Titan A.E.


La-La Land Records (0826924132029)
Filme | Data de lançamento: 21/10/2014 | Lançamento do filme: 2000 | Formato: CD
Edição limitada: 1500 cópias
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Prologue/Drej Attack6:33
2.Wow0:44
3.You've Been a Little Uppity0:52
4.The Human Race Still Matters0:41
5.We've Got Company0:37
6.The Ring Is the Key0:56
7.Start Running, Keep Running2:48
8.Exhale0:54
9.Do You Know What This Means?0:27
10.Fight the Good Fight Precious3:12
11.I See Your Father1:21
12.The Broken Moon3:09
13.The Guaol0:40
14.The Dreaded Drej2:55
15.Hydrogen Forest Chase2:31
16.Earth Is Never Lost/Mother Drej3:56
17.Stith Kicks Butt/Captive/What Kept You?3:41
18.The Map Evolves1:01
19.I Miss Him/Nightmare of the Drej1:08
20.Korsos Double Cross/You Got a Problem With That?2:46
21.Recovery2:47
22.Launch/Hall of Mirrors2:55
23.Don't Lose 'Em3:47
24.I Remember1:10
25.Mistrust1:21
26.Its Up to You1:21
27.Face It Cale, You've Lost1:04
28.Sleep Tight, Little Friend2:33
29.Power Struggle6:39
30.Creation/Bob3:58
 
Bonus Tracks
31.Creation (orchestra only)2:09
32.Prologue (with alternate opening)6:19
 76:55
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Titan A.E. - 06/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse film Titan A.E. is een SF-animatiefilm, geregisseerd door animatiespecialisten Don Bluth en Gary Goldman. Beiden hebben veel vaker samengewerkt, o.a. voor An American Tail en Anastasia. De film was redelijk succesvol, maar kwam bij lange na niet uit de hoge kosten. De film is een combinatie van traditionele animatie met computer gestuurde animatie. De stemmen werden verzorgd door bekende namen als Drew Barrymore en Matt Damon.
Het verhaal draait om project Titan, een speciaal ruimteschip, in het jaar 3028. Mensen kunnen inmiddels ver in de ruimte reizen en hebben ook al andere levensvormen ontmoet. Een van die levensvormen, de Drey, ziet het nieuwe project Titan als een bedreiging en vernietigt daarom de aarde en de maan. De ontwikkelaars van Titan hebben het schip weten te redden door deze diep de ruimte in te sturen, waar het verloren leek te zijn. Maar een van de mensen heeft de code van de positie van het schip bij zich, zonder dat hij dat weet. Toch komen de Drey hier jaren later achter...

De score voor de film is gecomponeerd door Graeme Revell. Maar de producers wilden ook een flink aantal rock-achtige songs in de film. Van die songs is vervolgens een soundtrack album verschenen, vrijwel gelijk met de film. Op dat album staan echter alleen die songs en geen muziek van Revell's score. Slordig van Capitol/EMI, want ze hadden nog ruimte op de CD voor pakweg een half uur score-muziek. Maar vele jaren later is er dan La-La Land Records die alsnog besloot om de score van Revell op album uit te brengen. Er ze pakken gelijk groot uit, want bijna zijn hele score is op dit album terechtgekomen, inclusief een paar aardige bonustracks. Het album heeft dan ook een looptijd van bijna 77 minuten, dus ze hebben er het maximale uitgeperst. Klasse!

Revell heeft voor de film een voornamelijk orkestrale en bombastische score gecomponeerd. Kennelijk was er voldoende budget om flink uit te pakken.
Het album opent met 'Prologue/Drej Attack', waarin we kennis maken met het mooie thema voor de film in het eerste deel van de track. Na twee minuten volgt de aanval van de Drey en gaat Revell over van een rustige aanloop naar een veel stevigere actiestijl, die veel grimmiger klinkt, met een militaristisch tintje, vanwege de snare-drums. De koperblazers gaan dan flink tekeer. De Drey zijn aliens en die buitenaardse wezens verklankt Revell door afwijkende elektronische geluiden, als een soort grauwen. Dat doet hij niet alleen in deze track, maar dit komt regelmatig voor in diverse tracks, steeds wanneer er contact met aliens is.
Het muzikale thema van de film is een fraaie melodie, die in veel tracks te horen is. Vooral wanneer koperblazers de melodie spelen is dit erg mooi en krijgt het thema een wat heroïsch karakter. Maar het thema komt ook in de underscore regelmatig terug. Daar valt het wat minder op, maar weet wel steeds een fraaie draai aan de muziek te geven, vooral wanneer gedempte koperblazers dit thema in de underscore laten horen.

De film is een SF-film en speelt zich af in de ruimte. Daar heeft Revell goed op gelet, want de muziek in een aantal tracks speelt daar op in. Door speciale geluiden en effecten weet Revell de muziek af en toe een bepaalde kleur te geven die iets van verwondering brengt. 'Wow' is zo'n track, maar ook in andere tracks hoor je dat terug. De menselijke stem die van ver komt versterkt dat effect nog weer en geeft er tegelijk een gevoel van hoop of verwachting aan. Die ruimtelijke muziek doet ook wat dromerig aan en weet je op die manier prettig mee te slepen.

Natuurlijk is de film vooral een actiefilm en met actie weet Revell wel raad. Het probleem met Revell is dat hij vaak vergeet om die actiemuziek nog enigszins melodieus of zelfs maar enigszins aangenaam beluisterbaar te maken. Meestal is zijn actiemuziek nogal grimmig, ruig en wild en hangt dit vaak tegen het chaotische aan. Voor deze Titan-film is dat voor een groot deel ook het geval, maar Revell wisselt de muziek nogal eens af met een hoop elektronische geluiden en effecten of mengt dit door het orkestrale geweld. Dat maakt de muziek er vaak niet aangenamer op en dat geldt best wel voor een flink aantal tracks. Toch zitten ook in de actietracks weer verrassingen, vooral wanneer die actie een keer zonder elektronische toevoegingen gespeeld wordt, zoals in 'The Dreaded Drey'. Andere verrassingen zitten dan in het gebruik van exotische instrumenten of menselijke klanken. Maar die verrassingen maken de muziek nog niet tot een aangename luisterervaring.

Van menselijke klanken heeft Revell in deze score vaker gebruik gemaakt dan hij anders doet, want ze komen regelmatig in de verschillende tracks voor. Vaak zijn ze gekoppeld aan iets dat verwondering moet verklanken, zoals wanneer de nieuwe planeet ontdekt wordt in de track 'The Broken Moon'. Hier worden stemmen zo ingezet dat dit leidt tot prachtige euforische muziek aan het begin van deze track. Op het einde van de track blijft de menselijke klank hier verbazing oproepen, met vreemde keelklanken.

De score eindigt met een fraaie orkestrale finale in 'Creation/Bob'. Het thema komt terug met hoorns die de melodie spelen en de underscore vult dit prachtig aan. Ook hier weer de geweldige koorklanken, die de muziek een euforisch karakter geven. De fraaie gitaarklanken in de tweede helft helpen ook mee om dit tot de mooiste track van de score te maken.
De eerste bonustrack is de instrumentale versie van het eerste deel van de vorige track, dus zonder de koorklanken die er dat speciale effect aan geven. De subtitel zegt dat de muziek uitsluitend van orkestrale instrumenten komt, maar dat is niet helemaal waar, want ook de synthesizer wordt duidelijk ingezet.

Kortom, met Titan A.E. heeft Revell een stevige orkestrale score afgeleverd. Met een fraai thema, dat regelmatig terugkomt weet hij een aantal tracks extra te verfraaien. Toch valt de beluisterbaarheid van het grootste deel van de score wat tegen. Hierin hoor je vooral Revell's standaard actie- en spanningsmuziek, met weinig melodie en veel lawaai. Vaak is de muziek grimmig en grillig, regelmatig op het chaotische af. De muziek is vooral orkestraal, met regelmatige toevoeging van de synthesizer. In een aantal tracks voegt Revell grootse koorklanken toe, die de muziek flink opstuwen. Als dat gebeurt op het thema of melodieuze momenten, dan klinkt dat geweldig, maar helaas komt dat slechts beperkt voor. De waardering voor dit album valt dan ook wat tegen, ondanks de geweldige finale track 'Creation/Bob' of de eerste, bijna identieke bonustrack. Die waardering komt dan ook niet hoger dan 61 uit 100 punten.
La-La Land Records and 20th Century Fox present the world premiere official release of Graeme Revell’s original motion picture score to the 2000 feature film animated sci-fi epic TITAN A.E., starring the vocal talents of Matt Damon, Drew Barrymore and Bill Pullman, and directed by Don Bluth and Gary Goldman. Acclaimed composer Revell (DEAD CALM, THE CROW, THE SAINT, PITCH BLACK) rockets through the cosmos with a robust orchestral score that ranks with his finest work. It’s a rich, exciting score, pulsing with emotional drama and thrilling intergalactic action. Produced by Nick Redman and Mike Matessino and mastered by Daniel Hersch, this limited edition of 1500 units features bonus tracks, exclusive, in-depth liner notes by film music writer Jeff Bond and sci-fi-sharp art direction by Jim Titus. A must-have for all film music and feature animation enthusiasts!

Outros lançamentos de Titan A.E. (2000):

Titan A.E. (1997)
Titan A.E. (2000)

Tiras sonoras da coleção: Animation

Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003)
Planes (2013)
Rhythm of the Pride Lands (1995)
Rescuers Down Under, The (1991)
Asterix Conquers America (1994)
Cinderella (1981)
Fantasia Volume 2 (1990)
Kung Fu Panda 2 (2011)
Metropolis (2002)
Shark Tale (2004)

Tiras sonoras da coleção: Limited Editions

Strange Love of Martha Ivers, The (2012)
Seven Cities of Gold / The Rains of Ranchipur (2006)
Return Of Dracula / The Cabinet Of Caligari, The (1999)
Wallander (2012)
Ghostbusters (2006)
Lock Up (2005)
Best of Lone Wolf and Cub, The (2004)
Seventh Sin, The (2002)
Vita Di Michelangelo (2014)
Secret Weapons Over Normandy (2003)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais