Freak Show4:12
15.El Toro Destroyed1:31
16.Slimey Wakes Up5:24
17.Target Remains/Rescue5:56
18.The Death of Marylin/Dad's A Genius3:34
19.Alien Ship Powers Up1:46
20.International Code1:32
21.Wedding1:50
22.The President's Speech3:11
 65:22
# Rastrear   Duração
1.Just in Case/Attacker Fires Up3:10
2.The Launch Tunnel/ Mutha Ship/Virus Uploaded8:27
3.Hide!/Russell's Packin'/The Day We Fight Back4:44
4.He Did It1:33
5.Jolly Roger3:17
6.Victory3:40
7.End Credits9:07
 
Bonus Tracks
8.1969: We Came In Peace (Alternate Version)2:11
9.Destroyers Disengage (No Choir)0:34
10.Cancelled Leave (Alternate Version)1:43
11.Commence Lift-Off (Alternate Version)0:55
12.Base Attack (Segment-Film Version)2:27
13.Marilyn Found (No Choir)1:28
14.Target Remains/Rescue (Alternate Version)2:40
15.Dad's A Genius (Alternate Version)0:45
16.Attacker Fires Up (Original Version-No Choir)2:01
17.Virus Uploaded (Alternate Version)2:35
18.The Day We Fight Back (Original Version)5:48
19.Jolly Roger (Alternate Version)3:22
20.End Credits (Segment, No Choir)2:47
 63:13
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Independence Day - 09/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Roland Emmerich regisseerde in 1996 de grootste blockbuster van het jaar. Independence Day is een SF-rampenfilm die zichzelf gelukkig niet al te serieus neemt en daardoor het spektakel heel aantrekkelijk maakt om naar te kijken. Over the top actie met regelmatig een glimlach, ondanks de rampen die over de aarde komen.
Blijkbaar heeft Emmerich iets met dat thema, want in 2011 maakte hij de film '2012', alleen nam die film zichzelf wel veel te serieus en flopte wellicht daardoor.

Het verhaal van de film speelt zich af rond Independence Day (4 juli), wanneer er aan de atmosfeer een gigantisch ruimteschip verschijnt, waaruit een aantal 'kleinere' UFO's zich verspreiden over de aarde om boven de grote steden van de aarde te blijven hangen. Een medewerker van een kabelbedrijf ontdekt dat de UFO's communiceren en aftellen voor de aanval...

De score voor deze overweldigende film is van David Arnold en Arnold heeft er een bijpassend overweldigende score voor gemaakt. Nicholas Dodd is de orchestrator van de score en werkt vaak samen met Arnold. Vanwege zijn orkestraties en invulling en aanvullingen heeft hij een grote invloed heeft gehad op de score en op de kleuring en daarmee ook op het succes ervan. Dat geldt ook voor veel andere scores waaraan Dodd heeft meegewerkt, en niet alleen die van Arnold.
Arnold heeft voor de film een vrijwel volledig orkestrale score gecomponeerd in de beste tradities van de grotere oude blockbusters, met prachtige melodieuze thema's, die, zoals Arnold in de uitgebreide bijgevoegde Notes vertelt, de menselijke emotie moeten aanspreken. En zo hoort het!
Als temp track bij de film werd overigens muziek uit de film Apollo 13 van James Horner gebruikt, mede vanwege het gebruik van snare drums in die score. En het effect van Apollo 13 is af en toe goed terug te horen in de muziek voor Independence Day van Arnold.

Het album van de Complete score bevat ruim 2,5 keer zoveel muziek dan de Original score. Alle muziek van de Original score vind je ook terug op deze Complete score. Maar daar bovenop bevat de Complete score veel extra actiemuziek, maar ook extra tracks met rustige en gedragen muziek en extra tracks waarin beide soorten muziek elkaar afwisselen. De ruim negen minuten durende 'End Titles' staat op beide albums en bevat een suite van alle prachtige thema's die in de score voorbij komen, maar op het Complete album hoor je meer van die thema's ook in separate tracks en dat maakt dit toch wel tot een aantrekkelijker album. Het is niet zozeer meer van hetzelfde, maar allemaal erg fraai uitgewerkt. (Zie ook mijn recensie van de Original score.)

Het actiegehalte van de score is hoog, maar deze bevat gelukkig genoeg rustpunten, zodat het een mooie gevarieerde muzikale reis door de film is geworden.
In de eerste helft van de score speelt het grote orkest vooral meer donkere en dreigende muziek. In sommige tracks werkt Arnold de dreiging uit tot thrillerproporties met grootse orkestrale muzikale uitbarstingen met regelmatig ook dissonante klanken. Toch blijft de muziek ook nog redelijk melodieus, met stevige koperblazers in de hoofdrol. Gelukkig kent die eerste helft ook rustiger momenten in tracks als 'Cancelled Leave' en 'Aftermath', die ook beide op de Original score staan.

In de tweede helft gaat de sfeer van de score van actiegedreven en dreigend naar meer heroïsche muziek en worden de themamelodieën herkenbaarder. Vooral de al meer toegepaste snare drum verhoogt het patriottische gehalte. Het is mooie en melodieze muziek die vooral vanaf 'Target Remains/Rescue' duidelijk naar voren komt. Arnold weet via de muziek de gevoelige snaar te raken, zoals hij in de Notes bij het album al aangaf dat hij daarnaar zocht. Het is in die tweede helft van de score veel meer opgewekte en opbeurende prachtige muziek en ook nog eens vol orkestraal. En het prachtige hoofdthema komt in een aantal tracks geweldig uit de verf.
Op dit Complete score album staan een aantal prachtige extra tracks, die op de Original score ontbreken. 'Victory' is daarvan in al z'n bravoure en orkestrale uitbundigheid een van de mooiste, met nog weer eens het prachtige thema. Met volop violen, altviolen, hoorns en trompetten brengen Arnold en Dodd kippenvelmuziek, en niet alleen in deze track!
Ook de 'End Credits' presenteert nog eens dubbelop het geweldige thema van de score met grootse orkestraties en in alle prachtige heftigheid, waarmee Arnold en Dodd de score inclusief geweldige koorklanken weten af te sluiten. Een van mooiste en indrukwekkendste afsluitingen van een score die ik ken.

Na deze geweldige 'End Credits' volgen nog een aantal tracks die niet in de film zijn gebruikt, maar later door Arnold zijn herschreven of van aanvullende koormuziek zijn voorzien. Tijdens het produceren van de film zijn regelmatig scenes veranderd, waarvoor Arnold de score al had geschreven. De muziek moest dan ook weer anders, of de regisseur wilde muziek die iets meer van bepaalde invloeden zou hebben en dan herschreef Arnold die muziek. Zo zijn een aantal van deze oorspronkelijke tracks op het album opgenomen als bonusmateriaal.

En zo is er ruim twee uren grootse orkestrale melodieuze muziek op dit album terecht gekomen. En dat is veel muziek om van te genieten. Vooral de melodieuze thematische tracks zijn heerlijk om naar te luisteren en ook in de bonustracks komen veel van die melodieuze tracks terug. Dat maakt dit Complete score album zeker meer dan de moeite waard. De waardering ervoor is dan ook hoger dan de Original versie: 91 uit 100 punten.
Independence Day - 08/10 - Revisão de Arnaud van Herk, apresentado em (Holandês)
Wie herinnert zich niet die fantastische bioscoopteasers en trailers in het najaar van 1995, die ons een glimp gaven van dit science fiction spektakel vol, voor die tijd althans, ongelofelijke special effects. Het was overdonderend.
Na Universal Soldier en Stargate was dit de eerste echte grote blockbuster van Roland Emmerich. De film wordt door menigeen bestempeld als een sentimenteel nationalistisch misbaksel vol amerikaans patriottisme en bordkartonnen karikaturen. Voor mij was en is deze film heerlijk over-the-top popcorn-entertainment pur sang, een geweldige rollercoaster ride!

Een enorme bijdrage aan het succes van deze film is de score van David Arnold. Na zijn eerdere samenwerking met Roland Emmerich bij Stargate mocht David Arnold nog een keer de registers open trekken, en hoe!! Een geweldig krachtig georchestreerde score die de film perfect ondersteunt. De sentimenten en acties in de film worden geweldig versterkt door deze soundtrack. Qua grootsheid, instrumentatie en stijl van deze score doet David Arnold niet veel onder voor de grootmeester John Williams. Er zijn vele gelijkenissen te bespeuren met composities van John Williams bij het beluisteren van deze soundtrack.
David Arnold heeft een dijk van een score afgeleverd en laat zien, of beter gezegd, horen dat in een tijd waarin componisten zoals met name Hans Zimmer steeds populairder werden met hun vernieuwende synthetische scores, dat de conventionele orchestrale muziek nog steeds fantastisch is.

Deze release van La-La Land Records uit 2010 is van uitmuntende kwaliteit en is met zijn totale speelduur van 129 min. bijna 80 min. langer dan de originele release uit 1996. Een absolute must voor de verzamelaar en liefhebber van grootse orchestrale power.

Mijn oordeel: 8/10

In association with Twentieth Century Fox and Sony Music’s Custom Marketing Group, La-La Land Records presents the world premiere release of David Arnold’s (CASINO ROYALE, SHAFT, STARGATE, GODZILLA) complete score from the 1996 Twentieth Century Fox sci-fi blockbuster motion picture INDEPENDENCE DAY, starring Will Smith, Jeff Goldblum, Mary McDonnell, Bill Pullman and Randy Quaid, directed by Roland Emmerich. Arnold’s epic, sweeping orchestral score sends the listener, along with the film’s large scale sci-fi action and broad human drama, into the cinematic stratosphere. Produced by Nick Redman & Mike Matessino and Didier C. Deutsch, edited and assembled by Mike Matessino, and mastered by Mark G. Wilder and Maria Triana, this 2 CD Limited Edition set features over two full hours of astounding film music, (with more than 70 minutes of previously unreleased material) including the complete score, along with a generous helping of Bonus Tracks. In-depth liner notes by Dan Goldwasser features comments from the composer, co-writer/producer Dean Devlin and others. This is a limited edition of 5000 Units.

Outros lançamentos de Independence Day (1996):

Independence Day (1996)
Independence Day (2000)

Tiras sonoras da coleção: Limited Editions

Honey, I Shrunk The Kids (2009)
Amazing Stories: Anthology One (2006)
Cain's Hundred (2009)
Georges Garvarentz Musiques de films (1997)
Breakdown (2011)
Batman (2010)
Danny Elfman & Tim Burton 25th Anniversary Music Box, The (2011)
Che Fare? (2014)
National Geographic Presents: Yankee Sails Across Europe / Grizzly! (2012)
Morte Scende Leggera, La (2011)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais