The Handmaid's Tale


GNP Crescendo US (0052824802018)
GNP Crescendo US (0052824802025)
Filme | Data de lançamento: 24/05/1990 | Lançamento do filme: 1990 | Formato: CD, Vinil
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
Suite 1
1.Overture / Snow / Prison Camp / On The Bus / Old Hundredth (Praise God From Whom All Blessings Flow)...20:50
 
Suite 2
2.Love In Nick's Room / Amazing Grace / My Dauther Is Alive / Car Bomb / Travesty /Kate & Moira / Hanging20:28
 41:18
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

The Handmaid's Tale - 04/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De film The Handmaid's Tale speelt zich af in een toekomst, waarin milieuvervuiling ervoor heeft gezorgd dat bijna de hele bevolking onvruchtbaar is geworden. Daarbij woedt er ook nog een oorlog in het christelijk fundamentalistisch tyranniek geregeerde Amerika, waar waarden die bij het echte christelijke geloof horen, zoals barmhartigheid en verdraagzaamheid, niet meer bestaan.
Kate en haar man en dochter proberen te vluchten naar Canada. Daarbij wordt haar man echter gedood en haar dochter ontvoerd, terwijl ze zelf gevangen wordt genomen en als dienstmeid voor de hooggeplaatste 'Commandant' en zijn vrouw moet gaan werken. Dat stel heeft evenmin kinderen evenals de meeste anderen en dienstmeiden hebben tijdens hun gevangenschap geleerd om daarbij te 'helpen'...

Deze blijkbaar nogal deprimerende film van Volker Schlöndorff is in de bioscopen behoorlijk geflopt. De muziek heeft wellicht ook iets aan die flop bijgedragen. De score voor de film is van de hand van Ryuichi Sakamoto. En het is geen prettig beluisterbare score geworden.

Na twee grote films met een wat meer Oosterse sfeer ( Merry Christmas, Mr. Lawrence en The Last Emperor) kon hij nu voor een bekende regisseur aan de slag in een westerse setting, voor een verhaal dat zich in een toekomstig Amerika afspeelt.
De muziek van Sakamoto voor deze film bestaat hoofdzakelijk uit soundscape-achtige ondersteuning van de scenes, met veel gebruikmaking van elektronische geluiden en effecten. Echte muziek komt maar beperkt voor op deze score en fraaie melodieën al helemaal niet.
Op sommige momenten klinkt de muziek nog wel aardig, met wat korte melodietjes en motieven, maar dat duurt dan vaak maar kort en wordt al snel weer afgewisseld met nietszeggende geluiden. De hele score ademt een sfeer van leegheid en tragiek, waar je bijna depressief van zou worden.
Toch is er ook nog zoiets als een thema, dat in diverse cues terug komt. De korte melodie klinkt bekend in de oren, maar spreekt niet echt aan en heeft iets hoempa-achtigs over zich.

Naast deze score-tracks van Sakamoto bevat de score ook een aantal bekende of minder bekende christelijke hymns, die door een wat saai koor op een standaard manier gezongen worden, zonder instrumentale begeleiding. De songs zorgen wel voor afwisseling op de score, maar het verschil met de rest van de score is zo groot, dat dit niet meer overkomt als een verademing.

Het album bestaat uit twee lange tracks. De overgangen tussen de cues zijn niet altijd even duidelijk, behalve bij de songs. Er bestaat wel een versie van deze score waarin de beide tracks zijn opgedeeld in een groter aantal losse tracks, maar bij de meest gangbare albums zijn het twee lange tracks van elk ruim 20 minuten. Die tracks zijn dan eigenlijk meer een verzameling losse cues dan dat ze als suites werken waarbij een meer gebalanceerde samenstelling zo'n track tot een min of meer geheel maakt. Het album is oorspronkelijk als LP uitgebracht en het lijkt erop dat elke kant van de LP in een CD-track is gepropt. Met twee kanten op een LP krijg je zo twee CD-tracks. Een slechte keus om dat zo te doen.

Kortom, de score voor The Handmaid's Tale van Ryuichi Sakamoto is niet alleen erg mager om naar te luisteren, ook over de indeling van het album is wel erg slecht nagedacht. Maar het gaat uiteindelijk om de muziek en met z'n soundscape-achtige klanken en elektronische effecten spreekt het absoluut niet aan. De enkele cue met wat meer aansprekende muziek en de paar hymns die erop staan maken het niet heel veel beter en de waardering komt dan ook niet hoger dan 38 uit 100 punten.

Outros lançamentos de The Handmaid's Tale (1990):

Handmaid's Tale, The (1990)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais