Charlie Bartlett


Lakeshore Records (0780163391824)
Filme | Data de lançamento: 31/07/2007 | Lançamento do filme: 2007 | Formato: CD, Download
 

Inscreva-se agora!

Mantenha-se mais informado e tenha acesso à informação de colecionadores!





 

# Rastrear Artista/Compositor Duração
1.Charlie's Monologue1:22
2.Charlie's Theme0:51
3.Tennis1:01
4.Unnecessary TroubleHard-Fi1:01
5.Visiting Hours1:17
6.Selling DVD's0:55
7.Charlie & Shrinks0:50
8.PushermanCurtis Mayfield5:02
9.Jazz It Up1:57
10.Prescription Flush0:58
11.Cameras Going Up0:37
12.First Kiss1:16
13.Oh YeahThe Subways2:57
14.Kip Overdosses2:14
15.VoodooSpiral Beach3:26
16.Passing Notes1:07
17.This Is a School, Not a Prison1:19
18.New CloudsSpiral Beach3:41
19.Gardner Hits Bottom1:19
20.Day OkSpiral Beach2:18
21.Seat On This TrainTom Freund4:22
22.You're Not Alone3:26
23.Dr. Bartlett1:43
24.Sing OutKat Dennings2:09
 47:07
Envie sua opinião Ocultar críticas em outros idiomas

 

Charlie Bartlett - 05/10 - Revisão de Lammert de Wit, apresentado em (Holandês)
De Amerikaanse film Charlie Bartlett is een drama-puberkomedie, die geregisseerd is door Jon Poll, die daarmee zijn enige speelfilm regisseerde. Hij is bekender als editor en producer. De film werd op festivals vertoond, maar kreeg in de pers slechts wat magere recensies. Ook in de bioscopen flopte de film, die bij lange na niet uit de kosten kwam.
Het verhaal draait om de puber Charlie (Anton Yelchin) uit de titel, die uit een rijk, maar moeilijk gezin komt. Hij is al van diverse scholen afgestuurd en wil het nu gaan proberen op weer een andere school. Die school wordt gerund door rector Gardner (Robert Downing Jr), die ook een nogal opstandige dochter op de school heeft. Charlie loopt ondertussen bij diverse psychiaters, die hij voor de gek houdt, om zo bepaalde medicijnen op recept te kunnen krijgen. Maar hij leert ook van hen hoe je problemen moet benaderen en Charlie werpt zich op als zogenaamde therapeut voor z'n klasgenoten en verhandelt ondertussen de medicijnen op school...

De muziek bij deze film is van Christophe Beck.
Het album opent met een stukje dialoog uit de film, een scene waarin hij auditie doet. Verderop volgt nog een stukje dialoog als hij bij de psychiater is. Als die dialogen tekenend zijn voor de film, dan is de flop niet verwonderlijk.
Naast die twee dialoogtracks bevat het album een aantal songs van andere muzikanten. De eerste is nauwelijks een song, omdat er geen tekst, maar alleen geluid gezongen wordt. De overige songs variëren van een wat funky stijl bij Curtis Mayfield, hardrockstijl bij The Subways, tot een soort indie-pop van Spiral Beach, een rockballad van Tom Freund en een song van Kat Dennings, met alleen heel beperkte gitaarbegeleiding. Deze acht songs spreken nauwelijks aan, ondanks de variatie.

De muziek van Christophe Beck begint met Charlie's thema, dat hij een wat jazzy, maar vlot thema meegegeven heeft, dat echter niet tot de verbeelding spreekt, zoals verreweg de meeste muziek op dit album niet tot de verbeelding spreekt.
Beck's muziek voor deze film is al net zo gevarieerd als de songs. Daarbij hebben tracks als 'Tennis', 'Prescription Flush' of 'Passing Notes' een wat funky stijl, terwijl 'Visiting Hours' juist een heel aardige, rustig op gitaar getokkelde track is, evenals 'First Kiss'. 'Selling DVD's' daarentegen is bijna hardrock te noemen, compleet met stevige percussie en jankende gitaren. Daarentegen is 'This is a School, not a Prison' ook een stevige rocktrack, maar dan meer als een rockballad, die best fraai is. Hetzelfde geldt voor de voorlaatste scoretrack 'You're not Alone'.
De laatste scoretrack 'Dr. Bartlett' heeft dan weer die wat funky en duidelijk minder aangename stijl.

Kortom, met Charlie Bartlett heeft Christophe Beck een score gecomponeerd in een ratjetoe aan stijlen, met veel korte tracks, die afgewisseld worden door songs die ook al niet tot de verbeelding spreken. Sommige tracks van Beck zijn best heel aardig, maar in het geheel van het album sneeuwt dat allemaal een beetje onder, waardoor er een gevoel van een nogal rommelig geheel overblijft. Met een waardering van 52 uit 100 punten is dit geen aanrader geworden.


Informe uma falha ou envie-nos informações adicionais!: Login

 



Mais