While She Was Out


Filme | Data de lançamento: 16/12/2008 | Lançamento do filme: 2008 | Formato: Download, CD
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.First Day of Christmas1:04
2.Main Titles3:12
3.Leaving Home1:53
4.Failed Connection0:41
5.The Car Chase2:21
6.Day of the LordsJoy Division4:42
7.Huey Is Dead2:34
8.Looking At Pictures2:42
9.Primal Instincts3:40
10.Thomas Is Gone2:04
11.Breakdown1:40
12.Killing Vinh1:59
13.Final Resolution2:17
14.The Dirt of Life3:21
15.I'll Be Home for ChristmasKim Basinger1:14
16.Della Goes Home3:20
17.In Every Dream Home a HeartacheRoxy Music5:25
 44:09
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

While She Was Out - 05/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse horror-thriller While She Was Out is een film geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Susan Montford, met Guillermo del Toro en Kim Basinger als executive producers, niet de minste namen. Basinger neemt ook de hoofdrol voor haar rekening, die in de pers als een van haar beste werd omschreven. De film was echter een kleine productie, die slechts beperkt is vertoond en snel naar de videomarkt verdween.
Het verhaal draait om Della Myers (Kim Basinger), die door haar alcoholistische man mishandeld wordt. Ze besluit om laat op de avond nog even naar de winkel te gaan. Het parkeerterrein staat echter vol en ze is gedwongen verderop te parkeren. Een van die geparkeerde auto's neemt echter twee plekken in beslag en Della krabbelt in haar boosheid een briefje voor achter de ruitenwisser. Als ze tegen sluitingstijd klaar is, blijkt het parkeerterrein bijna verlaten, maar die ene auto staat er nog, zonder briefje...

De score bij deze thriller is van Paul Haslinger, die in z'n jonge jaren lid was van de Duitse band Tangerine Dream, die vooral elektronische muziek maakte. Haslinger is bij die elektronische muziek gebleven en zijn scores zijn dan ook daaruit opgebouwd.
Ook deze score is weer vol elektronisch en bestaat voor een groot deel uit klanken en ook worden regelmatig de nodige effecten toegevoegd. Melodieën blijven vooral beperkt, vaak hoor je dan ook motieven die op zich heel aardig zijn, maar wat verloren gaan in het arrangement. Omdat de melodieën zo beperkt blijven, is er van enige thematiek of terugkerende herkenbare melodieën geen sprake.

Het album opent met een soort kinderlied, gezongen door een paar weifelende kinderstemmen. Het arrangement is niet speciaal spannend, maar heel gewoon en kinderlijk. Omdat je echter weet dat de film een horror-thriller is, komt zo'n liedje bijzonder creepy over, ook al stelt de song objectief gezien niet zoveel voor.
Haslinger's score begint dan eigenlijk bij de 'Main Titles', een van de weinige tracks die nog iets van een thema of uitgebreidere melodie kent. Toch is de track constructief nogal simpel en kunstmatig. De setting is nogal aan de minimalistische kant en de melodie spreekt niet echt aan. Dat minimalistische geldt voor meer tracks van de score, terwijl effecten daarin ook nog weer een rol spelen, met name in de tweede helft van het album.

Een spannende en wat meer melodieuze track is 'The Car Chase', die met een snel ritme op een redelijk rustige en wat melodieuzere underscore gearrangeerd is. Daarentegen bestaan tracks als 'Huey is Dead' of 'Looking at Pictures' vooral uit underscore, die in een wat meer spannend arrangement op een beperkt melodieuze manier door blijven vloeien. Echte melodieën kun je dit niet noemen, het is meer een soort verglijdende underscore. Dat geldt voor meer tracks of gedeelten daarvan in deze score.

Een aparte track is 'I'll be Home for Christmas'. Deze voorlaatste track is een stukje geluidstrack uit de film, waarin Della het liedje uit de tracktitel zingt, terwijl ze via een moerassig land weg probeert te komen. Qua sfeer past de track goed in het geheel van de score.
Ook de laatste track doet dat, maar dan in een wat meer hoopvol en voller klinkend arrangement, waarbij vooral de heldere pianoklanken er positief uitspringen. Dat maakt van deze track toch nog een redelijk fraaie afsluiter.

Het album bevat ook nog twee songs. De eerste is 'Day of the Lords' door de Britse band Joy Division, met een nogal hoog gehalte aan ruige en donkere klanken. De tweede song is 'In Every Dream Home a Heartache', geschreven door Brian Ferry en gespeeld door Roxy Music. Ook dit is een nogal donker gekleurde song, die evenals de vorige, niet erg prettig in het gehoor ligt.

Kortom, met zijn score voor While She Was Out heeft Paul Haslinger een score gecomponeerd die vooral een spannende sfeer moet toevoegen aan de film. Met veel glijdende underscore en een beperkte hoeveelheid effecten in spannende arrangementen lijkt dat voor de film goed gelukt. Het creepy gehalte is niet al te hoog, maar de vaak wat minimalistische arrangementen bevatten wel de nodige spanning. Voor de melodieën hoef je deze score niet te kiezen, want die zijn nauwelijks echt aanwezig, hooguit wat motieven en meanderende underscore. De paar wat aparte geluidstracks 'First Day of Christmas' en 'I'll be Home for Christmas' doen het goed binnen het geheel van de score. De beide songs doen dat eigenlijk niet. De waardering voor het geheel komt daarmee op 53 uit 100 punten.


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais