The Wrong Box


Harkit Records (5055055903009)
Filme | Ano: 2008 | Lançamento do filme: 1966 | Formato: CD
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Main Title2:50
2.Montage Of Deaths2:09
3.Yes,Who Is That?1:34
4.Strangler3:18
5.Responsible For Bringing Us Together1:13
6.God Save Us / Pedantic,Boring Old1:54
7.Morris Visits Dr.Pratt1:01
8.Morris Hides As He Sees The Handcart2:28
9.Tontine Box Is Put On Hearse1:39
10.Only A Bird In A Gilded Cage2:48
11.Michael & Julia On Hearse1:50
12.Hackett Funeral & Fight3:54
13.Bournemouth Strangler2:29
 29:07
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

The Wrong Box - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De film The Wrong Box is een oudere comedy en gaat over twee broers die de laatste overlevers zijn van een soort rente-kapitaalfonds. De deelnemers aan dit fonds krijgen jaarlijks hun steeds groeiende rente naarmate meer deelnemers komen te overlijden en de laatste overlever krijgt de rest van het kapitaal. De oude broers zijn beide vast van plan om de ander te overleven en als dat te lang lijkt te duren, moet het lot een handje geholpen worden. Natuurlijk willen hun erfgenamen daarbij wel hun diensten verlenen...

De muziek bij dit verhaal is van John Barry, die toen al ruime bekendheid had vanwege z'n scores voor de James Bondfilms uit die tijd. De score voor The Wrong Box is echter van een heel andere soort.

De openingstrack 'Main Title' brengt direkt het thema van de film, dat erg melodieus is, maar wel wat gedateerd overkomt. Het klinkt overwegend vrolijk en past goed bij een comedy, zonder overigens hoempa-achtig te worden. Die hoempa stijl komt veel sterker terug in de daarop volgende track, die dan ook veel minder aanspreekt.
Ook in veel andere tracks komt die hoempa-stijl terug, vooral doordat Barry vaker staccato-achtige muziek voor die momenten toepast. Veel tracks in het middendeel van de score hebben die comedy-achtige stijl met korte opeenvolgende klanken, soms met nauwelijks underscore, maar ook hebben sommige van die tracks mooie glijdende underscore.

Een aparte track is 'Strangler', die begint met een fagot en later ook andere blazers in diezelfde staccato-achtige stijl met korte stoten, met daarbij korte percussie op een snare-drum. De laatste halve minuut is vol orkestraal en erg fraai.

Behalve het openingsthema heeft Barry nog een aantal subthema's gecomponeerd, die mooie melodieën hebben, mooier dan het hoofdthema. 'God save us' laat een van die mooie thema's horen. Ook 'Only a bird in a gilded cage' laat zo'n fraai thema horen. Nog een ander fraai thema die een paar keer terugkomt lijkt wel door Alan Silvestri gepikt te zijn voor zijn score voor Beowulf uit 2007.

Ondanks het toch behoorlijke gehalte aan typische comedymuziek, stoort dat niet heel erg omdat de meeste muziek op deze score mooi symfonisch is. Alleen tijdens het middengedeelte van de score is de hoempa nogal overdadig aanwezig. De afsluitende track is vol orkestraal, waardoor je toch een prettig gevoel overhoud aan deze score van The Wrong Box. Met 72 uit 100 punten doet dit oudje het nog heel behoorlijk.

Outros lançamentos de The Wrong Box (1966):

Wrong Box, The (2011)
Wrong Box, The (1966)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais