Jingle All the Way


Filme | Ano: 2009 | Lançamento do filme: 1996 | Formato: CD
Edição limitada: 1500 cópias
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Main Title1:58
2.Traffic1:48
3.Howard & Hummel1:34
4.Turbo Man Commercial0:32
5.Howard & Jamie3:07
6.Abusing The Help2:08
7.Late Delivery0:47
8.Nutcracker Mall2:09
9.Riot In The Workshop5:27
10.Here’s To You Dad2:53
11.Music Box Bomb2:01
12.Bomb #21:24
13.Breaking & Entering2:57
14.Drinking With Reindeer1:48
15.Howard In The Taxi1:40
16.Show Time1:33
17.Turbo Tom Marching Band #12:05
18.Turbo Tom Marching Band #22:10
19.Dementor Arrives1:31
 39:31
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Jingle All the Way - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse komedie Jingle All the Way is geregisseerd door Brian Levant (Beethoven, The Flintstones) en geproduceerd en mede geschreven door Chris Columbus (Harry Potter, Home Alone). De film is door de critici maar matig ontvangen en werd toch een groot succes in de bioscopen rond Kerst 1996, zelfs ondanks de satirische kijk op de kerstcadeaucultuur. Het verhaal is dan ook geïnspireerd door de soms aggressieve en zelfs geweldadige kooplust van mensen rondom Kerst. De hoofdrol wordt gespeeld door Arnold Schwarzenegger.
Het verhaal draait om Howard Langston, een verkoper die maar weinig thuis is en z'n vrouw Liz (Rita Wilson) en zoon Jamie verwaarloost, terwijl de buurman zijn zoon juist in de watten legt. Jamie wil voor Kerst graag een actiepop van Turbo-Man, die super populair is. Als Howard weer eens afwezig blijft bij een diploma-uitreiking van z'n zoon, neemt hij zich plechtig voor om hem zo'n Turbo-Man pop voor Kerst te geven. Maar die poppen zijn vrijwel overal uitverkocht. Dan ontmoet hij een man (Sinbad) die ook zo'n pop wil voor zijn zoon en er ontspint zich een strijd tussen beide mannen om die pop te bemachtigen...

De muziek bij deze komedie is van David Newman, die al vaker met regisseur Levant heeft samengewerkt.
Van de muziek is een soundtrack uitgekomen met daarop negen songs uit de film en slechts twee score-tracks van Newman. Een aantal van die kerstsongs hebben we al duizend keer gehoord. Nu ben ik sowieso al niet zo gecharmeerd van soundtracks met veel liedjes en al helemaal niet als er op het album nauwelijks muziek van de score voor de film voorkomt, maar die vooral zijn bedoeld om de verkoop te bevorderen.
Gelukkig heeft Intrada in 2008 een album uitgebracht met 23 score-tracks van Newman, zodat we de muziek die hij voor deze film componeerde echt kunnen beluisteren, in plaats van slechts twee tracks. En die score is eigenlijk toch best wel fraai!

Dat de muziek voor een kerstfilm is blijkt uit Newman's score, want in een aantal tracks gebruikt hij typische kerstmelodieën als underscore, zoals in 'Riot in the Workshop' of in 'Breaking & Entering'. En dat de muziek voor een komedie is, zal ook niemand kunnen ontgaan, want in een aantal tracks komt die typerende cartoon-achtige muziek duidelijk naar voren. Vaak heeft dat soort muziek een hoog kermisgehalte, maar dat valt hier toch wel wat mee. Daardoor blijft zelfs die vaak wat deuntjes-achtige muziek nog wel acceptabel.

De score opent met het vol orkestrale 'Main Title', waarin het hoofdthema gepresenteerd wordt. Dit Turbo-Man thema pakt stevig uit en heeft een licht heroïsche melodie, die heel aardig is en nog regelmatig terugkomt, met name in de tweede helft van de score. Maar er is ook een gevoeliger, meer dramatisch thema, voor het eerst te horen in 'Howard & Hummel'. Dan is er voor de meer emotionele verhaallijn het bijpassende thema in 'Here's to You, Dad'. En al die thema's komen weer vaker voorbij, waardoor de score een fraaie eenheid wordt.

De 'Main Titles' waar de score mee opent laat het hoofdthema horen, maar het is op zich een wat rommelige track. De muziek is wat grillig, wat vooral komt door de sterke wisselingen van orkestrale inzet binnen de track. Dit wat grillige aspect komt in meer tracks voor en maakt de muziek wat minder aantrekkelijk.
Een deel van die muziek hoort bij de meer spannende of geweldadige scenes. Hier pakt Newman uit met meer chaotische muziek muziek, met soms een wat heftig randje. Die muziek is daardoor wat ongemakkelijker beluisterbaar, ondanks de soms best plezierige underscore. Die meer chaotische muziek hoor je in tracks als 'Riot in the Workshop', 'Breaking & Entering', 'Dementor Arrives' of 'Howard saves the Day', waardoor dit duidelijk wat minder prettige tracks zijn.

De score is gecomponeerd voor een komedie en dat hoor je dan ook duidelijk in een flink aantal tracks doorklinken. Een van die tracks is geïnspireerd op de Notenkraker, het klassieke ballet van Tsjaikovsy. De muziek wordt in een hoog tempo vol orkestraal gebracht, waardoor het een komisch effect in de film krijgt. In andere tracks is de muziek soms voluit cartoon-achtig, wat ook nogal eens terugkomt als deel of komisch intermezzo in andere tracks. Dat pakt voor een prettige beluisterbaarheid niet echt positief uit, vooral ook omdat die komische tussenstukjes nogal eens een staand slot hebben, waarna de oorspronkelijke muziek na een korte stilte weer verder gaat.

De tweede helft van het score-album is aangenamer beluisterbaar dan de eerste helft. Dat komt vooral door een aantal fraaie vol georkestreerde tracks. Met name de drie Turbo Tom Marching Band tracks en de beide 'Rescue Jamie and Finale' tracks. Hierin komt het Turbo Man thema volop naar voren in mooie volle arrangementen, compleet met snare-drums en koperblazers. Het album sluit daarmee op een erg fraaie manier af, wat voor het geheel goed uitpakt.

Kortom, met Jingle All the Way heeft David Newman een wat gemengde score gecomponeerd. De eerste helft van het album laat de wat gevoeliger muziek horen, maar vooral ook de komedie-muziek speelt hier in veel tracks een grotere rol. Met name die komedie-muziek komt ook in delen van tracks terug, wat dan een wat minder prettige overgang geeft. De tweede helft van het album bevat meer de voller georkestreerde muziek met het hoofdthema van de film. Dit zijn hier duidelijk de fraaiste tracks, hoewel een paar tracks met meer gevoelige muziek het ook goed doen. De waardering voor het geheel is 73 uit 100 punten, wat toch een ruime voldoende is.
World premiere of complete David Newman original soundtrack from Christmas action comedy about Turbo Man toy chase, starring Arnold Schwarzenegger. Newman pulls out all stops, creates one of his most exciting works for massive orchestra. Newman anchors with action figure theme, builds material both sensitive, seasonal before taking off with Turbo Man in dynamic orchestral razzle dazzle! Previous album contained songs with just one Newman cue. Intrada presents entire score in vivid digital stereo from complete session masters courtesy 20th Century Fox. Highlights are many but climactic ten minutes are rousing showstoppers! David Newman conducts.

Outros lançamentos de Jingle All the Way (1996):

Jingle All the Way (1996)

Tiras sonoras da coleção: Christmas

Jingle All the Way (2009)
Christmas Carol, A (2009)
In from the Night / Silver Bells (2006)
Home Alone 2: Lost in New York (2002)
Little Women (1994)
Dog Named Christmas, A (2009)
How the Grinch Stole Christmas (2000)
Christmas in Paris (2008)
Muppet Christmas Carol, The (1992)
Surviving Christmas (2004)

Tiras sonoras da coleção: Limited Editions

Caprica (2013)
Devil (2011)
Missouri Breaks, The (2013)
84 Charing Cross Road (2007)
Fantastic Voyage (1998)
In Search of Peace (2009)
I promessi sposi (2014)
Man From U.N.C.L.E., The (2002)
Miracle on 34th Street (2002)
Blizzard (2006)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais