Stage Beauty


Lionsgate Records (012236170884)
Filme | Ano: 2004 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Betterton and Kinnerston3:17
2.In Less Than Three Hours2:21
3.Changing the Law6:10
4.Feelings Undeclared4:01
5.Riding Through St. James's2:50
6.The King Speaks1:58
7.The Proclamation2:34
8.The Dressing Room2:44
9.The Descent6:04
10.Exile2:14
11.The Rescue1:25
12.The Coach4:10
13.'It Is the Cause'4:40
14.Mrs. Hughes...2:11
15.Who Are You Now?4:25
16.End Title (Main Theme Reprise)1:58
 53:01
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Stage Beauty - 08/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Bijgewerkt 2017-12-29

De historische film Stage Beauty is in 2004 geregisseerd door Richard Eyre (Iris, Notes on a Scandal). De film is gemengd ontvangen en was geen groot succes.
Dit op waarheid gebaseerde verhaal speelt zich af in de zeventiende eeuw in Engeland. Hier mochten vrouwen toen geen actrice zijn en mannen speelden daarom ook de vrouwenrollen. Maar in de film zint sommige vrouwen dat niet, vooral omdat ze zelf ambities hebben. Via de koning wordt daarom geprobeerd om hier een einde aan te maken, wat ook lukt. Maar sommige mannen zijn zo in hun vrouwenrollen gegroeid, dat ze bijna niet meer als man kunnen handelen en Ned Kynaston moet, om rond te kunnen komen, zelfs optreden in muziektenten. Maar als Maria haar rol van Desdemona voor de koning moet spelen, die eerder door Ned werd gespeeld, doet ze een dringend beroep op hem om haar te helpen. Hij wil dat wel, maar dan alleen als hij de mannelijke hoofdrol krijgt...

George Fenton schreef een aangename score voor Stage Beauty. Het is een licht klassieke score geworden die qua stijl ergens tussen Dangerous Liaisons en Anna And The King in zit. Veel tracks hebben een iets lichtere -modernere- toon dan in Dangerous Liaisons, maar de actietracks uit Anna And The King ontbreken in deze score, terwijl de tragiek en spanning wat ruimer aanwezig zijn. In een aantal tracks wordt gebruik gemaakt van gitaar en sommige tracks hebben een lichte folk inslag, met vooral solo viool- of fiddleklanken, die wel heel aardig binnen het geheel van de score passen.
De score is opgebouwd rond een paar hele mooie thema's en bevat tracks met vrolijke maar ook met dramatische muziek. Een flink aantal tracks doen vooral dienst rondom spannende scenes in de film. Dit is duidelijk minder gemakkelijk in het gehoor liggende muziek, die vaak nogal langdradig overkomt, met weinig melodie.

De score opent met het geladen 'Betterton And Kinnerston', waarna de score vervolgt met het vlotte, wat folksy 'In Less Than Three Hours'. Hierna gaat de stijl vooral op een romantisch klassieke manier voort. Maar een aantal tracks bevatten gedeelten die meer spanning hebben en veruit de langste track van het album, 'The Descent' is spannend en nogal tragisch gearrangeerd. Deze track is daardoor een van de minst fraaie van het album, maar gemiddeld heeft de score een behoorlijke mate van klassieke invloeden. Sommige tracks worden dan vol orkestraal uitgevoerd op geweldige melodieën, andere hebben weer meer de stijl van de klassieke kamermuziek of solo pianomuziek.
Als geheel is dit een fraaie score die overwegend aangenaam wegluistert. De waardering komt daarmee op 81 uit 100 punten.


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais