L'Amour en Heritage


TV Series / TV filme | Data de lançamento: 29/04/2009 | Lançamento do filme: 1984 | Formato: Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.L'Amour en héritageNana Mouskouri4:25
2.La Série de Cavaillon4:08
3.Je me souviens, Mercuès2:19
4.Thème de Teddy2:40
5.Le Marché aux fleurs2:13
6.Le Bal surréaliste3:06
7.Thème de Maggy2:26
8.Thème de Paula0:57
9.La Foire aux modèles2:39
10.L'Amour en héritage (instrumental)4:14
11.La Rue Hébraïque2:38
12.Le Tourello2:20
13.La Mort de Teddy2:03
14.Thème de Mercuès1:58
15.La Guerre1:41
16.Le Dernier Mercuès2:30
17.Fauve, la fille de Mercuès2:22
 44:39
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

L'Amour en Heritage - 09/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
L'Amour en Héritage is de Franse (nagesynchroniseerde) versie van de Amerikaanse tv-serie Mistral's Daughter. De serie is voor een groot deel op locatie opgenomen in Frankrijk.
Het verhaal begint in 1925 en draait om de Franse schilder Julien Mistral (Stacey Keach), die overigens in de Franse versie 'Mercues' heet. Voor zijn schilderijen poseert dan de Joodse Maggy Lunel (Stephanie Powers) en schilderijen met haar worden een groot succes. Maar ze stapt op als Mistral een voor haar bestemd schilderij verkoopt, waarna ze wordt gekoppeld aan de getrouwde bankier Kilkullen (Timothy Dalton), van wie ze in verwachting raakt. Teddy wordt geboren en zij groeit op. Als ze na de oorlog naar Mistral gaat, wordt de veel oudere man verliefd op haar en ze raakt zwanger, waarop Mistral's dochter Fauve wordt geboren...

De muziek van Vladimir Cosma voor deze miniserie is wereldberoemd geworden. Het prachtige thema is voor de serie ook omgezet in een song, die met verve door Nana Mouskouri wordt gezongen. In deze Franse editie van de score heet de song naar de Franse titel van de serie 'L'Amour en Héritage', maar in de Engelstalige versie is de song veel bekender geworden als 'Only Love', waarmee Nana Mouskouri hoog in de hitlijsten heeft gestaan. De prachtige romantische en meeslepende melodie op een heerlijk symfonisch arrangement met veel violen stond bijna garant voor succes.

Het hoofdthema van Cosma komt in de score een aantal malen voorbij en elk arrangement is weer anders en klinkt steeds weer fraai. Eigenlijk is dit thema de melodie die bij Teddy hoort ('Thème de Teddy'), hoewel zij niet de dochter van Mistral (Mercues) is. De eerste keer dat we dit thema horen is in de song van Nana Mouskouri. Het arrangement van de song komt in de tiende track nogmaals voorbij in de instrumentale versie van dit hoofdthema.
Het hoofdthema is ook de leidende melodie in het 'Thème de Maggy', alleen is het arrangement voor Maggy erg melancholiek van toon. Dit integendeel tot de track 'La Foire Aux Modeles'. Hier is het thema op een wat staccato manier heel losjes gearrangeerd, zelfs bijna vrolijk, met accordeon, hobo, fluit en violen afwisselend als leidende instrumenten. De score sluit af met een track voor Fauve, de laatste dochter van Mistral/Mercues, waarin ook weer het hoofdthema gebracht wordt, op een wat sobere, maar wel fraaie manier.

Daarnaast is er het thema van Julien Mistral, die we voor het eerst tegenkomen in de derde track 'Je me souviens Mercues'. Dit is een thema met een nogal melancholieke melodie, soms zelfs bijna tragisch, die toch bij vlagen prachtig opgewekt klinkt, door de bijzonder fraaie harmonieën die Cosma erin verwerkt.
Ook dit thema komt nog een aantal keren terug, voor het eerst in de track 'La Rue Hebraique'. Een klarinet opent de track nogal somber, maar als later de violen het overnemen klinkt dat prachtig gedragen. In het 'Thème de Mercues' is de melodie wat dramatischer aangezet als in de eerdere tracks. Ook in 'Le Dernier Mercues' komt het thema in een nogal tragische setting terug.
Het 'Thème de Paula' heeft dezelfde toonsetting als de melodie voor Mistral/Mercues, met dezelfde melancholieke klank. Maar ook nu weer klinkt dit erg fraai.

Ook kent de score een aantal sterk afwijkende tracks. Zo is 'Le Bal Surrealiste' een soort ragtime bluesy track, die overigens best prettig in het gehoor ligt.
'Le Marche aux Fleurs' daarentegen is nogal eenvoudig. Met uitsluitend een solo accordeon wordt de bloemenmarkt geïllustreerd. Ook 'La Tourello' is zo'n wat simpele track, met piccolo's in de lead, vrijwel solo op een vast tromritme.
In 'La Guerre' klinkt de tragiek van de oorlog door. De melodie heeft hier een behoorlijke spanning gekregen, met klanken die regelmatig een halve toon in hoogte oplopen. Een minder fraaie, maar wel toepasselijke track.
Het hoofdthema is eigenlijk het thema van Teddy, maar in 'La Mort de Teddy' komt dit thema niet terug. Hier heeft Cosma gekozen voor een diep tragische melodie, die sterk afwijkt en meer de kleur heeft van het 'Mercues-thema'.

Kortom, met de score voor de tv-serie Mistral's Daughter, ofwel L'Amour en Héritage heeft Vladimir Cosma een groot succes geboekt. De prachtige en erg toegankelijke muziek is opgebouwd rond twee hoofdthema's. Het thema voor de vrouwen Maggy, Teddy en Fauve is het bekende thema, waarop de song 'Only Love' van Nana Mouskouri is gebaseerd. Het thema voor Mistral of Mercues in de Franse versie is veel melancholieker, soms bijna tragisch, maar toch steeds fraai.
De Franse versie van het album met de score is anders dan de meer gangbare Amerikaanse versie. Op het Franse album is de (franstalige) song van Nana Mouskouri opgenomen als openingstrack, terwijl de song 'Only Love' helemaal niet voorkomt op het Engelstalige album. De tracks staan op beide albums ook in een andere volgorde. Daarnaast ontbreken op het Franse album drie scoretracks, die wel op het engelstalige album staan.
De waardering voor dit Franse scorealbum is een mooie 87 uit 100 punten.

Outros lançamentos de Mistral's Daughter (1984):

Amour en Héritage, L' (1984)
Amour en Héritage, L' (1984)
Mistral's Daughter (1985)
Mistral's Daughter (1985)
Mistral's Daughter (1984)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais