La Soif de l'Or


Pomme Music (3436949506322)
Filme | Ano: 1993 | Lançamento do filme: 1993 | Formato: CD
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.La soif de l'or2:39
2.L'argent n'a pas d'odeur3:58
3.Le Compte Muller… Chambre 3473:05
4.Salsa du gripsou3:30
5.L'arnaque de mémé Zézette2:16
6.Interlude4:18
7.La Suisse... 600km1:37
8.La maison volante1:56
9.Flouzebusters2:01
10.La nuit tous les chats sont gris1:58
11.60 maisons clefs en mains2:36
12.Fête à Chaux-de-Fonds2:58
13.Fleurette ou le passage du rein1:36
14.Interlude - 2e version1:16
15.On a volé ma grand-mère1:02
16.Laurence, je vous aime0:52
17.Le pignouf2:00
18.Mon or c'est mon argent0:33
19.La soif de l'or - Générique fin2:32
 42:43
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

La Soif de l'Or - 05/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Franse film La Soif de l'Or is een komedie die geregisseerd is door de bekende Gérard Oury. Het verhaal draait om Urbain Donnadieu (Christian Clavier), directeur van een bedrijf in prefab huizen. Omdat hij van z'n oma alleen geleerd heeft overal winst uit te slaan is hij vrekkig geworden en wil steeds meer. Tot overmaat van ramp heeft z'n vrouw hem in een huwelijk met haar gestrikt en nu wil zij van hem scheiden, waardoor ze recht heeft op een deel van het bedrijf. Daarom steelt hij bakken met geld uit de kas en zet dat om in goudstaven, die hij naar Zwitserland wil brengen. Die wil hij verbergen in stenen van huizen die daar gebouwd moeten worden. Maar ja, z'n vrouw werkt bij de belastingen en haar minnaar Jacques is chauffeur van Urbain. En zij weten net even teveel en hebben zo hun eigen plannen...

De score voor deze magere en schijnbaar nauwelijks grappige komedie, is gecomponeerd door Vladimir Cosma, die al veel vaker films van Oury van muziek heeft voorzien. Misschien is de film wel mede geflopt vanwege de score, want die spreekt absoluut niet aan.
De score hangt van deuntjes in elkaar op een vlot ritme en met een flink jazzy karakter. Het hoofdthema is ook zo'n deuntje op een underscore van vlotte lichte percussie en blazers, waaruit veel tracks op de score bestaan. Het hoofdthema komt regelmatig terug in verschillende tracks, wat dan ook vrijwel allemaal vlotte tracks zijn met een behoorlijk ritme van lichte percussie en in jazzy stijl.

De melodieën van de score zeuren nogal en de arrangementen klinken vaak als een combi tussen carribean en vlotte jazz. Vaak wordt de melodie gespeeld door fluiten of blazers, terwijl die melodieën niet aanspreken. Er zijn eigenlijk maar een paar tracks die best heel aardig zijn, waaronder 'Fète à la Chaux-de-Fonds'. Dit is een erg leuke fanfare track. De brassband muziek klinkt prettig en is heel behoorlijk gearrangeerd.

Deze score voor La Soif de l'Or is een van de mindere van Vladimir Cosma. Maar het is een komedie en Cosma heeft wellicht geprobeerd om de vaart er wat in te houden. Maar de deuntjes voor deze film werken niet om los van de film te beluisteren. Ook het ritme van de tracks maakt het er niet beter op. Een vlot ritme hoeft geen probleem te zijn, als de melodieën maar aanspreken en daarbij passen. De deuntjes passen wel bij het ritme, maar helaas spreken die melodieën echt niet aan. Ook van het wat jazzy karakter van de score wordt je er niet vrolijker op. De waardering is dan ook slechts 48 uit 100 punten.

Outros lançamentos de La soif de l'or (1993):

Soif de l'Or, La (2009)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais