Chain Reaction


Colosseum (4005939574628)
Varèse Sarabande (0030206574623)
Filme | Data de lançamento: 13/08/1996 | Lançamento do filme: 1996 | Formato: CD
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Meet Eddie 4:55
2.Assassins 5:18
3.Open Minds 2:49
4.Ice Chase5:52
5.No Solution 2:44
6.System Down 2:30
7.Open Door 3:15
8.Out Of The Hole 3:33
 30:55
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Chain Reaction - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
Eddie (Keanu Reeves) is lid van een onderzoeksteam dat een milieuvriendelijke en goedkope brandstof heeft ontwikkeld. Een projectleider van het team wordt echter vermoord en de formule van die brandstof wordt gestolen. Eddie wordt hier samen met zijn collega Lily Sinclair van beschuldigd, waardoor ze er vandoor gaan, achtervolgd door diverse organisaties die het op hen voorzien hebben...

Deze grootscheepse aktiefilm is van redelijk rustige, maar wel stevige muziek voorzien door Jerry Goldsmith. De score opent met een mooie track, die fraai symfonisch het thema neerzet. De daarop volgende track is veel steviger en begint als een behoorlijke aktietrack met de nodige spanning. Halverwege echter gooit Goldsmith het roer om en wordt de melodie rustiger, waarbij een elektrische gitaar en een trombone de leiding overnemen. De spanning blijft wel aanwezig.
Ook in Open Minds speelt een trombone een grote rol als leidend instrument op underscore van vooral violen. De melodie is wel mooi, maar blijft echter niet hangen, omdat deze er niet echt uitspringt.
Ice Chase is een aktietrack met redelijk spannende muziek, maar de track is lang niet zo mooi als 'Assassins'. Veel melodietjes herhalen zich steeds en dat irriteert soms toch wat. Ook No Solution is track waarin de elektrische gitaar een grote rol speelt. De onderliggende melodie en setting zorgt voor de nodige spanning, waarbij de track toch prettig beluisterbaar blijft. System Down is weer een stevige orkestrale track op een wat minder aansprekende manier. Dat geldt ook voor Open Door.
De laatste track is een fraaie afsluiter, die op een mooie orkestrale en symfonische manier het thema neerzet. Dat doet Goldsmith op een bijna epische manier in een geweldig arrangement. Het echte hoogtepunt van deze korte score.

Kortom, een gevarieerde en vrij stevige orkestrale score, met een redelijk aantal aktietracks. Toch is de sfeer van de muziek niet al te spektaculair en blijft het allemaal redelijk rustig en goed beluisterbaar. De afsluitende track hijst de waardering ook nog eens flink omhoog. Maar de lengte (of eigenlijk 'kortte') duwt het weer naar beneden.
Toch kom ik nog op een mooie 73 uit 100.

Outros lançamentos de Chain Reaction (1996):

Chain Reaction (1996)
Chain Reaction (2002)
Chain Reaction (2015)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais