Battlestar Galactica: Season 4


La-La Land Records (0826924110027)
TV Series / TV filme | Data de lançamento: 28/07/2009 | Formato: CD
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
Disc One
1.Gaeta's Lament4:49
2.The Signal5:09
3.Resurrection Hub3:40
4.The Cult of Baltar5:42
5.Farewell Apollo2:55
6.Roslin Escapes2:55
7.Among the Ruins7:44
8.Laura Runs 2:21
9.Cally Descends3:08
10.Funeral Pyre3:57
11.Roslin and Adama Reunited1:59
12.Gaeta's Lament - Instrumental4:50
13.Elegy 2:55
14.The Alliance2:30
15.Blood on the Scales5:19
16.Grand Old Lady0:51
17.Kara Remembers3:28
18.Boomer Takes Hera 2:39
19.Dreilide Thrace Sonata No. 15:35
20.Diaspora Oratorio4:52
 77:18
# Rastrear   Duração
Disc Two
1.Caprica City, Before the Fall 4:34
2.Laura's Baptism2:40
3.Adama in the Memorial Hallway2:11
4.The Line3:57
5.Assault on the Colony 15:07
6.Baltar's Sermon4:25
7.Kara's Coordinates4:21
8.Earth3:08
9.Goodbye Sam2:11
10.The Heart of the Sun3:20
11.Starbuck Disappears2:09
12.So Much Life5:01
13.An Easterly View4:23
14.The Passage of Time1:18
 58:45
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Battlestar Galactica: Season 4 - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De tv-serie van Battlestar Galactica: Season 4 gaat weer verder na de serie van het derde seizoen en sluit de Battlestar Galactica saga af. Deze vierde serie is opgedeeld in twee stukken van elk 10 afleveringen. In 2009 was de laatste aflevering op de Amerikaanse tv te zien.
Het vierde seizoen van de serie laat zien dat een deel van de Cylons, de robot-achtige vijanden van de mensen, inmiddels samenwerken met de koloniale vloot, waarvan de Galactica de leiding heeft. Maar niet iedereen vindt dat gewenst en pogingen om dit te ondermijnen worden ondernomen. Ondertussen wordt er koortsachtig gezocht naar het doel van hun reis: de planeet Aarde en de Aarde wordt ook gevonden. Maar het is anders dan verwacht en er blijkt een verband tussen de Aarde en de mensen van de koloniale vloot, terwijl ook de Cylons een link hebben met de Aarde...

De tv-serie is van start gegaan met een tweedelige miniserie, die van muziek was voorzien door Richard Gibbs. Hij werd daarbij geassisteerd door Bear McCreary. Na de miniserie wilde Gibbs niet door met het scoren van de eerste tv-serie, wat daarna werd voortgezet door Bear McCreary. McCreary leverde in seizoen 1 van de serie blijkbaar goed werk af, want ook voor de serie van seizoen 2, 3 en tot slot 4 is hij gevraagd om dit voort te zetten om ook hiervoor de muziek te componeren.

En evenals de eerste drie series heeft McCreary ook deze vierde serie voorzien van een score met weer een redelijk aantal behoorlijk minimalistische tracks. En net als in de vorige series heeft hij ook in deze vierde serie op gezette tijden strijkers en koorklanken toegevoegd. Daarnaast komen er ook weer volop exotische instrumenten voorbij en trekt McCreary de thema's door. De muzikale kleuringen hebben daardoor weer die typerende Arabische of juist Ierse klanken meegekregen. Daarbij wordt dit regelmatig geaccentueerd door de menselijke stem, die soms wat klaaglijk Arabisch klinkt of juist wat opgewekter Keltisch klinkt.

De muziek voor dit vierde seizoen van de serie is goed vergelijkbaar met de muziek van de voorgaande series, met name van seizoen 2 en seizoen 3. Verhoudingsgewijs zijn wel meer tracks voorzien van wat meer orkestrale kleur. Toch hebben ook veel tracks wat last van magere melodieën, net als in de voorgaande series. Een melodielijn die er ook nu weer bovenuit steekt is die voor de Adama familie. Deze Iers getinte tracks en aangename melodieën kennen we al van de voorgaande series en komen ook nu weer terug, waarmee deze thematiek prettig voortgezet wordt, soms in combinatie met andere thematische melodieën.

Percussie speelt weer een belangrijke rol in de muziek en deze wordt in allerlei soorten en maten voorgeschoteld. Dat varieert dan van lichte en rustige, licht gedempte ritmes tot zware nagalmende slagen op grote trommels en alles wat daar tussenin zit. En er zit veel tussenin, vooral ook exotische percussie-instrumenten, met een Arabisch of Oriëntaals karakter, zoals de Indonesische gamelan.
Het minimalistische karakter van de oorspronkelijke muziek voor de serie is nog steeds te horen en aantal tracks worden nog uitgevoerd in die minimalistische setting, waarin de melodieën niet zo aanspreken of soms zelfs vrijwel afwezig zijn. Toch is deze vierde serie als geheel orkestraler te noemen dan de voorgaande series. En ook weer evenals in de vorige series zijn sommige tracks bijna in te delen bij de klassieke muziek. Vooral de afsluitende track van de eerste cd is zo'n bijna klassiek muziekkunstwerkje. Met underscore van vooral strijkers en synthesizer brengt een koor van vrouwen en mannen een zangstuk ten gehore die in een modern oratorium niet zou misstaan, zoals de titel ook al aangeeft. De percussie die even toegevoegd wordt is op die momenten wat overheersend, maar het is een fraaie klassieke track.

De score van Battlestar Galactica: Season 4 bestaat uit zo ongeveer de dubbele speelduur van de eerdere series en bestaat dan ook uit twee cd's. De eerste bevat een groot deel van de muziek voor de eerste helft van seizoen 4 en de tweede van de tweede helft van het seizoen en dan met name uit de beide laatste delen, getiteld 'Daybreak'. De muziek op dit tweede deel van de score is behoorlijk symfonisch gekleurd. McCreary heeft hierbij veel gebruik gemaakt van strijkers en andere orkestrale klanken. De melodieën pakken echter nog steeds niet heel geweldig uit, behalve weer het thema van de Adama-familie. Die laatste komt echter op deze tweede cd maar beperkt naar voren.

Kortom, als geheel is Battlestar Galactica: Season 4 een heel behoorlijke score, die goed vergelijkbaar is met die van de series twee en drie. De muziek is gemiddeld zelfs nog iets meer orkestraal dan die van de voorlopers, maar blijft het met de melodieën helaas wat achter. Toch staat er ook op dit dubbelalbum voor iedereen wel iets van zijn of haar gading, al is dit verhoudingsgewijs beperkt. De Waardering komt op 68 uit 100 punten.
Battlestar Galactica: Season 4 - 08/10 - Revisão de Ken Steyls, apresentado em (Holandês)
Met de dubbel-cd ‘Battlastar Galactica: season 4’ sluit Bear McCreary het laatste seizoen van de reeks in stijl af. De SF reeks was erg succesvol met 14 Emmy nominaties (2 gewonnen) en 6 Emmy nominaties voor de uitreiking van 20 september. Maar ook de soundtrack was een succes: de soundtracks voor seizoen 2 en 3 kwamen vanaf de eerste releasedag in de Amazon.com top 30 Music. Deze laatste soundtrack is opnieuw een aanrader, zowel voor de liefhebbers van filmmuziek als voor de Battlestar Galactica-fans.

Vele personages en verhaallijnen bereiken hun eindpunt in dit laatste seizoen. Bij een componist die zo gretig gebruik maakt van leidmotieven betekent dit ook dat de verschillende ‘theme’s’ hun eindpunt bereiken. En inderdaad, de main themes komen terug en bereiken een heus hoogtepunt, maar ook kleinere thema’s komen subtiel aan bod. Om deze rede werd er gekozen om een dubbel-cd uit te brengen. De 2de cd (‘Daybreak’) bevat de bijna 100 minuten durende soundtrack van de laatste 2 afleveringen waarin de leidmotieven worden gecombineerd, gebroken, uitgerekt, aangevuld en op een ingenieuze wijze aan hun einde komen.

Bear McCreary heeft teveel thema’s om allemaal te overlopen, maar het is toch de moeite om er een aantal te vermelden. De Keltische geluiden van de ‘Adama theme’ komen terug aan bod met de doedelzak, alsook de Ierse fluit en viool (Farewell Apollo, Grand Old Lady) zoals we ook al konden horen in de vorige seizoenen. Op de 2de cd krijgen we ‘The Heart of the Sun’ te horen, waar de ‘Adama theme’ overgaat in de main theme van de originele Battlestar Galactica reeks in 1978 (componist Stu Phillips). Een ander opvallend leidmotief is de ’Roslin and Adama theme’, een eerder romantisch stuk dat geregeld terugkomt in seizoen 4 (Roslin and Adama Ruenited, Laura Runs, The line). Een mooi en erg flexibele melodie, al lijkt het heel erg op Hans Zimmers ‘Leaving no Man Behind’ (Black Hawk Down OST). Hoogtepunt wordt bereikt in ‘So Much Life’ wanneer de ‘Adama Theme’ en de ‘Roslin Theme’ op prachtige wijze gecombineerd worden en samenkomen. De ‘Final Four Theme’ wordt helemaal op het einde van het 3de seizoen al geïntroduceerd als de ‘All along the Watchtower Theme’, gebaseerd op het nummer van Bob Dylan, en komt terug tot leven in ‘Kara Remembers’. Deze theme zal essentieel worden voor de reeks, zowel muzikaal als inhoudelijk, en zal onvermijdelijk voor de nodige kippenvelmomenten zorgen.

In grote lijnen is de muziek gelijkaardig met de vorige soundtracks, al zijn er een aantal verschuivingen. De typische percussie blijft de zinderende ruggengraat van McCrearys werk, al worden deze stukken steeds complexer en gevarieerder en altijd meer vergezeld met etnische instrumenten. Er wordt nog altijd veel gebruik gemaakt van strijkers en net als de opera ‘Battlestar Operatica’ in het eerste seizoen, komt Bear McCreary dit keer verrassend klassiek uit de hoek met de pianostukken ‘Dreilide Thrace Sonata no 1’ en ‘Elegy’. Er is een toenemend gebruik van gezangen zowel solo, zoals bijvoorbeeld acteur Alessandro Juliani (als Gaeta) die zijn eigen melancholische theme “Geata’s Lament” zingt als in een prachtig koor zoals in “Diaspora Oratorio”, volgens Bear McCreary: “probably the strongest piece of music I’ve ever written, and I feel that it eclipses everything else on this album.”

Battlestar Galactica is de beste SF reeks die men ooit zal maken en een aanrader voor iedereen (ook de “dat is mijn genre niet”-kijkers). Er kan gerust worden genoten van de (volledige) soundtrack zonder de reeks te hebben gezien maar ze komt op die manier helemaal niet tot haar recht en dat zou zonde zijn. Voor meer informatie kan je terecht op de blog van Bear McCreary (www.bearmccreary.com) waar hij heel open en gedetailleerd ingaat op de wijze waarop hij tewerk gaat.

Bear McCreary heeft al verschillende concerten gegeven met zijn Battlestar Galactica Orchestra in L.A. en er is een balletvoorstelling opgevoerd in Duitsland die gebaseerd was op de soundtrack. Verder zouden er nog plannen zijn voor een Battlestar Galactica-tournee.

Battlestar Galactica: Season 4 - 10/10 - Revisão de Robert Browning, apresentado em (Inglês)
If you're familiar with the previous 3 seasons, it's without doubt you should own this soundtract. By far, THE best soundtrack I own! There's not enough time or space for me to describe how incredible this music is. Just GET IT!

Tiras sonoras da coleção: Battlestar Galactica

Battlestar Galactica - Volume 1 (2011)
Battlestar Galactica: Season 3 (2007)
Battlestar Galactica: Season 1 (2005)
Battlestar Galactica (0)
Battlestar Galactica: Season 2 (2006)
Battlestar Galactica: Blood & Chrome (2013)
Battlestar Galactica: Season 4 (2009)
Battlestar Galactica: The Plan and Razor (2010)
Music of Battlestar Galactica for Solo Piano, The (2011)

Tiras sonoras da coleção: Series

William Tell (1986)
Télé Tubes volume 3 (1995)
Novacek (1994)
My Uncle Silas (2001)
Cagney & Lacey (1985)
Miami Vice III (1988)
50 Years Of The Music of Laurie Johnson Vol. 2 : The Professionals (2008)
Mole, The (2001)
TV Classics Volume Four (1993)
Television's Greatest Hits Volume II (1996)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais