Jack Frost


Filme | Ano: 1998 | Lançamento do filme: 1998 | Formato: CD
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Frostbite3:38
2.The Snowball Fight3:51
3.It's Snowing1:48
4.The Magic Harmonica1:28
5.Miss Him Too0:54
6.The Cabin1:50
7.Goodbye1:01
8.The J Shot2:54
9.Frost In Medland1:01
10.Charlie Boy0:36
 19:01
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Jack Frost - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse film Jack Frost is een nogal donkere kerstfilm, die geregisseerd is door Troy Miller, die hiermee z'n speelfilmdebuut maakte. Hij is vooral bekend als regisseur en producent van tv-shows en registraties van cabaret-one-man-shows. De film is door de critici slecht ontvangen en was ook in de bioscopen een grote flop, kennelijk mede vanwege de slecht uitgewerkte computergeanimeerde sneeuwpop, die een hoofdrol speelt.
Het verhaal draait om de Jack uit de titel (Michael Keaton), die zanger-gitarist is in een bandje, in de hoop ontdekt te worden door een platenmaatschappij. Hij geeft z'n elf jaar oude zoontje z'n mooiste mondharmonica en zegt erbij dat die magisch is. Hij belooft z'n vrouw Gabby (Kelly Preston) en zoontje van alles, maar steeds komt er een optreden tussendoor. Uiteindelijk besluit hij naar huis te gaan, maar verongelukt hij in een sneeuwstorm. De volgende winter bouwt z'n zoontje een sneeuwpop, die hij zo goed mogelijk wil laten lijken op z'n overleden vader. Als hij dan de harmonica bespeeld, komt de pop tot leven...

Er komen in de film veel songs voor, maar ook de nodige score-muziek die gecomponeerd is door Trevor Rabin. Er is een soundtrackalbum uitgebracht met daarop een flink aantal van die songs, waarop ook hoofdrolspeler Keaton te horen is, die veel zelf op de gitaar gespeeld heeft en gezongen heeft. Rabin speelt in de film overigens in die band. Naast de soundtrack is ook dit promoscore-album uitgekomen, met alleen de muziek van Rabin's score. Het is een kort album, van nog geen twintig minuten.

Rabin is voor de score gevraagd door regisseur Miller, omdat hij een achtergrond heeft als rockgitarist in de beroemde band Yes. Daarbij wilde Miller geen typische hartverwarmende kerstfilm-score, maar een score die zou aansluiten bij de wat steviger songs die in de film te horen zijn. Ook moest de muziek van Rabin bijdragen aan het komische effect van de film, want dat ontbrak nogal eens.

Rabin's score voor de film is anders dan veel van zijn eerdere scores, die veel heftiger en spannender waren, zoals Armageddon, Enemy of the State en Con Air. Deze kerstscore is relatief ingetogen, met mooie rustige orkestrale klanken, wat een nieuwe ervaring was voor Rabin.
Er zijn een paar thema's, waarvan we de eerste in de openingstrack horen. Dit is een heel aardig thema, dat prettig is uitgewerkt, met mooi elektrisch gitaarspel en prettige koorklanken van gedragen vrouwenstemmen in een orkestraal gecomponeerde track.
De daarop volgende tracks zijn veel steviger en soms zelfs ronduit ruig, met af en toe een raggende gitaar. Met name de tweede track heeft daarbij enerzijds een spannende kleuring, maar ook is de comedykleuring in de muziek duidelijk hoorbaar.
De track 'It's Snowing' heeft weer een heel andere, up-tempo stijl en is veel meer poppy gekleurd, met een lichte country-inslag. De hoofdrol wordt gespeeld door een prettige klinkende elektrische gitaar, waarbij ook de stevige drumpercussie een flinke duit in het zakje doet.
'Magic Harmonica' daarentegen is weer veel meer een ingetogen track met prettige pianoklanken en ook 'Miss Him Too' is fraai ingetogen, maar nu vooral met strijkers. Die ingetogenheid speelt deels ook in 'The Cabin', waarin houtblazers dan rustig voorkabbelen.
De spanning komt op een prettige manier terug in 'The J Shot', een vlotte track, waarin de prettig klinkende gitaar weer terug komt, op een underscore van fraaie orkestrale klanken. Dat gebeurt dan weer op een heel andere, net iets minder fraaie manier in 'Frost in Medford', waarin ook staccato comedyelementen doorklinken.

Het korte album sluit af met de kortste track van de tien, van net een halve minuut. Voordat de muziek goed en wel op gang komt, is het allemaal afgelopen. En dat is een beetje het euvel van het hele album. De melodieën en thema's zijn best aardig, maar komen nauwelijks tot ontwikkeling in de vele korte of vrij korte tracks, waarvan er maar drie langer dan twee minuten duren. Daardoor spreekt het allemaal net niet voldoende aan en ontwikkelen de thema's zich onvoldoende tot meeslepende melodieën.

Kortom, met zijn muziek voor de kerstfilm Jack Frost heeft Trevor Rabin een heel aardige score gecomponeerd. Maar de tracks die op dit korte promoalbum van nog geen twintig minuten zijn opgenomen komen door die beperkte speelduur nauwelijks tot ontwikkeling. Daarbij hebben de tracks ook nog wat verschillende muzikale stijlen, hoewel de meeste muziek toch wel aan de prettig ingetogen kant zit. Als Rabin daar dan ook nog z'n elektrische gitaar overheen zet, dat klinkt dat zonder meer fraai. Toch is het allemaal te beperkt en niet meeslepende genoeg om in de korte speelduur voldoende houvast te geven. De waardering blijft dan ook hangen op 72 uit 100 punten.

Outros lançamentos de Jack Frost (1998):

Jack Frost (1998)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais