The Ghost Writer


Colosseum (4005939700720)
Varèse Sarabande (0030206700725)
Filme | Data de lançamento: 19/02/2010 | Lançamento do filme: 2010 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.The Ghost Writer1:41
2.Rhinehart Publishing:58
3.Travel To The Island2:28
4.Lang’s Memoirs1:43
5.Chase on the Ferry2:31
6.Suspicion2:49
7.Investigation2:07
8.Hidden Documents2:09
9.The Old Man1:17
10.In The Woods3:40
11.Prints1:45
12.The Predecessor2:28
13.Pr Paul Emmett5:39
14.Bicycle Ride1:52
15.Lang And The CIA2:21
16.The Truth About Ruth4:55
17.The Ghost Writer (Reprise)1:49
 42:12
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

The Ghost Writer - 08/10 - Revisão de Thomas-Jeremy Visser, apresentado em (Holandês)
Alexandre Desplat heeft zich in vijf jaar opgewerkt van een groot Frans componist tot een van 's werelds meest gevraagde filmcomponisten. Hij is de favoriete componist van fantasyregisseur Chris Weitz, ontving in vier jaar tijd maar liefst drie Oscar-nominaties en ontving afgelopen jaar de Best Composer of the Year Award tijdens de World Soundtrack Awards.

De componist heeft een geheel eigen stijl die zich goed leent voor zowel fantasyfilms als The Golden Compass,The Curious Case of Benjamin Button en New Moon, maar ook bruikbaar is voor thrillers zoals Syriana, Firewall en nu dan ook Roman Polanski's The Ghost Writer. En na een reeks van prachtige werken zoals Un Prophete, Julie & Julia, New Moon en Coco avant Chanel is het al bijna geen verassing meer dat hij ook met The Ghost Writer weer scoort.

Het hoofdthema van The Ghost Writer is krachtig en duidelijk. Het is een opvallend resoluut muziekstuk, Half niet zo licht als Syriana, en veel agressiever dan Firewall. Snel strijkwerk, en percussie aangevuld met allerlei hout-en-koperblazers. Het is een opvallend donker en snel, zoals eerder vermeld veel agressiever dan we gewend zijn van Desplat. Het doet enigszins denken aan zijn eerdere Un Hero Tres Discret.

Desplat pakt de wat kalmere muziek eigenlijk gewoon traditioneel aan. Uitgekiende percussie afwisselen met de ietwat zweverige strijkers en, en hier en daar wat stoten van blazers. De volgorde waarin hij deze instrumenten afwisselt is complex, en net zoals op eerdere scores is het de piano die het geheel stuurt. Het is een door hem uitgevonden formule die ervoor zorgt dat de luisteraar zich geen enkel moment verveelt, en in de film werkt het eigenlijk heel natuurlijk. De truc zal niet altijd werken, maar tot nu toe flikt Desplat het iedere keer. En dat doet geen enkele componist hem na.

Het is nog opvalleder dat Desplat deze manier van werken en deze instrumentaties alleen wat luider en sneller speelt, en zo creëert hij enerverende, enigszins ongewone actiemuziek. Want The Ghost Writer zit opvallend vol met actiemuziek. Dit is ook de eerste keer dat de componist geluidseffecten gebruikt. Heel subtiel horen we tijdens de drukke actiemuziek soms een hartslag. Effectief en inventief.

Deze Europees klinkende score is echter geen meesterwerk, want er is wel degelijk wat op aan te merken. Zo ligt het tempo soms wel een beetje laag, en Desplat schiet soms een beetje te ver door met het gebruik van zijn percussie. Dit stoort echter alleen maar tijdens het luisteren, en zeker niet tijdens de film. The Ghost Writer is opnieuw een sterk werk van Desplat, en is het luisteren zeker waard. Voor zowel fans als liefhebbers van goede filmmuziek is dit gewoon een must-have.

The Ghost Writer - 06/10 - Revisão de Damien , apresentado em (Francês)
'The Ghost Writer' s'inscrit dans les compositions typiques d'Alexandre Desplat, où piano et violons occupent une place centrale. Mais cette fois le compositeur a mis l'accent sur le vintage, jouant sur les synthétiseurs et les sonorités. Il tisse ainsi une ambiance qui colle parfaitement à l'extérieur gris-bleu et froid du film. Entre suspense et mystère, avec parfois même un peu d'action ('Chase on the Ferry'), Desplat montre une certaine habileté à apposer sa marque de fabrique dans un genre auquel il n'était pas habitué. Malheureusement, à force de trop jouer avec le vintage, le compositeur finit par sombrer dans le kitsch, proposant un thème principal extrêmement déconcertant. Il fallait oser, il a osé. Dommage.
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Vencedora)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais