Starcrash


BSX Records (0712187488464)
Filme | Data de lançamento: 12/09/2008 | Lançamento do filme: 1979 | Formato: CD, Download
Edição limitada: 1500 cópias
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear   Duração
1.Starcrash Main Title2:36
2.Escape Into Hyperspace1:49
3.Captured2:09
4.Launch Adrift1:42
5.Beach Landing2:09
6.The Ice Planet/Heading For Zarkon3:03
7.The Emperor's Speech3:17
8.Strange Planet/The Troggs Attack2:37
9.Akton Battles The Robots2:16
10.Network Ball Attack1:00
11.Space War4:37
12.Goodbye Akton3:31
13.Starcrash End Title2:53
 33:39
# Rastrear   Duração
Bonus Track
14.Starcrash Suite7:14
 7:13
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Starcrash - 07/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De film Starcrash is een soort spagetti-SF-film en probeerde mee te liften op het succes van de eerste Star Wars film. Maar de film werd geen succes vanwege het magere verhaal en matige special effects. Het lijkt nu een soort cult-film te zijn geworden.
Het verhaal draait om de sexy vrouw Stella Star (what's in a name...) en haar maatje Akton, die vanwege smokkelactiviteiten op de vlucht zijn voor de ruimtepolitie. Tijdens hun vlucht vinden ze een capsule van een ander ruimteschip dat eerder vernietigd is in de atmosfeer van een planeet waar een kwade heerser woont, die plannen heeft om met een machtig wapen de ruimte te gaan beheersen. Stella en Akton worden gepakt, samen met de reiziger van de capsule en gevangen gezet. Uiteindelijk krijgen ze gratie als ze willen helpen om de andere capsules van dat schip te vinden en de kwade heerser te vernietigen...

John Barry leende zich voor dit spektakel en componeerde een score die keurig past in de stijl van de overige score's van zijn hand. Daarbij is de score van Barry voor deze SF-film zeker melodieus en ligt deze dan ook gemakkelijk in het gehoor. Maar mooie thematische melodieën ontbreken, al zitten er zeker een paar mooie tracks tussen. De themamelodie die Barry toepast in deze score is wel aardig, maar beklijft zeker niet. Koperblazers spelen het thema in de openingstrack, afgewisseld met violen op lichte percussie. Een variatie hierop is de tweede track.
De score bevat slechts beperkt actietracks, waarvan 'Beach Landing' de meest actiegedreven track is. Die actietracks zijn wel aardig, maar de heftigheid spat er absoluut niet vanaf, terwijl atonalen en dissonanten geheel ontbreken. Dat zorgt er overigens wel voor dat die actietracks nog best prettig beluisterbaar zijn.

De muziek die Barry maakte heeft hij zeker niet toegesneden op een SF-film, want effecten en elektronische muziek ontbreken geheel. Alles is vol orkestraal en degelijk gecomponeerd. Het geheel is wel herkenbaar als een Barry-score. De violen spelen de hoofdrol, maar ook de blazers ontbreken niet en rustige tracks worden afgewisseld met vlotte tracks, naast de paar actietracks die de score bevat.
De titels zetten je soms op het verkeerde been, want bij tracks als 'Captured', Akton Battles the Robots' of 'Space War' verwacht je toch heftige actie- en strijdmuziek. Maar het tegendeel is waar, de tracks bestaan vooral uit mooie melodieuze orkestmuziek. Bij 'Space War' wordt pas op tweederde van de track de kleuring wat donkerder, maar niet spectaculair.
Mooie en typische Barry-muziek zit vooral in de rustige tracks, waarvan Goodbye Akton een van de mooiere is. Hoge violen op lage koperblazers en een mooie melodie maken deze track tot een dromerig moment, zoals je die ook terugvindt in bijvoorbeeld Out of Africa. Dat geldt in iets mindere mate ook voor 'The Emperor's Speech'.

De score sluit af met een suite van ruim 7 minuten met de mooiere gedeelten uit de score van Starcrash.

Kortom, met Starcrash heeft John Barry een aardige, maar geen spetterende score gecomponeerd. Het is het allemaal net niet. De melodieën zijn aardig, maar niet meer dan dat. Aan de score is absoluut niet te horen dat het gaat om een SF-film met ruimteschepen en verre planeten. Het redelijk beperkte aandeel actiemuziek op dit album is op zich prima beluisterbaar en gaat zich zeker niet te buiten aan heftigheid en blijft melodieus, wat zeker een pré is.
Een nadeel van de score is dat de muziek wat gedateerd klinkt. Al met al komt de waardering op 72 uit 100.

Outros lançamentos de Starcrash (1979):

Starcrash (1979)
Starcrash (1979)

Tiras sonoras da coleção: Limited Editions

Bird of Paradise / Lydia Bailey (2009)
Altered States (2014)
Man From U.N.C.L.E., The (2002)
Story on Page One / The Reward, The (2002)
Hornets' Nest (2010)
Gloria (2006)
Do you like Hitchcock? (2013)
White Fang (2012)
Fellini Satyricon / Fellini Roma (2011)
Invasion USA / Tormented (2012)


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais